Fix och trix

Slarvat igen! Inte bra det!

Igår var det mycket skola, hade föreläsning på förmiddagen och då fick vi reda på att vi hade en uppgift som delvis skulle redovisas idag! Det var bara att ändra alla sina planer och boka in bibblan på schemat. Läraren sa att uppgiften skulle komma upp på Studentportalen (internet) ca kl 15. Vi tänkte att han kommer säkert inte hinna i tid så vi bestämde oss för att ses halv fyra. När klockan var halv fem kom äntligen uppgiften upp och vi kunde sätta igång...

Det var inte min dag igår, allt gick galet, allt ifrån mögliga clementiner till borttappad bankdosa...

Den här dagen har gått lite bättre! Har fått en ny dosa och har varit och handlat nya clementiner! Efter några timmar i bibblan var det dags för Assarmöte, det var trevligt. Kvällen har jag tillbringat med att städa och bygga ihop och ordna med det jag köpte på ikea i helgen.

I morgon är vi lediga men jag har, hör och häpna, bokat tvättstugan från halv åtta! Svårt att tro om morgontrötta Jenny...


En söndag med pappa

Det var segt att komma upp i morse måste jag säga. Trots att jag inte var ute och festade igår utan bara var hemma och fixade. Efter att ha visat upp ommöbleringen för Anna och pappa for vi till Älmhult och ett stort välkänt möbelföretag för en liten shoppingtur. Pappa tyckte det var lagom underhållande men jag och Anna kollade på allt och lite till!

På vägen hem köpte vi en mus till datorn eftersom min gamla blev kvarglömd i Vaxholm... Pappa och jag satt vid datorn och försökte få igång allt och tillslut var nästan allt fixat. Eftersom pappa hade en lång väg att köra ville han inte komma iväg allt för sent så det sista fick vi ta på telefon allteftersom problemen uppstod men tillslut hade jag lyckats installera alla nödvändiga saker för att åtminstone kunna kolla på en film, Wall-E fick bli premiären!

Det var kul att ha pappa på besök även om det blev väldigt kort och det nästan blev mer ikea än Växjö. Jag hoppas att han är nöjd och vill komma tillbaka. Nästa gång får han förhoppningsvis stanna lite längre!

Nu är det dags att sova, ny vecka och nya tag i morgon!


Pappa på besök!

Nu får jag skämas! Jag har inte bloggat här på hur länge som helst! Det är till och med så illa att pappa ringde och kollade om jag levde i torsdags...

Denna vecka har varit intensiv minst sagt men den har varit rolig och det känns som om den bara försvunnit nästan, den har gått så fort! Det började med duggaplugga och dugga. På tisdagen hade vi även vårt första möte med Assar! Jag fick reda på att jag som skribent inte behöver göra nått på ett tag då deadline för texter är idag (söndag) och de inte hade någon speciellt att bevaka under denna vecka.

Onsdagen bestod mest av arbete med marknadsplanen i biblioteket. Vi satt nästan hela dagen och det tog mycket längre tid än vi trott vilket ledde till att jag missade "de nya i Assars" förfest och första timmen av Assars nyårsfest men jag blev välkomnad när jag trillade in. Den dagen slutade sent på Sivans... Men kul hade jag!

Torsdag jobbade vi med opponeringen av en annan grupps marknadsplan och sen köade vi för biljettsläppet till ekonomhelgen, en helg fullspäckad med fester för oss ekonomer! Torsdagskvällen slutade i en tv soffa och jag somnade relativt tidigt.

Fredagen bestod av ett seminarium med opponering, det gick ganska bra, vi var tyvärr väldigt oförberedda på vissa delar, vi hade helt enkelt inte tänkt på dem mitt i allt annat! Men vi tog oss ur det med hedern i behåll tycker jag!

Efter en shoppingtur med Maja var det vinkväll hos Annas kompis Therese tillsammans med Anna, Anna, Emma, Emma, Katarina, Therese och Maja. Det var jättetrevligt och jag tycker det är kul att lära känna Annas kompisar lite också! Jag och Maja hade fullspäckat schema för vi sprang vidare till en förfest och sen var det stallarna som gällde!


I morse (lördag) var det scones hos Anna till frukost och vi förgyllde det hela med Hitta Nemo, åh den är ju så söt! Efter en snabb tur till Willys gick jag hem och städade innan min pappa äntligen kom ner och hälsade på! Han blev lite sen hemifrån så han kom inte förrän vid åtta tiden. Vi slängde in sakerna i mitt rum och drog in till stan och åt middag på samma restaurang som jag och Anna åt på första kvällen, det var så gott! Pappa var lite sliten så han åkte till hotellet ganska snart och lämnade mig med alla mina nya saker...


Jag är ju som jag är och det betyder: Väldigt kreativ nattetid! Jag satte igång att pilla med alla nya saker och det hela slutade med en smärre ommöblering vid sådär ett snåret. Den här gången var det lite mer saker som bytte plats än förra gången så vi får se vad pappa och Anna säger i morgon när de kommer hit. Jag önskar att jag kunde visa er men det var svårt att få några bra bilder och jag vet inte riktigt om jag är nöjd, jag tycker det blev så tomt mitt i rummet! Kanske borde köpa en matta eller nått för att fylla ut...


Nu är det snart sängdags för mig så jag är pigg och fräsch i morgon när jag ska umgås med pappa min!


Duggaplugga och kårlegg

Idag har jag suttit framför datorn nästan hela dagen, kanske inte det roligaste man kan göra men ett måste. Jag bröt av med en promenad för att få lite luft. Ni börjar kunna det här nu, låter likadant varje dag!

Men, tada, i sista och då menar jag verkligen sista sekund kom äntligen mitt kårlegg! Man behöver nämligen inte bara kårlegget för att komma in på alla nattklubbar här man behöver det även när man skriver dugga eller tentor och jag har dugga i morgon! Hittills har de inte kollat kårlegget utan bara våra vanliga id-kort men eftersom det här är sista duggan i den här delen av kursen måste de se kårlegget nu för att kunna rapportera till csn att vi gjort det vi måste. Svårt att förklara såhär men vi måste helt enkelt visa upp dem i morgon och jag fick mitt idag, puh!

Nu ska jag sova för Anna har lurat med mig på promenad kvart över sju i morgon! Hur ska jag klara av det? Fy så tidigt....

Pluggsöndag

Idag har jag mest bara pluggat men för att rensa huvudet och få lite frisk luft gick jag en promenad och hamnade vid Teleborgs slott som ligger i utkanten av campus. Med risk för att låta lite "stockholmsk" som Anna skulle sagt så kände jag mig lite hemma där men det var inte för att jag brukar springa runt i slottsalar hemma i min privata boning på slottet utanför att det på något sätt påminde mig om Bogesunds slott och hur vi sprang runt där och tittade när vi var små. Jag vågade inte gå för nära idag eftersom det var folk i slottet men jag tittade på det från håll och gick runt lite i slottsparken och drömde mig tillbaka till ridlägrenas brännboll i slottsparken med Jenny och alla barnen...

Jag har även pratat med mina föräldrar idag, med pappa för att snacka lite om nästa helg när han ska komma och hälsa på och med mamma för att säga hej då och grattis eftersom hon idag lämnade kalla Sverige för att fira sin 50-årsdag i Thailand! Lyx! Jag vill också följa med, jag fryser här hemma!

En hel månad!

Idag måste det ju nämnas att jag har varit här i en hel månad! Tänk va tiden går fort! Jag känner mig fortfarande som en nykomling och det kommer jag nog att göra ett tag till men lite mer hemma i området har jag blivit. Dessvärre känner jag campussjukan komma smygande, "Måste vi gå? Det är ju långt?" är tyvärr något jag får höra lite då och då men jag måste kämpa emot dem och fortsätta gå även om det tar mer än fem minuter...


Inom en inte allt för lång framtid kommer jag att få besök hemifrån, först av pappa och sen av Elin, det ska bli kul!


Assar here I come!

YES jag kom med i Assars redaktion! Nu är det bara att börja skriva så fingrarna blöder! Eller nja inte riktigt så allvarligt är det men det är kul att komma med!

Nu ska jag nog sova lite tror jag...


Clementin, mandarin, satsumas

Kärt barn har många namn och det är aldrig någon som kan komma fram till vad som är vad men för att komma till saken: DE HAR KOMMIT!!! C/M/S har kommit! Åh min favorit frukt som bara är god i början på säsongen fanns idag där i fruktdisken på ICA, jag köpte så många jag orkade bära! Eller nja... några stycken i alla fall!

Som jag skrev igår ska jag träffa Assar idag, jag hade tagit fel på tiden så jag slängde i mig mat och kortade ner telefonsamtalet med pappa helt i onödan men bättre att ta fel på tiden åt det håller än att komma försent! Jag ringde i alla fall och kollade upp den riktiga tiden så nu får ni hålla tummarna för mig klockan fyra!

För övrigt måste jag bara tillägga att det är första fredagen utan dugga, tjoho! Men vi kan festa ändå...

Studentekonomin och mina mobilvanor...

... lever inte i symbios! Fy så dyrt det här börjar bli! Men nu har jag bestämt mig, efter att ha varit Comviq troget i tio år ska jag nu ge mig in i Telias värld. 5000 gratis sms/månad borde jag väl klara? Annars har jag allvarliga problem...

Idag har vi varit på en alldeles för tråkig och tidig föreläsning för att vara dagen efter utgång för många. Jag kan ju säga att man kunde se vilka som var ute igår eftersom de somnade...

I morgon ska jag på ett möte på Assar, skoltidningen. Önska mig lycka till!

Mingelkväll

Idag hade EHVS en mingelkväll på Sivans där EHVS olika utskott raggade nya medlemar. Jag ansökte om att få gå med i Assar, deras tidning. De sa att man skriver så mycket man vill och kan så det ska inte påverka studierna. Det tyckte jag lät bra! Det ska bli kul att få skriva (om jag kommer med) men lite nervöst är det såklart!

På eftermiddagen hade vi två föreläsningar efter varandra, det var lite drygt men jag hade koncentrationen med mig hela vägen.

Ikväll är det fest på Sivans men jag vet inte om jag kommer in eftersom jag fortfarande inte fått mitt kårlegg och de har börjat bli strängare på det där nu som jag förstod det. Jag ska nog ägna kvällen i bibblan med anteckningarna från dagens föreläsningar och den stora tjocka boken...

In English, please!

Idag blev det en sen middag eftersom jag fastnade i böckerna. Strax efter klockan nio bar det av till köket och där satt det faktiskt lite folk och det bästa av allt, de stannade en stund! Jag fick sällskap idag av "den afrikanska fransmannen" (kommer från Kamerun men har bott i Frankrike sedan sju år tillbaka) och en tjej från Italien. De har ju ganska sena matvanor där nere kring medelhavet så det var nog nästan lite tidigt för henne att äta då.

Jag som brukar ha mentala spärrar när det gäller engelska brukar mest lyssna och lägga in små kommentarer då och då men idag tog jag mig i kragen och försökte vara med i samtalet. Sakta men säkert släppe det och jag pratade mer och mer, det är så skönt när man är några från olika länder så att alla måste hålla sig till engelskan och inte kan falla in i sitt egna språk (som vi svenskar här i korridoren tyvärr gör väldigt ofta). Efter dagens samtal är det enda vi inte hittade något ord för "bitit mig i kinden" men det gick ju att förklara med gester!

Om vi ser till skolan idag så hade vi ett seminarium om våra arbeten vi lämnade in igår (en delinlämning på en marknadsplan).  Vi fick ganska bra kritik men fick lite vi ska ändra på och tänka på till nästa inlämning. På eftermiddagen har jag suttit och skummat igenom kapitlena i boken som morgondagens föreläsningar kommer att handla om men för att bryta av tog jag en liten promenad.

Nu ska jag tillbaka till böckerna igen!

SaknadHemskt nog måste jag säga att det är de här två busvovvarna som jag saknar mest...

Jag saknar dessa små sötnosar!

Helg!

Så var det lördag igen! Tiden går så fort här nere!

Igår var det dugga igen och den här gången kändes den mycket lättare! Nu har man kommit in det lite mer och man har en annan studieteknik redan. På kvällen firades duggan med klassfest och duggafest med ett annat gäng sen utgång på "stallarna". Det var roligt men jag gick hem strax efter ett för mina kompisar stod i princip och gäspade ikapp...

Idag har jag tagit mig en sovmorgon och sen bara suttit framför datorn och kollat igenom bilder och fixat och donat. Får se vad jag hittar på i kväll, det verkar vara lite blandat vad folk ska hitta på.

Dagens bild kommer ifrån vårat kök och är för att demonstrera att utbytesstudenterna inte har samma syn på miljön som vi svenskar...

Slöseri med el..
Lite för stor platta för den lilla kastrullen!

Välkomstpaket!

Jaha så tråkiga bloggarna blir när man bara skriver idag har jag pluggat. Det mest spännande var nog att jag var på Ica, vi har inte ens haft någon föreläsning idag.

Det som gör denna dag lite speciell är det att jag fick ett välkomstpaket hemskickat, eftersom jag är nyinflyttad i Växjö. Detta lilla välkomstpaket innehöll lite klassiska saker som rabattkupong i en butik, en gratis lunch på en restaurang inne i stan, två biobiljetter (jaaaaaa, jag som älskar att gå på bio!!!!) och lite sånt. Det som var riktigt bra och som jag blev glad över var att de hade skickat med ett busskort laddat med 100 kr! Med tanke på att en bussresa dagtid bara kostar 14 kr. och att jag mest går så kommer det att räcka ett tag! En rikitgt bra present med andra ord.

Eftersom jag är en nattuggla så ska jag "duggaplugga" lite mer nu, det är dugga i morgon igen! De kör hårt med oss...

Plugg, plugg, plugg...

Den här dagen är inte så rolig att berätta om, det skulle bli så enformigt så jag sammanfattar det hela såhär:

Efter fyra timmars föreläsning och totalt 6,5 timmar i bibblan var inte koncentrationen på topp vilket resulterade i följande konstverk
Nu är det film på gång, det är jag värd och det är ju faktiskt lill-lördag idag!

Tvätta

Idag har jag tvättat! De har miljövänliga tvättmaskiner här som själva doserar tvättmedlet efter vikten på tvätten. Smart!Det som var mindre bra med dagens tvättning var tiden. Det var bara två och en halv timme så min tvätt hann inte torka ordentligt samt att jag inte hann tvätta den sista maskinen eftersom de hade en spärr så man inte kunde starta ett program när det var mindre än 45 minuter kvar...

Men åter till att tvätten inte hann toka, mitt rum är nu fullt av "nästan-torr" tvätt!

Massa tvätt i sängen...
I sängen...

Tvätt på dörrarna...
På alla dörrar...

Tvätt i soffan och på gardinstången...
På soffan och gardinstången...

Nu hoppas jag bara att det i sängen hinner torka innan jag ska sova!

Shoppingtur och promenad

Dagen började jobbigt tidigt med föreläsningar från kvart över åtta till tolv! Den andra föreläsningen gick lååångsamt i början och väldigt fort på slutet. Jag tror att läraren inte hade riktigt koll på klockan då han inte ens var i närheten av att hinna med allt han skulle...

Sen så har man varit på promenad igen! Det gäller att passa på när det inte regnar i den här staden! Jag har varit påväg att köpa hålslagare och häftapparat ganska länge men inte hittat några jag gillar (jag vill ju gärna ha några jag kan ha framme utan att det förstör resten av inredningen i rummet) men inte hittat några förut så idag bestämde jag mig för att ta tag i detta innan pappershögarna blir allt för höga...

Jag fick leta lite men tillslut hittade jag någon som var villig att ta en promenad in till stan med mig, även om jag borde tillägga att det var under ständiga protester mot min gångtakt m.m.! Jag och Jonathan gick runt i stan en stund och letade och letade och tillslut så bara stod de där på Åhléns och väntade på mig, dessa små snyggingar:Jag köpte dem direkt. Äntligen! som Fylking skulle ha sagt. När vi fortsatte vår shoppingrunda för inköp av så roliga saker som papperkorg sprang vi på Carolina och Daniela ifrån våran nollningsgrupp! Vi hängde med dem en liten stund innan vi skiljdes åt olika håll och jag och Jonathan påbörjade promenaden hemåt igen (under ännu större protester då solen försvunnit och man kunde ana en tendens till regn). För att dryga ut promenaden lite till stannade vi till på Willys också så vi fick lite till att bära på!

Kvällen tillbringade jag tillsammans med Maja på biblioteket för att försöka förstå oss på allt det vi borde kunna tills på fredag. Vi ska fortsätta tillsammans i morgon så får se om det går bättre efter lite sömn!

För er som inte redan visste det så går jag inte att nå på mobilen varesig idag eller i morgon! Tillfälligt nummer går att få av vissa utvalda ;-)

Nu är det dags att gå och lägga sig så man är pigg och glad till i morgon!

Promenader och fix-o-trixSå här fint stod en massa människor nere i Växjö och fiskade igår när jag gick en promenad runt sjön. Jag undrar om de ska äta all fisken själva eller om de säljer den till affärer och restauranger. De flesta av dem hade proffsig utrustning och såg ut som om det här var något de gjorde varje dag. Undrar, undrar...

Den här helgen har varit rätt lugn för min del. I fredags var jag på duggafest hemma hos Julia. Nästan hela Rockstarsgruppen var där!

I går möblerade jag om mitt rum och "pimpade" toadörren med lite coola saker jag hittade på ikea, dessvärre var färgen helt fel så man ser det bara om man står precis vid dörren så tyvärr blev korten riktigt dåliga, jag ska se om jag kan göra nått åt saken och lägga upp någon bild senare!

I morse var jag riktigt stolt över mig själv! Jag lyckades ta mig upp utan att snoooza klockan och sen dessutom ta mig runt sjön i intervallträning jogga/gå. Riktigt skönt!

Nu står någon klassaktivitet på schemat, vi får se vad det är för något.

Ciao!

Studentpriser!

Nenne likes studentpriser very much! Middag och en cider för 40 kr! Kanonbra för små studenter!

Nu är det duggafest på gång, en hel vecka sen man festa sist ju!

Duggan avklarad!

Så där ja! Det var väl inge svårt? 15 ord, jag kunde alla utom två där jag hittade på lite som verkade passa :-D

Ikväll blir det duggafest för dem som är kvar här, många ska åka hem över helgen men vi som är kvar ska fira denna första dugga!

Nu ska jag nog ta mig ett varv runt sjön eller åtminstone in till stan och handla en papperskorg det blir lite beroende på väder och klädsel...

Dugga

Nu är det bara två timmar kvar till första duggan. I mitt huvud låter det ungefär så här: värde, konsumenter, säljare, marknadsförare, behov, efterfrågan, kultur, köpare...

Önska mig lycka till!


Plugg, plugg, plugg och lite middag

Okej här var det rivstart! På fredag ska vi ha våran första dugga, en dugga är som ett litet prov, ingen riktig tenta utan man får 15 ord som man ska förklara var för sig med två meningar. Det är inte så allvarligt, det ger inga poäng men man får ändå omdugga om man misslyckas! Tror du att vi har haft lite ångest? Vi ska ha läst två och ett halvt kapitel i en bok på engelska (ca 70 sidor) samt en bok på svenska på 140 sidor... Behöver jag säga att det har blivit mycket plugga denna vecka? Jag har suttit både hemma hos mig, hos en kompis och i biblioteket tillsammans med en kompis. Jag kan ju säga att biblioteket var klart bäst! Trots att vi var två där och att det var lite störande ljud så koncentrerade man sig mycket bättre där! När vi inte har suttit och pluggat har det varit föreläsningar, en på förmiddagen och en på eftermiddagen. Det har varit rätt skönt för på föreläsningarna har ju lärarna tagit upp det som är relevant.

Idag har jag i alla fall avrundat dagen lite skönt med en middag hemma hos Anna. Hennes mamma med vännina kom ned igår för att tillbringa några dagar här så vi passade på att bjuda tillbaka för middagen hos hennes kusin vilket alltså slutade med att vi var sex personer i Annas lilla etta! Jag fick gå över till grannen och låna en till köksstol! Trots att det var trångt så var det riktigt trevligt!

I morgon är vi lediga för att kunna ägna oss åt att plugga på heltid inför duggan. Jag vet inte hur jag ska göra än men om det är fint väder vill jag sitta ute!

Nu är det läggdags för mig, det blev "sent" igår och tidigt i morse.
God natt!

Då har allvaret börjat

Så där ja! Nu har jag börjat mina studier på riktigt! Idag har vi haft våran första föreläsning. Den handlade om något så roligt som företagsekonomins grunder. Vi läser den parallellt med dem som läser till civilekonom så vi var över 200 stycken på den första föreläsningen, det var lite trångt! Hädan efter ska vi dock vara i våra klasser så det blir lite lugnare.

Jag har även köpt mina första böcker, tre stycken och det gick på ca 1 100 kr! Ursh! Det värsta är att det där bara var hälften av böckerna vi ska ha :( Tips till en julklapp som uppskattas: Presentkort på Akademibokhandeln!

Efter skolan gick jag till ica och handlade lite mat. Snäll som man är tänkte jag på stackars Anna som blev förkyld under nollningsveckan och köpte en glass och gick hem till henne! Till min stora besvikelse var hon inte hemma men hon blev glad ändå när jag ringde och berättade så vi kanske får ta en glassdate ikväll istället!

Nu är det dags för middag, telefonen har avbrutit mig i ett nu så jag funderar på att glömma den på mitt rum nästan...

Ciao!


RSS 2.0