Hemma igen

Jag har haft fullt upp sen vi kom hem så det är därför jag inte har hunnit skriva något än. Vi hade det jättekul och har sett massor av fina byggnader och annat skoj. Söndagen och måndagen var det dessvärre 35 grader varmt ute så vi blev rätt sega då och ville helst hålla oss i skuggan med en flaska vatten. Några längre inlägg och bilder kommer senare, jag lovar. Bjuder på en bild på Eiffeltornet så länge!


PARIS

Åh nu är det inte långt kvar!!! I morgon åker vi ner till Malmö och sover över i Höllviken innan det på torsdag bär av till Paris! Åååhh det ska bli sååå kul!!! Nu skriver jag som en fjortis så ni förstår hur uppspelt jag är? Jag kan inte förstå att tiden har gått så fort! Det känns som om det var nyss vi bokade resan men det är drygt fyra månader sen! Nu är det mindre än 48 timmar tills vi anländer till Paris - romantikens stad. Hihi, jag längtar, märks det? Jag fick en liten, liten släng av resfeber idag när jag satt och jobbade med arbetet och fick fram prislistor och bilder över reklamplatser på flygplatser!

Idag har jag mest pluggat men de sista timmarna nu efter kvällspromenaden har jag ägnat åt att skriva listor med det jag ska packa, städat badrummet (känns alltid bra att komma hem till ett rent hem) samt klippt klorna på och tvättat Ina. Hon ska tillbringa några dagar hos Anna och jag vill ju inte lämna bort en smutsgris! Nu luktar hon istället shampoo så man får ont i huvudet, vem kom åp den dumma idén att parfymera hundshampoo? Stackars hundar, jag tror inte de vill lukta parfym...

Jag har egentligen massor att berätta men om jag ska berätta allt kommer det bli ett så långt inlägg att ingen orkar läsa det.

igår hann jag inte blogga eftersom förmiddagen bestod av lite självstudier (jag låg och läste kurslitteraturen) och eftermiddagen bestod av plugg i bibblan med min grupp. Vi skrev klart PM2 som hade deadline idag. På kvällen var det fest (jag lovar, det är inte så ofta vi festar på måndagar)! Jag hann nätt och jämt till förfesten (eftersom vissa satt kvar i bibblan och skrev klart PM:et). Förfesten blev i alla fall 10 minuter tillsammans med assar-gänget och sen bar det av mot en Utskottsfest. Utskottsfesten är en fest som EHVS styrelse anordnar för alla som har engagerat sig i något av deras utskott under året. Jag hade flera alternativa grupper att gå med men jag valde assargänget eftersom de brukar vara bra på att hålla igång! Det var en trevlig sittning men dessvärre visade det sig att vi var tvungna att stanna kvar på "den hemliga orten" enda tills eftersläppet var över. För att översätta detta till begriplig svenska: sittningen slutade ca klockan 22 men sen hade de dans och bussarna gick inte förren det var slut, klockan 23:30. Jag och Anna kände att det fanns många argument som talade för att ta det lugnt (måndag och stundande Parisresa alt. Allkårsvecka =fest för Anna!) så vi satte oss och pratade och planerade midsommar och fick så småningom sällskap av Annas kompis T.

Ett kort inlägg till så att jag kan lägga till en bild också! De har äntligen öppnat bron vid slottet (mamma vet vilken jag pratar om, den lades nämligen på plats när hon var här). Jag och Ina gick över den idag och då tog jag ett fantastiskt kort på slottet från andra sidan.Nu får det vara nog med detta inlägg! Jag kom just på att jag ska ladda batteriet till kameran och packa reservbatteriet! Viktigt, viktigt! Skulle ju i och för sig kunna ladda det i morgon men det är lika bra att göra det på en gång. När jag har fixat det ska jag skriva en lapp till Anna med allt hon ska veta om Ina och sånt.

Vi får se om det blir något bloggande i morgon men jag lovar att det kommer ett nästa vecka annars!

Tågbiljetter 7 juni

Eftersom min underbara pappa kommer ner och hämtar såväl mig och Ina som Anna så finns det nu två stycken tågbiljetter Växjö - Stockholm den 7 juni till salu!

ESC ur några amerikanares synvinkel

Jag glömde ju skriva vad amerikanarna tyckte om Eurovision song contest! De trodde först att det var som Idol, sen trodde de att alla artisterna måste vara etablerade proffs och slutligen förstod de inte att man var tvungen att sjunga samma låt genom hela tävlingen! Deras "Idol"syn på det hela trodde nog att fokus låg på artisten i sig och inte på låten. Idol hadlar ju om att få fram en ny artist medan ESC handlar om att kora den bästa låten.

Det var även väldigt intressant att höra deras diskussion när en av killarna säger "Did you hear that Obama re-opened Guantanamo?" och det visar sig att en av de amerikanska tjejerna inte ens vet vad Guantanamobasen är för nått! Ganska intressant när en av oss svenskar sitter och berättar för en amerikanska vad det är... Men det var ändå intressant att höra de andras (de som visste vad det var) åsikter och funderingar. Jag kan ju i alla fall säga att de inte gillade det.

Jordskredsseger!

Oj oj oj! De tog ledningen från första röstningen och höll den hela vägen i mål. Norge vann Eurovision Song Contest med dubbelt så många poäng som tvåan! Vad ska man säga? Inte illa! (Måste även tillägga att det är den 17 maj idag - Norges nationaldag!)

Marlena hamnade bland de sista vilket jag tycker va synd för jag gillar verkligen hennes låt! Hela konceptet faktiskt, hon verkar vara en underbar människa och opera är ju så vackert...

Nu ska jag och Ina hoppa i säng. Hoppas ni har haft en trevlig kväll!

Fika på stan

Idag har jag och Anna varit inne i stan och fikat. Gevalia har en liten turné runt i Sverige där de försöker sätta (Världs) rekord i fika. Det rekordet som skulle slås var drygt 2 600 personer och när vi var där passerade de precis 2 000 sträcket! Heja Växjö! Hoppas vi klarade det!


Anna fikar


Folk som ville fika


Ikväll ska jag först äta middag med Anna och sen är det Eurovision song contest hos en klasskomps till Anna och ett gäng utbytesstudenter från USA. Det kan bli ganska intressant att se vad de tycker om vår lilla tävling.

Nu ska jag och Ina ut på en promenad innan det är dags för middag! Jag som hade tänkt att baka idag! Jag får göra det i morgon..

20 ggr

Nä nu ger jag upp och går och lägger mig, jag har nog varit och kravlat golvet typ 20 gånger nu! Nu säger jag och Ina God natt! Eller först ska jag hämta ut bollen en sista gång...

Ina, Ina, Ina...

Inas favoritsysselsättning när hon är uttråkad (dvs när jag sitter vid datorn) är att "råka" få in bollen under soffan eller bokhyllan och sen inte få ut den igen. Vad resluterar detta i? Jo att jag får plocka ut den. Jag har kravlat runt på golvet säkert sex gånger den senaste halvtimmen. När ska hon bli trött? Klockan är ju nästan elva på kvällen! Men det är väl som de säger Sådan (mellan)matte, sådan hund...

Fan jävla skit!

Skit också!!! Jag som skulle jobba i elva veckor hade jag tänkt är nu nere på fyra, fem beroende på om jag ska åka till Falsterboveckan eller inte. Skit också! Kunde de inte ha kläckt ur sig det liiiiite tidigare att jag bara skulle få jobba så lite? Jag har ju ringt dem flera gånger den senaste månaden! Uniflex slutar aldrig att förvåna mig, eller nej fresten det var nog inte så förvånande, nästan väntat. Skulle någonting vara bra med Uniflex? Har svårt att tro det ibland... Nu är det bara att leta efter ett nytt jobb! Jag kan ju inte gå och lata mig hela sommaren, det har jag inte råd med! Jag som skulle tjäna massor med pengar i sommar, inte bara slösa...


Action!

Igår bevittnade jag och Ina inte mindre än två beväpnade polispatruller i fullt arbete. Första gången grep de en kille precis utanför mitt fönster och andra gången gick vi förbi dem ute i skogen där de skulle gripa en beväpnad man(?) i en gammal övergiven lada. De stod där och skrek med dragna vapen. Vissa synliga andra hade gömt sig bakom stenar och annat.

Nu var det här ju inte på riktigt i fall nu någon trodde det utan bara polisstudenterna som lekte lite, förlåt, hade övning.


Hundägare älskar att bära bajs!

Det kan man mycket väl tro att komunpolitikerna i Växjö tror i alla fall då antalet soptunnor runt campus och diverse vandringleder är MINIMAL. Har man otur och hunden uträttar sina behov på "fel" ställe kan man gå runt med en svart liten påse i handen i en halvtimme innan man hittar något ställe att lämna den på. På den så kallade ormvägen finns det en soptunna! Den är för övrigt inte tänkt till oss i första hand utan den är belägen intill en rastplats men om man tittar ner i tunnan ser man mer hundbajspåsar än matsäcksrester.


Det senaste här nere är att dumpa påsarna i närheten av informationstavlorna som finns lite här och var.

Åskan kom

och åskan gick och jag hann inte ens stänga av datorn! Ett snabbt oväder drog förbi, utan blixtar men med lite muller!

Ursh!

Igår ringde mamma till mig, hon var lätt chockad då hon precis hade pratat med en stallkompis till oss vars hus brann ner till grunden i lördags. Kan ni förstå hur hemskt det är? Allt bara försvann! När mamma pratade med henne hade hon och hennes sambo just varit och köpt nya kläder så de åtminstone hade ett ombyte... Stackars, stackars dem, jag kan nog inte ens föreställa mig hur de känner sig. Allt är borta!

En liten utflykt Kosta

Igår hade Jonathan fixat en liten utflykt över dagen. Anna fick ta hand om Ina medan jag och Jonathan cyklade iväg och hyrde en bil och sen bar det av mot några utvalda delar av Glasriket! Första stoppet blev i Kosta där vi besökte deras museum (med glas enda från 1700-talet bland annat!), deras glasblåsning och jag passade även på att köpa lite från min favoritserie Mine i fabriksbutiken. En brun assiet och en vit bred skål ingår nu i min samling! Vi fick sen lite bråttom iväg för att hinna till Johansfors där Jonathan ville köpa några glas men de hade utgått ur sortimentet. Typiskt! Vi rullade vidare mot Boda men de hade stängt sin glasblåsning för dagen och deras sortiment var det samma som i Kosta. Vi åkte tillbaka till Kosta och åt en sen lunch och tittade lite i deras Outlet innan det bar av hemåt igen. En mycket trevlig dag men jag skulle nog endast rekomendera Kosta för dem som inte vill se allt.


Här sitter de och formar glaset


I denna ugn är det varmt!


Nästan klart!


Här står de och svalnar i 400 grader...


Pressat glas som kan användas tillexempel som duschväggarFina hjärtan
Paradiset! Massor av fina Mine glas, tallrikar, skålar och vaser med mer!Mina nya Mine


Jonathan och jag!

En promenad som slutade i nygammal bekantskap

Ibland är livet bra konstigt! Igår bestämde jag mig i sista stund för att skippa träningen och gå runt sjön med Ina istället. När jag kommit halvvägs hör jag en röst från en kille 10 meter bort som säger "Hej Jenny!" Jag ser inte vem det är utan vinkar och säger "Hej, hej!" och går vidare när killen i fråga ropar tillbaka "Det är din kusinkusin!" Jag tvärstannar och vänder och går upp på cykelbanan och fram till tre killar varav den ena då uppenbarligen är mina kusiners kusin. När jag kommer nära ser jag att det är Christoffer som jag inte sett på 10 år. Han visste tydligen att jag bodde här numera och han hade känt igen mig direkt när han såg mig. Lustigt! Vi stod och pratade och det hela slutade med att om vädret tillåter ska jag ta med mig några kompisar och grilla utanför campus i helgen. Spännande!

Är det någon som är sugen på att utforska världen utanför bubblan med mig?


Regnet bara öser ner

Idag har det inte varit ett enda litet uppehåll i regnet så nu var vi tvugna att gå ut ändå och jag kan tala om att det resulterade i en tvärnit i dörren och sedan en promenad i full rulle! Ina försökte gömma sig under en utstickande del av en kontainer men där kan hon ju inte stå hela dagen så det var bara att gå vidrae. Sista biten hem gick fort, fort, fort och nu ligger hon och slickar sig torr trots mina försök med en handduk.Ina för några dagar sen med sin fina boll!

Regnet är tillbaka

Nu har vi tydligen fått tillräckligt av det fina vädret för regnet har återigen invaderat Växjö. Det finns dock en (och endast en) anledning till varför jag på sätt och vis gillar regniga dagar: man kan sitta inne med gott samvete och mysa! Jag och Ina har förutom morgonpromenaden inte rört oss ur fläcken från sängen. Hon ligger och sover medan jag pluggar. Jag tror vi fortsätter i denna stilen resten av dagen. Ja förutom några promenader förstås.

Ina har en ny favorit sysselsättning här nere, hon blir helt tokig när vi börjar närma oss Amfium för hon vet vad som väntar: jaga boll! Hon kan springa fram och tillbaka efter den där bollen i en evighet känns det som ibland! Hon behöver i och för sig några pauser ibland då hon lägger sig ner och flåsar med bollen i säkert förvar mellan framtassarna så ingen kan sno den. I förrgår tog hon även årets första simtur på vägen hem i en liten damm mellan Olympen och Amfium. Inte så mysigt tyckte Jonathan så det blev raka vägen in i duschen för henne hemma hos honom sen!

Jag lever, ingen fara

I natt brann ett flerfamiljshus ner i Växjötrakten och en ung kvinna dog. Jag lever och det var inte ens i närheten av här.

De senaste dagarna har solen varit framme från gryning till skymning och jag har försökt tillbringa så mycket tid som möjligt utomhus. Det har varit allt i från plugg på en filt till promenad med Ina. Vi (Ina, Jonathan och jag) har precis kommit hem från en liten tur här på campus där vi även stannade till i "Amfium" och kastade boll. Ina sprang, och sprang och sprang och vi tänkte att nu kommer hon somna direkt när vi kommer hem men icke! Hon far runt här och vill att vi ska kasta bollen inne istället.

Jag har glömt att berätta om min och Annas skräckpromenad. Vi gick en liten tur längs en cykelbana här i närheten av Campus. En trevlig tur som går delvis i skogen men den var inte så trevlig längre när vi inom loppet av fem minuter inte sprang på mindre än tre ormar! Anna är liv rädd för ormar så hon sprang och skrek medan jag bara tycker det är sjukt obehagligt så jag nöjde mig med att gå lite snabbare. Ina fattade ingenting och undrade varför Anna sprang och skrek medan jag höll hårt i kopplet. Jag har vågat gå samma sträcka igen men jag kommer inte få med mig Anna igen och Jonathan verkar inte heller så glad över att gå där så jag får antingen gå ensam eller lura med någon annan stackare...

RSS 2.0