Äntligen

Efter en hel del svordommar är nu äntligen lampan uppe! Underbart att kunna komma hem och tända en lampa utan att behöva gå in med skorna!


Färdiga!

Den här dagen började med att Jonathan berättade att jag försovit mig en timme men eftersom jag "bara" skulle träffa min grupp i bibblan och inte hade föreläsning var det ingen jättekatastrof. Jag fick skynda mig och kom "bara" 25 minuter försent. 

Efter det uppvaknadet jobbade jag på riktigt bra!  Hela gruppen kämpade på med båda våra inlämningsuppgifter vilket lönade sig för vi blev klara med dem båda! Den ena har vi mailat iväg till läraren och den andra ska läsas igenom i morgon och sen skickar jag in även det, så skönt! Nu kan vi bara koncentrera oss på tentaplugg resten av denna veckan!

Dyra sms

För några dagar sen fick jag min första räkning från Telia. Jag har på de tre första månaderna (oktober till december) skickat 2405 st sms och detta helt gratis! Jag räknade ut lite snabbt vad detta skulle ha kostat mig med mitt gamla kontantkort (från en annan operatör) och summan hamnade på 1659,45 kr. Det blir 553,15 kr i månaden och ränkar man bort månadesavgiften jag har i nu (men slapp med kontantkortet) kan man säga att jag har sparat 504,15 kr i månaden på att byta operatör... Det är ganska bra!

assarartikel

Jag har just skrivit klart en artikell till assar och förvånades över hur lite 1500 tecken är! Jag satt och skrev som bäst när jag tänkte kolla hur jag låg till och insåg då att jag redan var uppe i 1200 tecken och jag hade inte ens sagt hälften av det jag ville! Det blev till att pussla lite och trots att jag inte är klar än är jag uppe i 1800 tecken! Tur att antalet tecken inte är strikt utan mera som riktlinjer.

När jag är klar med detta ska jag sätta mig och titta på Mamma Mia, jag tycker den är så bra! Jag vet att många inte håller med mig men jag tycker det är en riktig "måbra film"! Jag blir alltid så glad när jag ser den!  

(Bara för att demonstrera så kan jag tala om för er att det jag har skrivit nu är 760 tecken, det är inte så mycket!)

Söndagsmys

Jag sitter fortfarande i min morgonrock och med mysiga strumpor på mig trots att klockan är kvart över fyra på eftermiddagen! Jag tycker att man ibland ska få ta det bara lugnt och softa emellanåt. Ska snart iväg till VUGI för att värda och träna och då är latsöndagen över.

Ikväll kommer Jonathan tillbaka igen, han har nämligen varit hemma och jobbat i helgen. Jag ska nog följa med hem till honom och titta lite på tv, man får gå hem till andra och titta när man inte har någon egen tv...

Olika världar

En gammal klasskompis till mig från gymnasiet blev mamma för två veckor sen. Att skaffa barn ligger långt, långt fram i tiden för mig. Snacka om att världen kan se olika ut!

Fix och trix!

Idag har jag känt mig som en heltidsarbetande kvinna som inte ägnar helgen åt fest utan åt allt som man inte hinner med på vardagarna när man jobbar. Ungefär så har jag känt mig, fast inte så allvarligt, har tyckt att det har varit en kul dag! Det är om inte annat skönt att titta på allt så här i efterhand.

Vad har jag nu gjort då som kan vara så skönt när det är klart? Började dagen med att tvätta och städa. Slängde ihop lite muffins samtidigt som jag åt lunch och hämtade upp tvätten som var klar. Sen kom Emelie över och vi satt o drygt två timmar och jobbade med arbetet. Det gick ganska bra i början men sen tog bensinen slut och vi bestämde oss för att sluta för dagen.

När Emelie hade gått satte jag fart med det jag längtat efter att få tid till enda sen jag flyttade in, fixa i ordning alla sladdar till datorn och alla andra elektroniska prylar som jag har klämt in här. Nu 30 ledningshållare och 50 stripes senare känns det som om jag är klar för idag! Det kommer bli mycket lättare att dammsuga och städa nu när inte en enda sladd ligger på golvet!

Nu ska jag bara skruva fast en lös bräda på köksbordet sen vet jag inte vad jag ska hitta på. Funderar på att göra ett album med bilder från Elins och min lilla roadtripp till Piteå i somras eller baka nya muffins eftersom de andra blev misslyckade eller gå och handla eller skriva klart arbetet ensam eller läsa lite i kurslitteraturen (men man vill ju vara ledig lite, det är ju trots allt lördagkväll!) eller vika tvätten eller sortera högen med papper brevid mig eller läsa Dagens Nyheter (har knappt ens öppnat varken dagens eller gårdagens) eller lägga upp gardinerna eller plocka ut 100 st bilder att få gratis framkallade eller bara titta på en film. Jag har lite olika alternativ.

Tur att jag är ledig i morgon också! Vi får se vad jag hittar på ikväll, det kanske blir något helt annat, vem vet?

Fredagskväll

Idag var vi effektiva och satt i bibblan i nästan sex timmar och jobbade med arbetet. Vi kom fram till en hel del bra saker men kommer att behöva sitta i morgon igen. Dessvärre är det bara jag och Emelie kvar här i Växjö över helgen så vi får sitta ensamma.

Snart bär det av in till Växjö för att äta middag på en thairestaurng. Det ska bli gott! Ska dock tvätta i morgonbitti så kvällen kommer troligen bara bestå av film eller plugg.

Plugga med färger

Nu ikväll har jag suttit och gått igenom de papper vi fick ut av eftermiddagens datorlaboration och fyllt i olika variabler med olika färger och sen sammanställt det i mitt block. På bilden nedan ser ni lite av det jag lyckades åstadkomma, visst är det fint?Nu ska jag hem till Jonathan och hämta min mobil som jag glömde där och sen ska jag läsa två kapitel i kursboken. Nattuggla? Javisst! Men borde komma i säng ganska tidigt för ska träffa tjejerna i min grupp klockan nio i bibblan i morgon. Vi ska försöka göra klart den första uppgiften så vi kan koncentrera oss på den andra uppgiften nästa vecka.

Norsk föreläsare, biobesök mm

Jag måste verkligen öva på rubriker!

I den här kursen har vi två olika föreläsare varav en av dem är från Norge och är bara här denna vecka då han i vanliga fall jobbar på ett universitet i Tromsö i norra Norge. Han har emellertid jobbat här på VXU (Växjö universitetet) så han kan svenska men ibland blir det lite fel. Han har väl inte sagt så många fel men ibland får man fundera lite över vad han menar och ibland får man sig ett litet "gott skratt".

Jag måste bara nämna att jag och Jonathan var på bio och såg Wallander - Hämnden i tisdags, den var jättebra! Som sig ska var den lite läskig och klurig men den hade även inslag av humor. Se den!

Idag har vi haft en gemensam föreläsning för alla som läser Marknadsföringsprogrammet (d.v.s. ettor, tvåor och treor) med en av EHV (Ekonomihögskolan i Växjö) prefekter Sarah Philipsson. Den handlade om upplägget inför Kadidatuppsatsen och var ganska intressant men kändes tyvärr väldigt onödig eftersom det är två år kvar tills vi ska skriva våra uppsatser. Jag hoppas på att jag ska ha nytta av denna kunskap i våra paper vi skiver i kommande kurser så denna föreläsning var nog inte bortkastad tid.

Jag ringde och hörde hur det går för min mobil (jag saknar den!) och fick då veta att den är påväg och att hela kalaset gick på garantin! Jippi!

Nu är det lunch sen nästa föreläsning och efter det ska jag förhoppningsvis träna igen! Jag har avstått träningen i två dagar nu p.g.a. att mitt knä jag skadade för ett och ett halvt år sedan svullnade upp i tisdags, jag tror att det bara var överansträngning från muskelpasset i måndags så det är nog ingen fara. Jag har inte ont i den det känns bara som om någon stoppat in bomull i leden...


Ny kurs, nya tag

Så var det dags för nästa kurs; Marknadsanalys och marknadsundersökningsmetodik. Det låter väl spännande? Okej namnet är kanske inte det mest upphetsande jag hört men efter dagens introduktion och första föreläning känns det ändå rätt okej! Nu ska vi minnsann få komma ut och prata med folk!

En jobbig sak med kursen är dock att vi har tre examinationsmoment trots att kursen bara är på 7,5 hp, det vill säga fem veckor! Men det kanske bara är bra, då hinner man aldrig slappna av och komma efter, full ös hela tiden! Sen har jag ju såklart största möjlig otur för vi har deadline på assar dagen innan deadline på två av uppgifterna men som sagt ingen rast och ingen ro, nu kör vi!

Söndag

Mors lilla lathund sa:

Du må tro, jag jobbar bra,

fastän vet du vad;

inte just i dag,

jag gör det helst en annan dag.

Mors lilla lathund sa:

ingen kan så bra som jag,

men tycker du som jag,

tycker du som jag;

så gör jag det en annan dag:


Tra-la-la-la-la-la

i morrn då ska jag knoga

hela dess långa dag,

ja, oj, oj, oj, vad jag ska gno.

Ja och för ser du, därför så måste jag

ta det väldigt lugnt idag,

jo för just i dag

går det inte bra,

jag gör det helst en annan dag:


Tra-la-la-la-la-la

i morrn då ska jag knoga

hela dess långa dag,

ja, oj, oj, oj, vad jag ska gno.

Ja, för se du mors lill lathund sa:

jag gillar att jobba bra

men tycker du som jag

tycker du som jag,

så gör jag det en annan dag


Tentan är över!

och nu är frågan alla ställer sig, fira eller dränka sorgerna? Ska jag vara ärlig vet jag inte. Jag satt och skrev och skrev och skrev i fem timmar! Ursh! Jag hade en sån kramp när jag var klar att jag skakade i högerhanden. Men jag hoppas att det jag lyckades prestera åtminstone räcker till ett G. Den som lever får se!

Här kommer en bild på de fina blommorna jag fick av Jonathan i tordags. Det var näligen dags att fira igen (tiden går så fort!) så jag bjöd honom på middag och han tog med sig ost och kex (eller tjex, hehe) och dessa fina blommor!
Plugg på en fredag

sker inte så ofta som tur är för eftersom detta är min första "helgkväll" i nya lägenheten har jag just upptäckt att det inte bara är gnäggande hästar som kan störa mig när jag sitter och pluggar utan även grannens ljudanläggning. Jag blev "varnad" av den förre lägenhetsinnehavaren att grannen hade ett ljudsystem utöver det vanliga men jag har inte upplevt det själv förren för en liten stund sedan då han tydligen ansåg att fredagskvällen började och skruvade upp volymen. Jag kan tala om för er att hade jag bara kunnat sången hade det inte varit några som helst problem att sjunga med!

Men jag tar det hela med ro, så lätt störd är jag inte och det är ju trots allt fredagkväll. Åh den här låten kan jag ju! Nu ska jag hjälpa Maja med en uppgift!

Jerringpriset

Det blir mycket häst idag men jag måste ju passa på att påminna alla om att rösta på Jerringpriset tills idrottsgalan på måndag! Självklart så ska ni rösta på Rolf Göran Bengtsson! (Tel nr 099-232 04). Ring inte och rösta en gång, ring tio gånger! Minst!

'
Rolf Göran vid prisutdelningen under OS 2008

Rolf Göran och hans förstahäst Ninja La Silja
(Bilder från sr.se)

099-232 04 ring och rösta!

Jag bor superbra!

Jag blev nyss avbruten i mitt pluggande av något underbart, en häst som gnäggade! Jag blev alldeles till mig, det var länge sen jag hörde ett gnägg och jag hoppas att det blir oftare nu när jag bor bara 50 meter från ett stall.Utsikten från min lägenhet

Jag måste för övrigt också tala om att det idag är vårväder här nere i Växjö. Efter lunchen ska jag ta mig en promenad!

One down, one to go

Nu är min gamla "lägenhet" ett minne blott (för mig). I morse hade jag besiktning av den och eftersom den var godkänd var det bara att lämna in nycklarna och tacka för mig! Redan i morgon kommer det en ny hyresgäst verkar det som.

Hela eftermiddagen tillbringades på ett seminarium och även om det verkligen inte var kul så är jag glad att det är över nu så jag kan fokusera enbart på tentan. Det är inte så kul att ha både inlämning, seminarium (med opponering) och tenta samma vecka men jag ska nog sluta klaga eftersom det inte lär vara sista gången vi råkar ut för det.

På kvällen var jag nere hos Anna och fick lite grönsaker och vinkade hej då eftersom hon har åkt hem till Norrtälje över helgen för att bland annat firas av sin familj. Efter det var det bara att sätta sig ner och plugga. Nu är det tentan som gäller. Fick reda på att tentan kommer att vara inne i stan på lördag vilket betyder att vi måste räkna med restid också. Varför ska vi ha tenta inne i stan igen? Vi var ju tvungna att skriva den förra där inne med.

Ja ja nu ska jag inte klaga mer för det är dags att gå och sova eftersom jag ska upp tidigt i morgon och tvätta!


Första träningspasset!

Nu är jag hemkommen från årets första riktiga träningspass! Det var skönt att få anstränga musklerna och svettas lite och sen komma hem och ta en lång skön dusch och dricka en smoothie.

Jonathan ville följa med och pröva ett pass denna vecka så jag föreslog dagens pass eftersom det är ett styrkepass och lite mer "manligt" än kondition. Det brukar nämligen faktiskt vara en kille på detta passet! Ovanligt här ska ni veta, här är det bara tjejer annars.

I morgon är det paus (de har tråkigt nog tillfälligt tagit bort morgonpasset) men på onsdag ska jag på ett konditionspass mitt andra favoritpass!

Färdig

Arbetet är färdigt och inlämnat men mer än så vill jag inte säga om det... Det blev många intensiva timmar i biblioteket och en hel del panik men det kom in till läraren tillslut.

Nu är jag i valet och kvalet om jag ska plugga och träna eller om jag ska flyttstäda min gamla lägenhet. Den ska vara ren och fin tills på onsdagmorgon, samma dag som jag har seminarium på eftermiddagen och till råga på allt har jag tenta på lördag. Ingen bra idé att flytta i en tentaperiod! Men det ska jag nog ordna ska ni se!

Plugg, plugg, plugg

Söndagen var lördagens raka motsatts med plugg hela dagen. Jag satt tillsammans med min grupp i biblioteket och skrev på arbetet som ska vara inlämnat i morgon enda tills de stängde.

Efter en snabb middag bar det av till Olympen där jag gick på ett värdmöte för VUGI. Jag ska nämligen stå som värd på ett pass i veckan denna termin. Det innebär att jag bland annat kommer att sälja medlemsskap och dela ut "droppkort" (man måste ha ett sådant för att få gå på varje pass). Jag tror att det kommer att vara väldigt kul och det känns alltid lika bra i samvetet när man hjälper till i olika organisationer (jag var ju aktiv i ridklubben under många år).

Nu har jag inte bara suttit lite med arbetet på kvällen utan har även invigt köket på mitt egna lilla vis. Jag har efter inte ens en vecka satt eld på något. Denna gången var det en påse popcorn som fick sätta livet till. Hade jag varit uppfinnare hade jag uppfunnit en micro som stängs av automatiskt när det brinner i den!

Nu är det någorlunda utvädrat så jag ska hoppa i säng nu. Det blir en tidig morgon i morgon...


Anna 21 år!

Idag (söndag) fyller Anna 21 år och blir enligt henne själv gammal. Jag tycker då inte att det stämmer och det tror jag ingen annan på hennes fest igår tyckte då hon var den näst yngsta av de närvarande...

Lördagskvällen gick med andra ord i festens tecken och jag passade på att inviga mitt paljettlinne som jag (med väldigt mycket handledning av Elin) gjorde i julas. Det var kul att gå ut och festa igen, jag hade ju ett väldigt lugnt "jullov". Att Annas kusin Matilda och hennes kille Anders var med igår gjorde ju det bara ännu roligare eftersom jag inte sett dem sen de var hos Anna på middag i september!

Jag hoppas att Anna var nöjd med sitt kalas, jag tyckte i alla fall att det var roligt!

Mysfredag

Denna dagen har jag inte gjort mycket vettigt tyvärr. Fast det var inte hela sanningen för jag har varit hos hyresvärden och felanmält min spis som är ranglig samt fått reda på att min gamla lägenhet uthyrd fr.o.m den 15 januari! Superbra!

Anna och jag tog sedan sällskap in till Växjö där vi uträttade några ärenden, jag köpte bland annat en taklampa till hallen, ska bli skönt att kunna komma hem och tända en lampa på en gång.

Nu på kvällen bjöd Jonathan mig på middag och tanken var att jag skulle gå på en fest som Anna var på men Jonathan och jag satt och pratade och tiden bara försvann! Nu är det snart dags att sova för i morgon ska jag plugga trots att det är lördag.

T2a!

Nu har jag mer eller mindre fått i ordning min lägenhet efter fyra dagar... Jag har fått undan alla kartonger och plockat in allt där det ska vara men jag har inte fått upp några tavlor och sånt än.

I söndags körde pappa ner mig och Anna och alla mina saker till Växjö. I och med att vi hade släp efter bilen tog resan lite längre tid än vad den gjorde sist, närmare bestämt sju timmar tror jag det blev... Vi kom till Växjö vid halv nio tiden och var ganska möra efter resan så vi packade bara in de viktigaste sakerna och sen försvann vi alla åt varsitt håll för att sova. Pappa fick sova i mitt gamla rum och jag smet över till Jonathan. Så mysigt att träffa honom igen! Vi låg och pratade om julen (även om vi redan hört allt förut över telefon) tills jag somnade mitt i en mening.

Den stora flytten gick av stapeln på måndagen. Efter att ha hämtat nycklarna tömde vi först släpet på grejer sen åkte vi alla fyra till IKEA där jag bl.a. köpte en Billy bokhylla och ett bord samt en hel drös med kökssaker! Även de andra fick med sig lite saker därifrån. Det största (och tyngsta) var dock min bäddsoffa, det väger 97 kg så jag kan tala om för er att pappa och Jonathan såg väldigt lättade ut när de fick in den i hissen!

Väl tillbaka i Växjö packade vi ner mina saker i gamla rummet och körde över till nya lägenheten pappas vision var att sticka tidigt på tisdagsmorgonen men han insåg snart att vi inte skulle bli klara och att han skulle vara för trött så vi slutade vid elva tiden. Jag och Jonathan stannade dock i T2 (nya) till halv två innan vi gick hem till honom igen.

Tisdag och onsdag har jag mest packat upp och fixat men även hunnit med att handla lite mat att fylla kylen med och umgås lite med vänner utan att ha uppackning på schemat. Soffan är även den invigd, den var lite hård till en början men man sov bra i den ändå tycker jag. Det mest störande var att någon snodde täcket vilket gjorde att jag vaknade upp och frös några gånger, tur att jag har två täcken till nästa gång!

Nu börjar jag som sagt bli klar, alla möbler står på ganska bra platser även om jag vet att jag kommer att möblera om många gånger innan jag är helt nöjd. Ni vet, omväxling förnöjer!

Att uppdatera bloggen har hamnat lite vid sidan om den här veckan och det är väl typiskt? När man har något att berätta då har man inte tid att skriva! Jag vet att så här långa inlägg är tråkiga men jag ger er som orkar er hela vägen hit en eloge och tackar för att ni tycker det var värt att ta sig igenom. Inom kort kommer bilder från lägenheten!

Back in Växjö

Nu är jag tillbaka i Växjö och i morgon går den stora flytten!

Detta är snart endast ett minne blott...I morgon bär det av till Växjö igen

Tänk att 18 dagar kan gå så fort! I morgon är det dags att åka ner till Växjö igen både på gott och ont. Kommer att sakna alla här uppe samtidigt som det ska bli skönt att få komma ner och träffa alla där igen! Nästa resa "hem hem" blir dock redan den 19 mars, det såg Jonathan till idag när han bokade biljetter till oss båda då! Ska bli kul att visa honom Vaxholm!

Idag har jag, förutom sovit bort halva dagen, skruvat isär de möbler som ska ner och gått ut med hundarna. Det var "bara" - 5 grader idag, rena värmeböljan!

Nu står ett par muffins i ugnen då jag tyckte att jag behövde en paus i packandet. Ska fika med mamma sen innan det är dags att skruva isär ett bord!

Gott nytt år!

Så var 2009 här! Jag tycker att 2008 bara försvann! Framförallt hösten men det har ju sina orsaker.

Nyår firades med Anna och Elin hemma hos den sistnämnde med en trerätters middag, spel och lite tjejsnack. Tolvslaget firade vi (och typ alla Vaxholm fjortisar verkade det som) nere i hamnen. När klockan slog tolv började alla Vaxholmsbåtarna tuta, det var så mäktigt! Klockan 00:01 hände något mycket märkligt, min telefon ringde! Det brukar ju vara omöjligt att ringa under årets första halvtimma men Jonathan måste ha mutat Telia för han lyckades minsann! "Helt otroligt!" som mamma uttryckte det.

Idag har jag och Elin tagit årets första ridtur men eftersom det är -10 grader här i Stockholm höll vi på att dö av köld, eller nja det var väl att överdriva men vi frös riktigt mycket om fingrar och tår, så blev det bara en korttur i skritt. Nu sitter jag och värmer mig med en kopp choklad innan det bär av till Täby för att kolla på kakel till mammas kök och sen... Ja sen ska jag ut i skogen igen! Jag är inte riktigt klok men det har jag väl aldrig påstått heller?

Är det någon som har något förslag på vilken film man kan se på bio? Jag ska ev iväg med Elin ikväll och sen ska jag gå med pappa i morgon.

Vet ni vad? Nu är det bara två dagar kvar tills jag åker till Växjö igen, snacka om att tiden har gått fort här hemma!

RSS 2.0