Fan va gött!

Nu har jag avslutat första kursen här på Växjö universitetet med en redovisning. Det gick såååå bra! Jag var skitnervös innan och stakade mig och glömde bort mig hela tiden när vi övade men när det väl gällde hade jag koncentrationen på topp och satte det! Fick dessutom beröm för min höga, klara stämma.

Om två timmar sitter jag på tåget mot Stockholm för att tillbringa helgen hemma i Vaxholm. Om ca sju timmar kommer jag sitta i hallen där hemma med två underbara hundar i famnen! Ni ska bara veta vad jag har längtat efter dem de senaste dagarna!

Mitt största problem just nu är hur f*n jag ska få med mig det här hem...

Uppdatering

Får dessvärre lägga in en uppdatering på vädret eftersom straxt efter jag hade skrivit förra inlägget hade det snöblandade regnet förvndlats till riktig snö som föll mot marken i stora mysiga flingor. Efter ytterligare en halvtimme var marken täkt av ett tunt snötäcke som nu dessvärre bara är en sörja.


"Jag ser det snöa, jag ser det snöa...tra la la la la"

Lite bilder

Idag är det bara pissväder ute och jag borde sitta och öva på morgondagens presentation men jag känner ingen motivation för tillfället. Laddar upp lite bilder från den gånga veckan istället!Min väska någon dag förra veckan när jag skulle till bibblan och plugga...Plugg, plugg, plugg...Jag och Anna spelade lite Alfapet på after school i fredags
(det är tacos om ni int ser det)Jag fick hjälp att få upp mina speglar!
Bättre sent än aldrig!Emilias hund Aslan!Dagens regnrusk i Växjö

Inte så kul att vara vuxen, (=betala räkningar) och vara student

Idag har jag betalat räkningar för mer än halva mitt studiebidrag och lån! Det var inte kul. Får trösta mig med att det var försäkringar och annat som inte betalas per månad så nästa månad kommer det förhoppningsvis vara lite mindre att betala...

Idag har jag varit ledig och vilat hjärnan! Har ägnat kanske en timme åt den där jäkla marknadsplanen idag och inte mer! Gick en promenad in till stan och köpte lite presenter (ska ju hem till tre födelsedagsbarn i helgen) och så passade jag på att köpa lite saker åt Anna som satt och pluggade det sista inför hennes tenta i morgon. Snäll jag är! Ännu snällare tyckte hon att jag var när jag lånade ut mitt mobila bredband till henne eftersom hennes nätverkskort gått sönder. Jag är en ängel ibland!

Nu ska jag sova. Borde ha gått och lagt mig för länge sen kom det lite räkningar ivägen.. Suck.

Oj då

Jag har visst inte uppdaterat på ett tag... Kan bara säga att helgen blev intensiv med tentafest på fredagen och Assarfest på lördagen. Länge sen jag hade så roligt när jag varit ute (man är ute så ofta att det blir nästan lite slentrialmässigt). Men när det är tentafest är alla på g och hela klassen var ute, riktigt kul!

I söndags var det dessvärre bara att gå tillbaka till allvaret igen, på onsdag morgon ska nämligen våran marknadsplan lämnas in och på fredag ska den presenteras. Nervöst!

I helgen kommer jag att åka hem till Vaxholm igen! Jag ska pussas med mina hundar som jag sagt till alla även om det förhoppningsvis blir mer bildligt än bokstavligt...

Första tentan avklarad!

Så var den första tentan avklarad! Det tog inte alls fem timmar som det var schemalagt men det är jag bara glad för! Den första var klar redan efter en timme men jag satt lite längre än så. Efter lite snabb räkning av vilka poäng jag tycker jag borde få så kommer jag att bli godkänd i alla fall! Underbart!

Nu är det tentafest som gäller!

Vardagslyx!


9,90 kr på ICA.
Jag tyckte jag förtjänade lite vardagslyx mitt i allt pluggande!

Vad har jag nu lovat...?

Mitt i allt tentaplugg har jag lovat att skriva en lista på saker man kan göra i Stockholm till två killar i korridoren. Det jag inte hade räknat med är att de åker redan på fredag alltså måste listan vara klar tills på fredag morgon, samtidigt som tentan är. Bra jobbat Jenny!

Jag tänkte att det kan väl inte vara så svårt bara slänga ihop nått men sen slog det mig, vad vill två turister se av Stockholm egentligen? Ja inte vill de se vilka shoppinggator jag brukar gå på eller vart gymmet jag tränar på ligger... Sen måste det ju gå att förklara för dem hur de ska ta sig till de olika ställena, jag hade tänk säga "Ni måste se Söders höjder!" men hur ska jag förklara exakt vart de har bäst utsikt när jag inte ens själv vet vart man ska gå?

För att killarnas lista inte endast ska bestå av "Vasamuseumet" ber jag nu om er hjälp, skriv gärna vad ni tycker i kommenaren eller slå mig en signal, maila eller vad ni tycker passar bäst.

Tack, tack!
//Jenny

För att jag har tackat ja

Idag var jag och kollade på lägenheten i samma hus som Anna som jag berättade om i förra veckan. Den var helt okej, kanske inte den bästa man kan tänka sig men den går helt klart att bo i! Igår var jag och pratade med hyresvärden och det kommer bara att bli en månads dubbelhyra och det känns rimligt. Jag har nu varit inne och tackat ja till lägenheten så nu ska det firas!

Eller nja, sen kanske. Nu är det bara tentaplugg som gäller. Jag tillbringar mer tid i bibblan än alla andra tänkbara platser tillsammans, det är lättare att koncentrera sig där, här hemma kommer man bara på tusen andra saker att göra. Jag har inte ens dammsugit denna vecka än! Jag som alltid gör det på måndagar.... Man kommer ur sina rutiner i såna här tider. Var i alla fall och tränade i morse. Denna vecka var det Poweryoga som stod på schemat för morgonpasset. Det var betydligt mycket jobbigare än vad det ser ut att vara! Blev så trött att benen skakade vid ett tillfälle! Det är mest styrka, ingen kondition.

Nu funderar jag på att gå och lägga mig så jag kommer upp i någorlunda bra tid i morgon! Mera tentaplugg i bibblan ska det bli!

Helgen i bilder


Fredagen spenderades i bibblan med Maja
Skräckbilder från Willys!Det är ju såhär det ser ut, höst! Inte vinter än!
Fredagskvällen bestod av en innebandymatch där Johan spelade. Det var kul eftersom jag inte har sett en innebandymatch sen jag såg en elitseriematch mellan Storvreta och AIK i Uppsala i våras!Våra fransmänn hade bakat en supergod chokladkaka som vi mumsade på i lördags kväll.
På bilden: Giulia; Italien, Henri; Afrika/Frankrike och Geoffrey: Frankrike
(Minns ju såklart inte nu vart i Afrika Henri är uppväxt!)Gick förbi en hage med söta hästar i!

Kanske kan bli granne med Anna!

Idag fick jag ett erbjudande på en lägenhet i samma hus som Anna. "Det ultimata stället att bo på" som Maja uttryckte det. Stora, fräscha och billiga!

Det finns dock en hake med det hela och det är att inflyttningen kan ske redan den första november och uppsägningstiden på den här jag har nu är tre månader... Jag ska gå till bostadsbolaget på måndag och prata med dem om det finns möjlighet att lösa detta på något sätt. Jag hoppas det, det skulle vara så kul att bo där!

Eller kanske inte...

Jag tar nog tillbaka det där jag skrev igår om att jag trivs här. Eller inte tar tillbaka helt men idag är jag lite trött på det. Mattjuven har varit i farten igen! Som tur är så var det inte jag som blev drabbad idag men det är ändå inte roligt. Det här är tredje gången han/hon är här så dessvärre tror vi inte längre att det är någon utomstående som vågat sig hit så många gånger utan det måste vara någon här... Jag har ingen som helst aning om vem det kan vara och tänker inte spekulera i det heller.

I morse var det champangefrukost med KROM (Kronobergs marknadsförare eller något i den stilen). Jag, Anna, Emma och Katarina (Annas kompisar) åkte in och fick goda mackor och champange!  Föreläsaren (som jag tyvärr inte minns namnet på i skrivande stund) pratade inte så mycket champange som vi hade trott utan han vinklade det mer åt marknadsföringshållet genom att prata om hur han marknadsförde sig själv och hur vinsten av VM hjälpte honom på traven med detta... Jag tyckte i och för sig att det var intressant även om det blev mycket "ego-snack" från hans sida.

Cykelparkering förbjuden


Någon som inte kunde läsa parkerade sin cykel väldigt lägligt...


Den här herren såg inte så glad ut när han skulle köra ut sin bil och det stod en cykel ivägen.

Bostad

För några dagar sedan fick jag ett erbjudande på en lägenhet som jag tyckte verkade väldigt bra. Relativt låg hyra, bra läge och en bra planlösning. Jag fick ett telefonnummer som jag skulle ringa för att komma ikontakt med tjejen som har lägenheten idag så att jag skulle kunna komma och kolla på den. Allt frid och fröjd så långt.

Problemet är bara det att jag inte har fått tag i den här tjejen! Hon svarade inte när jag ringde (eller så kopplades jag dirket till hennes telefonsvarare) och hon svarade inte på sms. Nu vid midnatt går svarstiden ut på lägenheten, alltså jag måste bestämma mig idag, nu!! Nu är det så att jag inte vill säga ja till en lägenhet jag inte har sett så nu ska jag tacka nej till den. Tråkigt men så får det bli.

Dessutom känner jag inte att jag har bråttom härifrån längre. Jag har börjat trivas ganska bra här och det är ju trevligt att ha någon att prata med när man lagar och äter mat. Jag ska fortsätta kolla efter lägenheter och samla mina poäng så att jag kan få en riktigt bra lägenhet sen!

I morgonbitti är det champangefrukost med Anna m.fl. inne i stan så nu ska jag koncentrera mig på det och vara glad!

God natt!


Uppfriskande!

Kl 7:00 i morse stod jag och en tjej till i en gympasal tilsammans med en ledare. Styrka stod på schemat och vi kämpade på bäst vi kunde. Det var jätteroligt! Ledaren, Kicki har i normala fall pass på tisdag- och onsdagskvällar och jag ska se till att gå på något av dem!

Nu väntar snart en stor och god frukost. Jag har inte föreläsning förren kvart över ett idag så ska nog sätta mig och plugga lite sen.

Dyrt att åka inrikes

Här ska ni få höra en "rolig" sak. Jag satt och pratade med den italienska tjejen förut och det visade sig att vi ska åka hem samma helg, ganska snart. Hon ska åka fram och tillbaka till Italien (med flyg) och betalar för detta 40 euro. Jag ska åka tåg (= tar längre tid men är miljövänligare) och endast inom landet och jag betalar för detta drygt 800 kr.

Skulle nog åkt till Italien istället...

Ekonomhelgen är till ända...

Se där, ytterligare en helg (och vecka såklart) är till ända med många galna och roliga minnen!

Finsittningen var lugn och trevlig, en välbehövd paus mitt i denna galna vecka. Som man hör på namnet är det fint och man ska därför hålla sig lugn och inte stå och skrika och sjunga och sånt. (Ja förutom Nationalsången och andra sånger toastmasterna annonserar).

På lördagen var det overallsittning, det var däremot raka motsatsen, klädsel overall = oömtåligt och partyt där efter! Jag var på förfest med Assargänget och satt med dem på sittningen. Det var många sånger som sjöngs och ramsor som skreks, heeelt galet med andra ord!

Idag var jag på lunch på stenladan tillsammans med Anna. Det var en bra avslutning för oss, det var även en "bio" på eftermiddagen men det var begränsat antal platser och antagligen många som ville dit och trängas så jag valde att stanna hemma och plugga.

Just nu snurrar kostnader och utgifter och räntor och avskrivningar och annat runt i huvudet. Har redan fått yrkesskador tror jag, tittade på ett paket med makaroner idag och funderade såhär: Jag köpte det är i september alltså var utgiften i september men jag åt ju av den då och äter av den nu alltså är kostnaden fördelad över båda dessa månader och om jag sprara dem till november kommer kostnaden även att vara då. Sen kom jag över en t-shirt och funderade vidare: Utgiften för den här var 49 kr i september men jag har redan använt den typ tre gånger och kommer att använda den typ 300 gånger till (okej jag ska inte överdriva men det känns bättre då som student) så alltså borde kostaden varje gång jag använder den inte vara så stor! (ca 16 öre om jag nu lyckas använda den 300 gånger...)

Nu ska jag sova! Om exakt 5 minuter kommer jag att lämna Comviq och jag har 2,39 kr kvar på kortet... Måste hitta någon att göra av med pengarna på... Hehe.

Nyklippt och ekonomhelg

Så har man varit och prövat en frisör i Växjö och faktiskt så gick jag inte därifrån och svor som man brukar göra ibland utan skrattade bara lite eftersom hon fönat upp håret på mig så jag såg ut som om jag fått en elchock! Det la sig som tur var ganska snabbt och jag kände mig normal igen. Jag är riktigt nöjd med luggen! Den blev perfekt!


När jag ändå var inne i stan passade jag på att shoppa lite. I dag är det finsittning i den så kallade Ekonomhelgen och igår köpte jag då en klänning att ha men jag tyckte den var lite tråkig så jag köpte ett sidenband (lila/rosa) och lite pärlor så nu ska jag sätta mig och "pimpa" min klänning! Hoppas det blir lika fint som jag tänkt mig! Igår gjorde jag mig ett halsband av samma pärlor, det blev bra i alla fall.


I morgon är det overallsittning och som tur var har overallerna anlänt nu så jag var och hämtade ut den tidigare idag. Än så länge är den bara svart men det ska jag ändra på... Som tur var beställde jag en storlek större på overallen än vad jag blev rekomenderad att göra för den är precis lagom lång i benen!


Problem med Uniflex, surprised? No!

Here we go again!

Uniflex har nu upptäckt att jag inte jobbat på ett tag och ber mig skicka in ett skriftligt intyg till min personalansvarige. Grejen är bara den att jag har ju självklart redan pratat med henne! Kan inte löneavdelningen prata med den aktuella PA'n? Suck, jag ska ringa i morgon och prata med min PA. Det känns nästan som om de försöker få mig att säga upp mig frivilligt... Har för övrigt inte fått de pengar som saknats i tidigare löner.

Vill bara skicka ut en "varning" för alla som läser detta: Överväg noga om du verkligen vill jobba på Uniflex om du fått erbjudandet, jag vet inte om jag har så mycket positivt att säga om dem faktiskt!

Nu orkar jag inte tänka på detta något mer eftersom det är en liten klassresa på gång!

Tjo!

Dagens föreläsning...


En bild säger mer än 1000 ord...

Lycklig vinnare av två biobiljetter!

Nyss trillade det in ett mail där det stod att jag var en av de två som hade alla rätt på en frågesport om Europa under Novischmässan i början av september. Jag vann två biobiljetter! Jippi! Dessvärre är det aldrig någon som vill gå på bio så jag har börjat samla biobiletter på hög här...

Om det är någon som har något förslag på vilka filmer som är bra som går just nu kan ni väl höra av er?!

//Jenny

Uppdaterat lite senare på kvällen:

Bytt är bytt!

Det var inte bara min turdag idag, Anna har också vunnit nått idag! Om min vinst var sweet var hennes even sweeter, en champangefrukost med världsmästar sommeliern (eller hur det nu ska sägas...) !!!

Det bästa med detta är att vi kom fram till att jag får följa med henne om hon får följa med mig, d.v.s. jag får gå på champangefrukost om jag bjuder henne på bio. Svårt val? Nä inte direkt!

Wie! Jag tror vi kommer att ha det jättekul! Både på frukosten och på bion (Patrik 1,5 blev valet).

//Jenny


Helgen med Elin

Den här helgen har varit rolig! Först fest sen slappa med film och muffinsbak men även ett försök att ta oss till Växjö domkyrka och en gudstjänst med en barnkör vilken vi dessvärre inte hann till utan det blev en fika och lite shopping i stället!


Höstpromenad!Cosmo!Elin är en äkta datanörd, kan inte ens lämna datan för att äta sin pizza!Supergoda muffins!

Helg!

Den här veckan har gått sjukt fort! Det sa jag redan igår men nu är det ännu mer påtagligt, veckans sista föreläsning är nu över och om lite drygt två timmar kommer partyprinsessan Elin ner för att tillbringa helgen här hos mig.

Just nu väntar jag bara på att Anna ska sluta så ska vi dra in till stan och handla lite och vänta in Elin. Sen står after school på Sivans, förfest hos Anna och Stallarna på schemat.

Vi höres när jag får lite tid över!!
//Jenny


Hurtbulle

Finally! Jag har nu tillfrisknat från förkylningen och inte haft hysteriskt mycket att göra så nu, äntligen har jag tränat! Så skönt! Det blev ett corepass, det var inte så likt det jag har gått på hemma men det duger gott ändå. Nu ska jag försöka hålla igång med träningen även om jag kanske måste dra ner på det i tenta perioder och så. Pappa kallade mig hurtbulle när jag pratade med honom efter träningen, han tycker jag verkar vara ute och gå och träna mest hela tiden, tänk om det ändå vore så bra...

Jag har även idag i egenskap av student ätit mina första nudlar! Dock inte i ekonomiskt syfte utan p.g.a. tidsbrist... Vill bara säga emot de flesta studenter och säga att jag faktiskt tyckte det var gott! Fast det kan kankse bero på att jag inte hunnit föräta mig på dem än...


Ledig men lite sysselsatt

Idag har vi inte haft några föreläsningar men jag har ändå tillbringat några timmar på bibblan och jobbat med våra grupparbeten. Det blev ju så mycket tid över när jag gick upp så tidigt!

På eftermiddagen har jag inte gjort mycket vettigt, regnet bara öste ner tidvis så gå ut var inte så lockande. Jag tog mig dock en promenad på kvällskvisten.

Fotboll idag igen, Champions League, det är några som frågat om jag skulle se matchen men det är inget för mig så jag höll mig hemma. Istället kände jag mig riktigt stolt när jag var lagade mat, det blev riktigt gott! Jag har tagit ett kort men eftersom jag inte installerat rätt program på datorn än kan jag inte lägga upp det men jag lovar att försöka komma ihåg att lägga ut det snart! Det var kokt potatis, stekt lax, pepperotsröra med rödlök och sallad med franskdressing. Det var lätt att laga men det såg riktigt bra ut!

Jag vet att bloggen blir lite seg ibland men när det inte händer så mycket finns inte så mycket att rapportera.

God natt!
//Jenny

RSS 2.0