Livet efter OS

Eftersom ishockey är tråkigt börjar nu mitt liv "efter OS". Det kommer att bli tomt nu utan OS måste jag erkänna...

Vilket OS sen! Det har varit så många spännande spurter och många hopp och skrik i vår lilla lägenhet även om vi inte kan mäta oss med kommentatorn i längdskidåkning, han verkligen vrålar när det är spännande! Oj va jag har skrattat åt honom (på ett snällt sätt). Han skulle nog göra mer nytta nere vid slutsträckan än i ett kommentatorsbås, han borde kanske byta karriär.

Allt som allt blev det elva medaljer för Svergies trupp och jag har sett dem alla (visserligen var några i repris med tanke på dess tider). När det sista bronset nu var bärgat och programledaren för Vinterstudion sa att det var elva medaljer fick jag verkligen anstränga mig för att komma på dem. Det är nämligen det som är trist med OS, det händer så mycket på en gång så man hinner glömma bort vad som hände igår, eller förrgår. Det är väldigt mycket fokus på dagen och dagens händelser.

Nu ska jag städa mitt skrivbord. Det ligger så många högar med diverse papper och tidningar och annat här så jag hittar ingenting längre! Det måste bli ordning på detta nu, efter OS.

På onsdag fyller Jonathan år, hurra säger jag redan nu!


Revansch!

Anja fick sin medalj tillslut! Ett dygn efter den otäcka kraschen igår. Jag tyckte den var riktigt obehaglig, hon slog ju i huvudet i landningen, ursh, ursh. Tur att det slutade så bra som det gjorde! Gladast blev dock silvermedaljören, hon la sig på rygg och sprattlade och skrek!

OS är verkligen spännande! Ni skulle vart här i tisdags när Hellner kämpade sig fram mot medlaj i finalen. Vi satt och stuttsade och hejade hej vilt här hemma. Det hjälpte tyvärr inte, det blev en fjärdeplats. Något jag gillar med SVTs kommentatorer är att de blir helt i extas när en svensk närmar sig mållinjen. De gapar och skriker och VRÅLAR: "KOM IGEN NU DÅÅÅÅÅÅ!!!! KOM IGEN! KOM IGEEEEEN!!" Jag tycker det är så kul att lyssna på, hihi.

För att tala lite om skolan också: Nu är denna kursen slut! Jag klarade både tentan och arbetet. Tentan blev jag verkligen lättad över eftersom det inte blev mycket plugg när vi hade alla gästerna här. Med andra ord så pluggade jag bara måndag och tisdag "på riktigt". Nu kan jag slappna av hela helgen med gott samvete. Eller slappna av och slappna av... Jag ska jobba på med annat!

Helgen som gick

Jag har ju glömt att berätta om helgen!

I fredags hade Emelie, Therese och jag en tjejkväll men först middag och sedan bio. Kycklinggryta sen Wolfman så att säga. Maten var jättegod (mums) och filmen var bra. Man fick sig några "ryck av skräck" emellanåt.

I lördags tog jag det mest lugnt, städade i och för sig lägenheten på förmiddagen men sen gjorde jag inte många knop...

På alla hjärtans dag tog jag mig en promenad och gav Rednex några äpplen - alla ska väl få lite kärlek denna dag? På kvällen lagde jag och Jonathan trerätters middag och myste sen i soffan framför tvn - OS och Pretty woman.

Ja OS ja.. Jag hoppas ingen har missat att Charlotte Kalla tog OS guld igår! Jag missade målgången med typ två sekunder (jag kom hem från träningen i samma sekund) men jag har sett reprisen ett antal gånger... Lite senare på kvällen satt jag och Jonathan och höll tummarna för Hellner men han hade inte riktigt orken igår. Stackarn låg ju kvar i målområdet och hämtade krafter hur länge som helst. Jag tycker att han var duktig och vi får hålla tummarna för honom senare i veckan också! Någon som inte får glömmas bort är Anna Haag som gjorde ett kanonlopp och slutade på fjärde plats.

Nu ska jag leka lite med vugi-grejer och kolla på reprisen av gårdagens lopp, jag vet vem som vinner men den här gången kan jag kanske få se loppet också!

Gratis föreläsning om hälsa!

Hälsoprojekt 
På onsdag den 17/2 är det dags för föreläsning tre i vår föreläsningsserie om träning och hälsa. Föreläsningen heter "Kom igång - investera i din hälsa" och kommer att hållas klockan 18.30 i sal J231 i Olympen.
Gratis för alla, Välkomna!

Cool runnings

Tack alla som hjälpte till! Cool runnings heter filmen som jag sökte.


Hjälp

Nu behöver jag lite hjälp från någon filmkunnig!

Jag söker namnet på en film som handlar om ett bob-lag från Afrika eller likande som var med i OS. I filmen får man följa deras väg mot OS och alla som tror att de inte kommer att lyckas pga av att landet de bor i inte har is och snö på vintern men de lyckas som sagt komma dit men där händer en olycka. Filmen är baserad på en verklig händelse och en av dem dog på banan.

Är det någon som vet vilken film jag söker?

Promenad på isen

I lördags tog Elin, Emelie och jag oss en promenad på isen på väg in till stan.


Bildbevis!


Inflyttningsfest!

Ja så har nu helgen med inflyttningsfesten passerat. Synd, kan vi köra en repris nästa helg? Jag hade skitkul och jag hoppas att alla våra gäster också hade det.

På fredagen kom våra kompisar från olika håll och vi tog det bara lugnt hemma i lägenheten och spelade spel. På lördagen delade vi lite på oss, tjejerna valde en shoppingrunda i stan och pojkarna fotboll på tvn...

På kvällen hade vi då vår inflyttningsfest tillslut och det kom mycket folk. Trevligt, trevligt! Jag har dock inga bilder eftersom jag helt glömde bort kameran...

På söndagen var det dags för gästerna att åka hem och lägenheten städades. Vi hittade glas både här och där men nu ska väl alla vara funna?

Idag har jag haft tenta, det gick väl sådär. Dags att hålla tummarna nu tills resultatet kommer. Det var min första salstenta på engelska och jag var lite nervös att jag inte skulle kunna formulera mig och sånt men det gick nog bra.

Nu: tentaträna! (och kanske tentafesta...)

Inflyttningsfest! (snart)

Jag vet att jag är dålig på att blogga men jag har inte haft tid (eller lust) den senaste tiden. När jag väl satte mig igår och skrev ett långt inlägg så hängde sig explorer och allt försvann. Då vart jag inte så lycklig utan gav upp hela projektet.

Det som har hänt här är att vi har fixat inför vår inflyttningfest på lördag. Vi har stött på diverse problem men nu verkar det som om allt har löst sig! Tack till er som ställer upp eller på annat sätt hjälpt oss (ni vet vilka ni är).

Nu ser jag fram emot ett muskelpass med en av mina favoritinstruktörer som är på gästspel på muskelpasset igen! Efter det väntar städning av lägenheten. Tro mig, det kommer att ta tid!

Orka

Bloggen är dum idag så ni får tyvärr inget långt inlägg.

RSS 2.0