Färdigt

Så här vart min inlämningsuppgift!

Jonathan och hans hemliga tvillingbror!
Vem av Jonathanarna som är inklippt är kanske inte så svårt att se, men vilken av hundarna är "original"?


Lekt lite...

Jag har suttit några timmar i skolan och lekt med bilder i Photoshop. Här får ni ett litet smakprov på hur det kan gå, haha!Håkan: Känn ingen sorg för mig Göteborg!
Jonathan: Ja, ja...

Hemhem!

Ja nu är det bara tre dagar kvar tills jag får åka hemhem! Jag längtar!

Uppdatering!

Här är ett nyttt klipp. Det är nästan samma som igår men denna gången är det med rörliga bilder!

Titta och njut!

Är du vaken Lars? Timo Räisänen & Måns Jälevik


Dagens skratt!

För alla er som tittade på Så ska det låta igår så är detta ingen nyhet men jag såg detta nyss på SVT Play och skrattade så jag grät! Så roligt!

Tyvärr är detta klippet från YouTube inte så bra för de är stillbilder, vill ni se deras härliga minspel så gå in på Så Ska Det Låta och klicka fram till 50:25.

Orkar ni inte det får ni lyssna på detta:

Är du vaken Lars? Timo Räisänen & Måns Jälevik
75 år

Igår fyllde min mormor 75 år. Det är inte illa!Hipp, hipp, hurra, hurra, hurra, hurra!


Billivet leker

Emelie hade den stora äran att ha en hyrbil till sitt förfogande idag på eftermiddagen och kvällen. Hon erbjöd då en plats i bilen när hon skulle till Samarkand för att storhandla. Jag nappade och tog min lilla lista (tio saker) och hängde med. Det blev lite mer än tio saker... Men det är så skönt med bil så det gör inget! Fick hem en massa masvaror samt mat så jag klarar mig nästa vecka när Jonathan åkt hemhem och även lite som han kan ha innan jag kommer tillbaka efter påsk. Med andra ord behöver vi inte handla på två veckor!

Nu på kvällen har jag bakat bullar (bröd på svenska) och muffins som jag ska skicka med Jonathan hem till hans familj som tack för presenterna. Just det har ju inte berättat det! Att jag är en katastrof i köket har nog ingen missat. Jag gillar däremot att baka och det hade hans föräldrar nappat upp så jag fick i födelsedags present av dem Leila Lindholms bok a piece of cake och av hans systrar fick jag snygga muffinsformar.

Elin har också förstått detta så de övriga muffinsformarna i bilden är från henne och Emelie från bland annat inflyttningsfesten!


Leila Lindholm - "a piece of cake" och fina muffinsformar


Ledig!

Hör och häpna! Nu är tentan avklarad och nästa kurs börjar inte förrän på tisdag! Woho! Dock är ledig bara ett uttryck för att göra andra saker än att plugga, tex bokföring, bilduppgift, marknadsplan.... Jag orkar inte ens räkna upp allt!

Men nu ska jag njuta av solen och snart bege mig in till stan med Anna och Emma för att börja uträtta mina ärenden!

Tentaplugg

Så här gör somliga när de ska tentaplugga:Jag gör inte så. Jag motiverar mig med pauser istället. Dock utnyttjas dessa pauser lite alltför ofta ibland. Som idag till exempel! Har ni sett så här många inlägg på länge?

Deprimerande eller uppmuntrande?

Jag kan alla svaren på exempeltentan (bra).
Kommer dessa att komma på den riktiga tentan? Inte så troligt (dåligt).

Ska jag vara glad över det jag kan eller ska jag vara ledsen för att jag kan det som troligen inte kommer att komma på tentan?

Angelina Brink

Till alla hästvänner på min blogg:

För drygt en timme sen blev Jan Brink och hans fru Chatarina föräldrar till Angelina.
Numera mor och far till Angelina


Brink och Briar


Stackars häst

Hästen utanför vårt fönster är ensam! Hans pållepolare går inte längre i samma hage så nu är hästen ensam hela dagarna. Stackars lilla häst, han som hade världens bästa bästis som han busade med dagarna i ända! Nu går han mest runt och letar efter nått att äta i leran. Jag tror att han hellre hade busat med sin kompis!

Oj nu kom det någon för att hämta in honom. Hoppas han ska blir riden eller något annat skoj!


UPDATE ca 20 minuter senare

Hästen har nu kommit ut på ridbanan och den stackars ryttaren försöker förgäves komma upp i sadeln. Jag tror att hästen protesterar genom att busa och bocka nu istället...

VÅR!

Ja, enligt SVTs meterolog så kommer våren till bland annat Växjö idag! Idag är det den sjunde dagen med medeltemperaturen över noll grader. Jag kan meddela att det regnar här idag och det, det är väl ett vårtecken? Det tycker jag i alla fall!

Hurra, hurra, hurra!

För några dagar sen var det min tur att fylla år och fira min födelsedag, eller fira och fira...

Jag har insett att fördelsedagen har ändrats lite genom åren. När man är liten är det årets absolut bästa dag oavsett om det är på en måndag eller lördag. Det är ens egna underbara dag och alla ska ge en uppmärksamhet och man ska bara göra roliga saker.

Årets födelsedag bestod av en hel del gratulationer både i verkligenheten, på telefon och på facebook (tack vare facebook ökade antalet grattis eftersom ca 90% av alla grattis kom där) och presenter och god mat. Dessvärre bestod den även av: städning, vika tvätt, bokföring för VUGIs räkning och massa annat tråkigt "vuxen göra".

Min morbror kom med den mest sanna repliken: "Ja, att fylla 23 är ju som att fylla, 24 eller 22 eller 21, det är inte så kul eller speciellt."

Jag ser däremot fram emot min 25 årsdag, då ska det firas! Tjoho!

något som borde tilläggas är att många fortfarande i min ålder (och betydligt äldre människor) ser sina födelsedagar som om det vore den viktigaste dagen i allas liv. Jag kan på min ena hand räkna upp några som inte ringde mig utan nöjde sig med andra mindre personliga varianter som skulle bli skitledsna eller förbannade om jag missade att ringa på deras födelsedagar. Trots att de inte läser min blogg tänker jag inte nämna några namn, tycker bara att det är synd att man inte behandlar andra som man själv vill bli behandlad!

Men som sagt, det finns andra dagar på året som jag ser som roligare, jag ser fram emot den 1 april för då ska jag få åka hem och träffa min familj igen! Det, är något jag värdesätter mer än min tråkiga 23-årsdag!Den här bilden får mig däremot att fyllas av värme. Min 20-årsdag som firades med överraskningsfest!


ICA

För ett tag sedan började fundera över vad ICA står för. Det är nog inte någon som egentligen funderat över det. ICA är ICA liksom men ni som känner mig vet att när jag fått för mig nått måste jag få reda på svaret/bakgrunden/fakta. (Onödig faktas drottning, det är ju jag).

ICA står för Inköpscentralernas AB och bildades år 1938 och de bytte inte officiellt namn till ICA förrän år 1972. Så nu vet ni det om ni nu skulle ha funderat över det.

All fakta är från www.ica-historien.se/.


Vad kan man finna i en skrivare?

"Den lilla, långa mannen vid min sida" a.k.a Jonathan hade problem med skrivaren. Den tog inte papprena och den lät skumt. Han tittade in och fann där ett svettband. "Hmm skumt" sa han och tryckte på skriv ut än en gång. Den tog fortfarande inte papprena och lät minst lika skumt som innan. Han skakade då på den, höll den upp och ner, plockade ut papper och patroner, tillslut trillar en halv penna ut! Han försöker på nytt men den låter lika illa. Då blir han irriterad och skakar ännu mer på den, då trillar andra halvan av pennan ut. Nu fungerar den alldeles utmärkt!

Vårkänslor

Tyvärr så infinner de sig inte just nu för idag är himmelen lika gråvit som snön på marken men vi har haft ovanligt mycket sol den senaste tiden och asfalten och taken ligger nästintill snöfria, det är nästan bara på gräsmattor (och hästhagar) som snön fortfarande ligger djup.

Själv känner jag bara idag att det är bra att det inte är så fint väder för då hade jag säkert velat gå ut på en promenad och det har jag verkligen inte tid med! Har ni någon gång känt att ni hela tiden gör något och har nått på gång men att ni aldrig får något gjort? Jag tror att det beror på att man gör lite av allt men aldrig blir klar med något. När jag tänker tillbaka på förra veckan kändes det som att jag gjorde saker hela tiden men när någon frågar vad jag gjorde kan jag inte riktigt sätta fingret på det. Jag hoppas på att jag snart kan bli klar med något projekt så jag kan känna att jag gjort nått.


Sooool!

Vet ni vad? Vet ni vad jag hörde i morse? Fågelkvitter!

Idag skiner solen med sin fulla styrka och jag har hört fågelkvitter. Nu jäklar kommer våren! Fick just reda på att vår föreläsare är sjuk idag så vi är dessutom lediga! Förlåt, schemafria. Jag tycker han valde helt rätt dag att gå och bli sjuk på! Promenad någon? Hmm eller vänta, ska ju plugga... Jag kan mentalt gå på en promenad istället.

Igår var det AMÅR10 här i skolan. Det är en arbetsmarknadsdag som anordnas en gång om året och det var fullt av utställande företag. Jag fick några bra kontakter och några visitkort så nu ska här jagas sommarjobb! Dessvärre vart jag sjukt besviken på den representant från IKEA som jag pratade med. Han verkade mer intresserad av att ragga upp en medhjälpare från skolan (ung, snygg student) än att prata om IKEA för han vart lite störd när jag kom och ville prata om IKEA när han stod och hängde med den andra och snackade strunt. När jag frågade lite om jobb för en marknadsförare på IKEA så var det enda han kom fram till IKEA katalogen. Komigen! Till och med jag vet att det finns fler möjligheter än så! Dåligt påläst! Hoppas det var sista gången han stod och representerade dem.

Förövrigt så undrar jag varför de ska ha studenter med i sina montrar de kunde ju inte heller svara på några frågor, deras enda uppgift verkade vara att dela ut lappar.

Den här veckan har jag två födelsedagsbarn att gratulera! I måndags klev min morbror in i 50 årsgänget och i onsdags fyllde min älskling 21 år! HURRA HURRA HURRA till Peter och HURRA HURRA till Jonathan (eftersom jag har fått lära mig att man faktiskt bara hurrar två gånger i Skåne). Det finns även fler i min yttre bekantskapskrets som fyllt år. En gammal kompis som nu hoppat av MFP har fyllt år i veckan: i tisdags fyllde Maja 22 år samma dag som (Skåne-)Ellis fyllde 19 år. Sen har ett gäng från jobbet firat sina födelsedagar varav en fyllde 30 år! Hurra till dem också!

Min vecka har varit ganska lugn, det har börjat hända lite saker med VUGI och det är ju alltid kul. Av veckans tre föreläsningar har två varit inställda så jag har haft lite tid att sitta hemma och läsa böckerna mellan möten och tårtkalas. Nu är det dags att ta tag i böckerna innan jag ska städa lägenheten, i morgon kommer "svärföräldrarna" på besök.

Jag måste dock först avsluta med att ge er en bild på de tappra snö-på-taken-röjarna som var på ridhuset i förra veckan. Nu har solen hjälpt till och all snö är borta.

RSS 2.0