Nya projektet

Idag satt Katarina, Emelie och jag i bibblan och skrev PM1 till första projektet i den här kursen (två projekt och en tenta på fem veckor...). Det gick väldigt bra och tog inte alls lång tid, vi skulle ju bara skriva inledningen. Nu har vi lite idéer som vi ska kolla upp på seminariet i moron sen är det bara att börja skriva på slutinlämningen. Vi började även lite på projekt 2 och i morgon lär vi kunna skriva klart PM1 på projekt 2.

Nu ska jag iväg på ett assarmöte, inga kommentarer.

Ett handskrivet brev

Det är inte ofta man får handskrivna brev men jag har inte fått mindre än två! Det första med en handritad karta över Paris och det andra ett handskrivet brev med en tillhörande tidningsartikell om Paris. Det känns lite extra i hjärtat när man får ett handskrivet brev.

Tack morfar!

Full rulle!

Oj idag har jag haft fullt upp från det att jag klev upp tills det att jag snart ska få gå och lägga mig. Dagen har bland annat innehållt en tur till badhuset med Anna och Emelie. När vi kom dit visade det sig vara en "prova på dag" med massa pass, vi blev "inlurade" på ett vattenjympapass, det var annorlunda men roligt! När vi var klara med det och ätit ett varsitt äpple hoppade i vattnet igen och simmade några längder.

Efter en härlig promenad hem innehållandes årets första glass åt jag lite mellis och förberedde mig för veckans värd"jobb" på VUGI. När jag ändå tagit mig dit kunde jag lika gärna träna så det blev ett styrkepass och ett corepass. Härligt!

Sen var det dags att skynda hem för jag hade (äntligen) tvättid! Åtta maskiner är nu tvättade och de två sist är i torktumlaren respektive torkskåpet och snart hoppas jag att det är torrt! Medan jag väntar ska jag ta mig en kopp varm choklad tror jag. Det brukar hjälpa en att somna. Inte för att jag tror att jag behöver någon hjälp att somna ikväll...

Sommartid!

Glöm inte att ställa om klockan i natt! För att inte försova sig på måndag är det viktigt att man ställer klockan åt rätt håll. Jag har ett knep som jag lärde mig av en underbar kollega under min ridläger tid. Knepet (påminner om många andra varianter) är som följer:

våren längtar vi fram till sommaren och på hösten längtar vi tillbaka igen.


Lätt som en plätt!

En ny byrå!

Nu har jag inte bara städat hela lägeheten grundligt jag har även bytt ut en möbel i badrummet. Det är den som jag har min tvätt i. Förut hade jag en stor vit utan lådor eller dörrar och jag har letat efter lagom stora och snygga lådor att ställa i den men för några dagar sen fick jag syn på en billig byrå i ett reklamblad och den gick jag och köpte!Vad tycks?

Super Saturday på VUGI!

Jag är just hemkommen från VUGIs Super Saturday! och jag är helt slut! Jag tog verkligen ut mig till max emellanåt och nu är jag helt slut i kroppen och svettig som.., Ja det ska vi inte gå in på. När sista instruktören satte igång med "plankan" (som är det värsta och bästa jag vet) och sen gjorde någon konstig variant på den var det inte bara jag och Anna som föll pladask i golvet och bara skrattade! Han förstod nog att vi inte orkade mer för han börjde avrunda passet efter detta...

När jag mumsat klart på min banan ska jag hoppa in i duschen sen ska jag nog bara lägga mig någonstans och "dö" (absolut inte bokstavligt!!!)

Vårjackan på!

På vägen hem från affären idag kände jag en välbekant och efterängtad doft: grillat kött! Det var ett gäng som fått igång en grill på en balkong och den underbara doften spred sig över campus. Detta riktiga vårtecken gjorde att vårjackan åkte på!


Är våren äntligen påväg?

I morse när jag vaknade var campus återigen täckt av snö men med hjälp av lite sol är det nu mest bara vatten på gatorna istället. Kan det vara ett vårtecken att snön inte ens ligger kvar en hel dag? Ja!

Som jag tidigare berättade är det tydligen uttagningar till Future Factory (i både hoppning och dressyr) i stallet rakt över gatan. När jag skulle gå förut pasasde jag på att titta ut genom fönstret i min korridor och såg att de höll på att rida fram (värma upp) ute på ridbanan. Ett vårtecken? Ja!

När jag gick hem ifrån träningen nyss möttes jag av en fågelinvasion av Sivansängen. I träd och på marken var det fullt av kråkor och i Sivansdammen simmade ett helt dussin änder omkring lyckliga över att isen äntligen är helt borta. Kan detta också vara ett vårtecken? Ja!

Massa hästtranspoter!


Gnägg!

När jag satt och läste lite i kurslitterturen nyss stördes jag av ett gnäggande, sen av ett till och efter en stund lite bankande, jag vände mig då om och tittade ut genom fönstret och vad ser jag då? Jo ca 15 stycken hästtransporter! Undrar vad som händer i ridhuset idag. Det kanske är någon stor träning på gång? Det kanske är läge att våga sig dit snart och titta...

Jag hittade deras hemsida och det är tydligen uttagning till Future Factory i Småland där idag, spännande!


Ny kurs, nya tag

Den här nya kursen verkar mycket roligare än den förra! I ett av kursens två projekt kommer vi att få göra en kartläggning av våra medievanor och sedan analysera dessa. Det ska bli väldigt intressant eftersom vi inom gruppen har väldigt olika vanor.

I går blev det en lugn kväll med lite mat och spel tillsammans med tjejerna. Det var en mysig kväll.

Nu ska jag tillbaka till nästa föreläsning efter en välbehövd lunchpaus.

Rapport från Högskoleverket angående universitetets kvalitetsarbete:


"Växjö universitet bedriver ett aktivt och intensivt arbete med säkring och utveckling av kvalitet. Bedömargruppen finner att Växjö universitet är mycket nära att bedriva ett systematiskt kvalitetsarbete”. Med andra ord är vårt betyg B på gränsen till A. Endast Mälardalens högskola hamnade på nivå A, medan Malmö högskola, Karlstad universitet och Örebro universitet blev underkända. Övriga lärosäten fick bedömningen B."

Stockholmshelgen i bilder

Här kommer nu lite bilder från denna helg!


Regalskeppet Vasa


Vasas akter


Jonathan vid slottet


Vaktparaden


Polyhymnia (rätt stavat!)

Tentan

inga kommentarer

(men jag var inte ensam, det var ett stort gäng som gick när den obligatoriska tiden var ute och det var många som stod utanför med dystra miner)

Ingen rast och ingen ro

Nu ska jag krypa i säng (och läsa lite till) och sova lite för jag ska "snart" upp igen och skriva tenta. Vi får väl se hur det går men så går det när man måste köpa tågbiljett innan schemat har släpts... Men, men ska inte klaga på det nu!

Wish me luck!

Helg i Stockholm, igen

Nu sitter jag på tåget tillbaka söderut igen efter en helg hemma i Stockholm med omnejd. Så mycket som jag är ute och ränner med SJ borde jag överväga att bli medlem eller något.


Jag och Jonathan tjuvstartade helgen redan i torsdags då vi åkte tillsammans upp med tåget till Stockholm. Mamma och lillmonstret kom och hämtade oss vis centralstationen och jag tror Jonathan föll för Inas charm på två sekunder (om inte kortare)! Väl hemma hälsade vi på Qvicksie och tog en kopp te tillsammans med mamma sen stupade vi i säng! Jonathans trumhinnor levde farligt när jag kom ner på mitt rum och hittade en cykel! Min födelsedags present av mamma var nämligen en cykel! En rosa sådan, ursnyggt, hihi.


Fredagen började med ett besök på Vasamuseet. Helt otroligt att ett skepp klarar den påfrestningen som Vasa har vart med om. Jag har sett båten förut och visste vad som väntade men Jonathan var väldigt fascinerad. Vi blev kvar lite för länge på museet och fick skynda ut till Täby där jag skulle på syn undersökning. Dagen avslutades med en fika hos mormor.


På lördagen begav vi oss in till stan igen och tog en promenad i Gamla Stan och sedan besökte vi Slottet. Det var första gången jag besökte det och vi tyckte det var häftigt båda två. Det var fantastiska rum och vackra utsmyckningar. Tyvärr hade vi även denna dagen bråttom så vi fick halvspringa igenom den sista våningen. Synd!


Fika med släkten stod på schemat och mina bullar och mammas tårta gjorde succé! Gott var bara förnamnet. På kvällen blev det bio med pappa. Vi såg "Clintans" senaste (och sista?) film, Gran Torino. Den var jättebra men lite läskig och sorgsen.


Igår var Jonathan tvungen att åka tillbaka till Växjö eftersom han hade tenta i morse. Jag följde med in till Centralen och vinkade av honom sen träffade jag Hanna för en fika och massa, massa snack! Det var jättelänge sen jag träffade henne men när vi satt och pratade kändes det som det bara var en vecka sen sist. Hon är för underbar!


På kvällen tog jag med mig mamma till Sundbybergs kyrka där en gammal kollega till mig och hennes kör hade konsert. Pholymnia (ursäkta stavningen, ska kolla upp det vid ett senare tillfälle). De sjöng verk skrivna på 1900-talet tillägnade Maria då det igår var Maria Bebådelsedag. De sjöng så vackert så jag fick rysningar i ryggen och en sopran sjöng så man funderade på om fönstren skulle hålla. Så vackert! Mamma ska hädan efter regelbundet kolla på deras hemsida för hon ska gå på fler konserter!


Idag har jag varit väldigt effektiv då jag har lämnat in min dumma mobiltelefon på lagning igen (nästa gång har jag tydligen rätt att få den utbytt), hämtat min dator som har varit på service hos pappa och pluggat lite.


Nu har jag lämnat Vinter-Stockholm och hoppas att Vår-Växjö är kvar i det skick som jag fick en bild på av Anna för några timmar sen. Hon hade hittat krokusar på campus! I Nyköping kan jag meddela att det bara ligger lite snö kvar på marken.
Pappa frågade idag om jag ville hänga med och hälsa på min lillasyater i England men tyvärr kan jag inte då jag skulle missa massa saker i skolan då, typiskt! Jag får åka dit en annan gång helt enkelt!

Nu ska jag plugga lite till! Vi hörs!


Trerätters kl 20:30?

Jag ska berätta klart om gårdagen hade jag tänk. Träningen tog slut 19:30 och jag och Jonathan stannade kvar en liten stund och pratade lite med ledaren och den värdansvariga men sen bar det av hemåt i fullrulle! Redan kl 20:15 kom Jonathan över till mig och ca 20:30 stod förrätten på bordet. Jag var riktigt stolt för jag lyckades med både förrätten och huvudrätten! Det vart riktigt gott. Till huvudrätt hade jag en jättegod rätt i tankarna som morfar och K. bjöd på i höstas, nämligen Kyckling i lingonsås. Jag googlade på receptet men hittade inte samma så det fick bli en annan variant på det hela men den var lika god den! Jonathan stod för efterrätten (som serverades kl 22:55) och det blev Jordgubbsmousse. Så gott! Nu längtar jag ännu mer till sommaren och färska jordgubbar!


Jag i köket

Solig födelsedag

Oj, oj, oj va solen har lyst idag! Helt underbart! Det har gjort hela min dag!

Jag fick låna en cykel och trampade in mot stan vid lunchtid för att handla lite. När jag cyklade där i solskenet kändes det nästan som när man var liten och pappa plockade ut cykeln ur förrådet för första gången på våren. Nu måste jag snart göra nått åt detta cykelproblem jag har och köpa mig en cykel! Jag var ju inne i stan på nolltid! Swisch!! Superskönt!

Jag fick även ett litet besök av Maja och Emelie som hade med sig fikabröd. Det var trevligt att sitta och prata lite i min soliga lägenhet även om alla hade tentaplugget lite i bakhuvudet...

Nu håller jag på att förbereda middagen så jag kan sätta fart med det efter träning och dusch. Japp, ni läste rätt, jag ska träna även idag. Hihi! Men jag tycker ju att det är så kul att träna så jag tyckte det var värt att det blir en jättesen middag ikväll så jag hinner träna också. Det blir som vid medelhavet, middag vid nio tiden.

22 år

Idag är ingen vanlig dag för idag är det Jennys födelsedag!


(Jag bjuder på en bild ifrån min 21-årsdag)


Så där ja nu är man ett år äldre igen. Som vanligt känner jag mig inte speciellt mycket äldre än när jag gick och la mig men faktiskt (för första gången på länge) mycket äldre än för ett år sen! Men det har ju hänt så mycket det senaste året så det skulle ju vara konstigt om jag inte kände det såhär.

Dagen började "engelskt" det blev nämligen scones med marmelad, Lady Grey te och kakor som kommer direkt från England! Kakorna var en av lillasysyters presenter. Supergoda måste jag säga! Jag fick även min present från Jonathan i morse, jag ska få massage av en massageterapeut inne i Växjö. Det ska bli så skönt!

Nu ska jag läsa ett kapitel eller två i boken sen bär det av in mot stan i det underbara väder som vi har idag. Jag kommer få en superbra födelsedag! Tänk vad mycket lite sol kan göra.

Bio

Ikväll ska jag se Män som hatar kvinnor på bio. Jag hoppas att den är lika bra som alla säger att den ska vara. Jag har tyvärr inte läst boken även om jag har haft den i min ägo i några månader. Suck.

Nu ska jag hem till Jonathan och äta middag, undrar vad han bjuder på för gott. I morse vart det våfflor till frukost! Mums!

Helgen i bilder


Hur mycket packning kan man ha på två personer? Det
frågade sig i alla fall Emelie när vi mötte henne på stationen...


Anna lockar studenter till EHV.


Jag har världen framför mina fötter!


Bullarna jag bakade till nästa helgs släktkalas, mums!


Elins supersnygga väggmålning! Vem tror ni att det är?


Jag hade två mycket keliga hundar som tyckte att alla vi tre
skulle trängas i samma lilla hörn av soffan och titta på tv.

Friday!

I morse vaknade jag men en hund på varje sida om benen, de var så söta så! Fick dra mig undan lite försiktigt för att inte störa dem där se sov så sött!

Anna och jag stod i hennes gamla gymnasieskola idag och marknadsförde EHV, det var verkligen inte kul! Det var inte många som nappade på att plugga ekonomi... Vi lyckades bara få några få intresseanmälningar. Det bästa med Norrtäljebesöket var lunchen, vi åt en jättegod avokadosallad, mums!

Min tanke var att eftermiddagen skulle bestå av plugg men jag fastnade vid datorn men snart ska jag ta tag i boken och ta mig igenom några kapitel. Eller nä, vid närmare eftertanke får det bli efter maten... Nu ska jag prata med pappa i telefonen!

Stockholm i mitt hjärta...

Hmm okej när tåget rullade in mot Stockholms central började jag sjunga "Stockholm i mitt hjärta..." lite tyst för Anna men med tanke på all snö som låg överallt (hallå varför är snön här nu och inte i julas?!) övergick sången till "Hej tomtegubbar". Hmm, ja tur att bara Anna fick höra min skönsång...

Vi släpade alla våra väskor (bilder kommer nästa vecka, glömde kabeln i Växjö), sa hej då till Emelie och begav oss mot tunnelbanan. Vem tror ni kommer upp brevid mig i tunnelbanan och säger "Jenny?" Jo min barndomsvän från landet, Malin! Hon är hemma över helgen. Hon pluggar i Västerås numera. Vi hann ge varandra en kram och prata lite innan vi var tvungna att skiljas åt igen. Snacka om ödet!

Nu sitter jag på bussen och har inte många minuter kvar tills jag är hemma. Närmare bestämt drygt 20 minuter. Sen blir det pusskalas! Och ja mamma kan väl få en kram hon också!

På tåget

Nu sitter vi på tåget upp mot Stockholm och än så länge är tåget i tid, wonderful! Annas dator är dum och bara bråkar med henne så snart ska hon få låna min dator så hon kan se på en film medan jag pluggar lite. Det fina vädret verkar tyvärr ha stannat kvar i Växjö för här (mellan Nässjö och Linköping) är det molnigt och tråkigt. Bara cirka två timmar kvar nu tills vi sätter våra fötter i en Kungliga huvudstaden för första gången på två månader!


Den dagen man ska åka tåg

vill man inte höra på radion att SJ har haft problem i Stockholms central... De har tydligen åtgärdat det men tänk om de får problem igen? Ååhh orkar inte med en massa försenade tåg!

Vet ni vad? Solen skiner som aldrig förr idag! Synd att man ska lämna staden en av de få soliga dagar som finns. Hoppas det blir sol i Stockholm i helgen!

MU-sittning

MU-sittningen igår var rolig. Jag håller mig till rolig och inte jätterolig då det var några som hade matkrig och jag hamnade tyvärr mitt emellan... När de var klara hade jag bland annat chips och glass på tröjan, i håret och ansiktet... Inte så mysigt men är det overallis så får man tåla lite barnsligheter.

För- och mellan festerna var kul i alla fall! Förfestens absoluta partyhöjare var helt klart när ryktet att resultatet från tentan kommit ut och alla i min klass som var där var godkända. Jag vart riktigt glad då jag till och med satte ett vg! Hurra! 

Igår blev min lägenhet lite snyggare och lite bättre. Alla de fula hålen är borta och såväl väggar som tak är målade i hela lägenheten (bortsett från badrummet). Att vi dessutom lämnat in arbetet och nu kan koncentrera oss på tentaplugg igen gör ju bara det hela ännu bättre. Vilken dag!

Idag har jag mest bara koncentrerat mig på att få tillbaka möblerna på plats, jag klarade alla utom vitrinskåpet själv så det fick Jonathan hjälpa till med. Nu är jag nyduschad  efter ett härligt träningspass så nu funderar jag på att sjunka ner framför någon film eller så i väntan på att Jonathan ska komma hit efter Champions leauge matchen som han skulle se med sina kompisar.

Imorgon går tåget mot Stockholm med mig, Anna och Emelie ombord! Jag ser verkligen fram emot en helg hemma och mest av allt längtar jag efter två (små) håriga damer som antagligen kommer att välkomna mig med buller och brak, kan ni lista ut vilka jag menar? Ni kan få en ledtråd:


Jajamensan! Qvicksie och Ina!

Paus

Jag har nu tagit en liten paus i från pluggandet för att vila min stackars hjärna. Vi har nu suttit och försökt plocka bort 300 ord från vårt paper eftersom det finns en maxgräns som vi tyvärr har passerat. Suck, att det ska vara så svårt att plocka bort några ord! Som tur är kan man omskriva en del meningar och plocka bort småord så som "så". Tyvärr räcker det inte hela vägen att plocka bort dem utan ett och annat stycke har fått strycka med. "Kill your darlings" som det så fint heter.

Ikväll är det MU-sittning med assar och resten av mediautskottet. Det ska bli kul och jag hoppas att vårt spex blir bra! Nu ska jag återgå till ordplockandet så vi blir klara någon gång!

Ommålning på gång!

Hurra! Redan imorgon kommer målarna och tar sig an min lägenhet! De trodde dessutom att de skulle bli klara på en dag så förhoppningvis kommer jag komma hem till en nymålad och färdig lägenhet i morgonkväll! Hurra!

Lantis!

Jag fick just ett underbart brev från en kär vän hemifrån. Det var en tidningsartikel samt en liten handskriven lapp där det stod att hon hittat en lite tips till "lillskiten" som han kan läsa innan han kommer upp till Stockholm. Rubriken på artikeln lyder: Hallå bonnläppar - det är hit ni ska!

Här kommer exempel på några frågor:

Finns det nån go loge som har öppet till fem eller?
Finns det nå hyggligt sånt där kyckling tikka-ställe här?
En mysig kaffestuga som jag kanske kan tycka om?
Vart ska jag gå för att känna mig riktigt stockholmsk?


Jag ska med glädje vidarebefordra det till "Lillskiten"!


Statshuset, värt att besöka?

Måndag igen

Så var det måndag igen. Helgen försvann alldeles för snabbt i vanlig ordning. Middagen och förfesten i lördags var jättetrevlig med god mat och roligt sällskap men när vi kom till kön till Sivans tappade jag mitt partyhumör och gick hem istället.

Igår satt jag och försökte plugga lite men koncentrationen var verkligen inte den bästa så jag fick inte så mycket gjort. Gick och tränade på kvällen ett skönt avbrott!

Idag ska vi sitta i bibblan och arbeta på vårt paper. Vi hoppas på att bli klara i morgon, det vore skönt!

En tur in till stan

Idag har jag och Anna varit inne i Växjö. När vi kom in till Stortorget möttes vi av en trevlig överraskning, en marknad! Det var många som trotsade det snöblandade regnet och tittade på saker och fyndade. Vi gick därifrån med naturgodis, marknadsnougat, te och ljus i alla de möjliga färger! Det var jättemysigt att gå runt där och titta och känna lukten av brända mandlar.
Efter att ha traskat runt i affärer, köpt en födelsedagspresent till Maja och hämtat Annas cykel som varit på lagning gick vi och åt lunch på vårt favorit sushiställe, Moshi moshi. Gott! Soppan satt fint eftersom vi var ganska ruggiga efter vädret.Det hela avslutades med en promenad varvat med skjuts på cykeln hemåt.

Ikväll är det middag och födelsedagsfest som gäller!

Studera ekonomi!


"Ey! Du hittar din utbildning på min coola sajt."
www.studeraekonomi.se/

Marknadsföringsprojektet

I onsdags var det dags att jobba lite för Marknadsföringsprojektet. Vi stod i skolan och promotade EHV för en drös gymnasieelever som var på besök. Om ni tittar på länken nedan ser ni vår monter och även lilla mig! Det är väldigt dålig kvalité (filmat med en mobilkamera) men jag syns rätt bra då jag är tjejen med den vita halsduken.

Tyvärr har jag inte lärt mig hur man lägger in filmer i inläggen (men det kan inte vara så svårt, måste bara hitta vart jag ska klicka...). Ni får stå ut med denna länk till informationsdagen istället.

Så skönt!

Nu har jag precis kommit hem från träningen och det var så skönt! Okej nu förvred jag sanningen lite, lite, det var jättejobbigt men känslan när sista låten kom var underbar! Kicki, instruktören, är helt underbar, trots att alla svettas som bara den och knappt ens orkar lyfta benen och svetten bara rinner om henne så hoppar och stutsar hon med ett leende på läpparna och skriker "LIIIIITE TILL! KOM IGEN NU!!!" Klart man orkar lite till då!

Fredag!

Idag har vi suttit och jobbat med vårat arbete i sju timmar, från 8:00 till 15:00. Vi tyckte att det fick räcka för idag vilket passar bra eftersom jag tänkte gå och träna nu kl fyra. Lite kondition står på schemat idag, det kan behövas, jag har nästan bara tränat styrka i år!

Assarspex

Vi var fem tappra som kom till kvällens övning av spexet till MU*sittningen. Men vi har övat både dansmoves och sångrösterna. Vi får väl se om vi vinner tävlingen mot kanslisterna eller ej... Jag tror att vi har en god chans, assar är ju bäst, eller hur?

*MU står för mediautskottet

Sweet

Dagens föreläsning var schemalagd från 13:00 till 19:00 men vi blev klara redan vid 16:45. Så skönt! Jag är jättetrött idag så tror inte att koncentrationen hade varit så bra efter sex timmar... Dessutom hinner jag träna nu också! Superbra!

Helgen i bilder

I fredags var vi som jag redan berättat inne i Malmö och tittade på bland annat Turning Torso


Hela området kring Turning Torso är fullt av snygga och roliga hus. Här mötte vi en hel klass från England (våra spektulationer) som är antingen konststuderande eller arkitektstuderande då de gick runt och målade och fotade alla husen.


Jonathan i Västra hamnen (området kring Turning Torso) och under Öresundsbron sett från Malmö.


Vi på promenad i Höllviken i ett av de få tillfällen solen tittade fram


Den dumma bron som skapade långa köer under Falsterboveckan (mamma och Malin vet vad jag talar om...)


Vi är väldigt frusna framåt slutet på promenaden


Öresundsbron sett från Höllviken samt Turning Torso (det enda som sticker upp på den undre bilden). Den syntes betydligt bättre när det var klarblå himmel!


Helgen i Höllviken

Nu är snart helgen i Höllviken snart över och om en dryg halvtimme bär det av in mot Malmö för att ta tåget upp till Växjö igen. Det har varit en rolig och mysig helg hemma hos Jonathans familj. Längtar till sommaren då jag ska få se Skåne från sin vackraste sida. 

I fredags var vi i Malmö och tittade på ett världsberömt höghus, vilket? Ja, se bilden nedan...
 

Jag lovar att uppdatera lite mera när jag kommit hem. Jag ska försöka hitta ett hål i denna hektiska vecka för att klämma in en bloggpaus.

RSS 2.0