Första advent


Nu sitter jag och dricker årets första julmust och tittar på min fina adventsljusstake, visst är den fin? Jag är nöjd med den måste jag säga! I kväll tänkte jag sätta mig och göra apelsiner med nejlikor i fina mönster men sen får det räcka med julpynt tror jag! Eller kanse att det blir en liten tomte i något hörn också... Vi får se!

Tjejer har det inte lätt...

Igår hade Annas klass tentafest och snäll som man är kilar man över till henne en stund för att hjälpa till med klädvalet, jag förstår inte hur det kan vara så svårt att bestämma vad man ska ha på sig!

När jag hade rotat igenom Annas garderob hade jag hittat några plagg jag tyckte passade denna novembernatt och för att underlätta en överblick fick gardinstången assistera som hängare. Grannarna måste ha undrar vad vi sysslade med!



Ikväll ska min klass ha "Girls night out" respektive "Boys night out". Vi ska först ha separata middagar med tjejerna och killarna skilda åt och sen ska vi mötas upp och gå till Sivans tillsammans. Det ska bli kul att göra nått med (nästan) hela klassen! Det finns bara ett litet problem: VAD SKA JAG HA PÅ MIG!?!

Födelsedagskalas

Igår fyllde Maiko (Japan) från min korridor 20 år. Detta firades med tårtkalas!






(Maiko sitter i mitten)

Pannkakor!

Nu är jag nöjd, pannkakorna vart jättegoda!




Lång uppdatering...

Helgen blev lugn precis som jag förutspådde. Fredagskvällen började med afterschool med Anna och sen en tripp till Ica där jag köpte glass för att sedan ta med mig hem till den förkylda Jonathan där det blev Idol och en Beckfilm.

Lördagsförmiddagen tillbringades på VUGI tillsammans med Anna. Det var Air (konditionspass) och vi hoppade runt så svetten rann om oss, riktigt skönt efteråt! Efter lite lunch och tvätt mötte jag upp Anna på bibblan men vi satt dessvärre mer och pratade än pluggade... En till tripp till Ica blev det och den slutade med att jag hamnade hos Anna på middag! Kyckling i en stark sås med ris och grönsaker till huvudrätt och ostkaka till efterrätt. Gott! Den kvällen blev det film med Annas kompisar hemma hos Rebecka, trevligt med en tjejkväll med godis och popcorn.

I söndags bar det av in till stan för Jonathan skulle shoppa lite och jag var mest bara sällskap men jag köpte en adventsljusstake, bild på den kommer på söndag, första advent!

När åter måndagen var kommen städade jag. Denna vecka vart det storstäd! Det blev så fint så! Det jobbigaste med att jag ska flytta är att jag kommer få mer att städa men eftersom lägenheterna är väldigt små så kommer det nog inte att bli så mycket värre än vad det är idag.

Annars den här veckan har det varit lugnt, nästan så lugnt att jag börjat bli lite uttråkad! Jag får väl plugga lite mer, jag tror jag ska läsa klart ett kompendium som jag fick för några dagar sen, det är skönt att varva boken med något som är på svenska!

Höll nästan på att glömma en sak! Med risk för Jonathans kök ska jag ikväll bjuda på pannkakor! Vi får väl se hur det går, pannkakor är ju något av de få saker jag tycker mig kunna laga. Hoppas det blir ätbart åtminstone...

Färdig!!

Efter fyra dagar av nervöst slitande i håret har jag nu äntligen lyckats färdigställa mina två första artiklar till assar. Jag måste erkänna att det till största delen har varit mitt egna fel att allt blev gjort i sista sekund men det är sånt som händer, jag lyckades ju tillslut!

Nu ska jag nog bara sätta mig i soffan och titta på ett avsnitt av Desperate Housewives och tugga på en satsumas. I helgen får det bli plugg på schemat eftersom assar har tagit massa tid denna vecka och jag inte hunnit läsa i boken så mycket. Men det är ingen fara med det, en lugn helg kan man behöva då och då.

O yeah!

Helgen avslutades med pizza och film hemma hos Anna. God pizza som tyvärr blev kall alldeles för fort eftersom Anna O kom förbi och det blev mycket snack om gårdagen. När Anna O hade gått tillbaka till sin tvätt så tittade jag och Anna på två filmer.

Först ut var The Holiday, den var riktigt rolig! En komedi om två kvinnor som byter hem med varandra under två veckor. Den bor i en vräkig villa i Hollywood och den andra har ett litet hus på den engelska landsbyggden.


Foto: Universal Studios
 

Efter den såg vi den inte lika roliga Ladder 49. Den handlar om en branman som råker illa ut under en utryckning och fastnar i ett brinnande hus. Men får se dels hus hans kolleger försöker rädda honom och dels historier från hans liv från det att han börjar som brandman till nutid. Slutet var så sorgligt och tårarna rann ner för både Annas och mina kinder...


Foto: ?


Idag har jag varit på min första tentagenomgång, det är när läraren går igenom tentan och ger oss alla lösningar. Det var jag och fyra till som pallrade oss dit varav jag var den enda som inte var underkänd, jag fick VG! Tanken är väl att de som inte klarade tentan ska få lite hjälp på traven till omtentan men jag tyckte att det skulle bli intressant att få se hur en tentagenomgång gick till och se vad det var jag hade fel på. Jag som först trodde att det här var den lättaste tentan någonsin eftersom "alla" hade fått vg fick ta tillbaka det idag. En fjärdedel av klassen fick tydligen underkänt!

En som däremot var långt ifrån underkänt är Jonathan, han hade, hör och häpna, alla rätt! Den lilla skitungen... ;-)

En helg i festens tecken

Så var det söndag igen och regnet har hållt sig borta hela dagen idag även om jag hört att årets första snö i Stockholm föll tidigare idag.

Denna helgen har bestått av fest, det är ju tre veckor sen jag festade här nere så det var riktigt kul att komma ut igen! I fredags hade vi reunion med kickoff gruppen (från första veckan). Det var roligt att höra hur det gått för dem som inte går i våran klass och som men därför inte ser så ofta.

Igår gick jag hem till Anna och träffade några av hennes kompisar för att sedan sluta upp med mina vänner lite senare. Det var riktigt trevligt även om jag hade sååå ont i fötterna när jag gick hem. Men vill man vara fin får man lida pin, jag hade skor med nio centimeters klackar...

Middag och bio

Hej hopp! Här uppdateras det lite dåligt..

Igår blev jag bjuden på middag! Det serverades hemmagjorda köttbullar med potatis och brunsås, mums! Kvällen fortsatte med Bonde söker fru och jag hejade som vanligt på min f.d. kollega Wille! Han är så söt!

Idag har det blivit en promenad och lite plugg. Jag skulle även ha tränat core som alltid på torsdagar men jag kommer inte hinna det eftersom jag och två kompisar ska på bio ikväll och se den nya Bond-filmen! Jag hoppas att vi får det trevligt även om jag har hört att filmen inte ska vara så bra...

Hemma över helgen!

Så har man varit hemma en helg till. Det blev ju lite hastigt påkommet men det var skönt att komma hem igen, det kändes lite kort med bara lite drygt två dagar sist.
 
Jag kom ihåg mammas present och nu när hon öppnat paketet får även ni andra se den, en canvastavla på våra fina hundar! Det är ett kort som jag tog på dem under en härlig promenad i somras.
 


I övrigt denna helg var jag på middag hos min kompis Elin som har fått sitt gesällbrev inom målaryrket. Det var en mycket trevlig middag med många skratt!



Jag hann även med en middag med pappa och Malin nu innan hon åker till England, trevligt sällskap och god mat!



På måndagen bar det av till Växjö igen. Jag höll på att missa planet då jag satt fast på pendeltåget mellan Karlberg och Sundbyberg sedan något hänt (vi misstänker att föraren råkat ut för något tragiskt men vi fick tyvärr inga klara besked). Som tur var kom pappa till min undsättning då jag efter att ha suttit fast 45 minuter missat sista bussen till Bromma flygplats. Pappa körde mig till flygplatsen dit jag redan ringt och sagt som det var. De var jättesnälla för jag fick checka in trots att jag kom långt efter att incheckningen stängt och tack och lov så var även planet försenat! Det är inte ofta man kan vara tacksam för försenade flygningar men det var jag då! Jag kom nämligen fram till flygplatsen ca 15 minuter efter att planet skulle ha lyft...

Jag tackar personalen på Bromma Flygplats och Fly Småland tusen gånger för deras vänliga bemötande vid min incheckning! Samtidigt måste jag ifrågasätta SLs beteende i denna fråga. Hur kan det ta 45 minuter att få fart på vårat tåg när det körde förbi tåg efter tåg vid sidan om oss (både SJs tåg och SLs pendeltåg) och hur kan det vara så svårt att få fram information till oss?

Tacos och packa

Jag är precis hemkommen från Anna, vi har ätit tacos och kollat på bl.a. Idol (rocktema!) och filmen Eurotrip. Nu ska jag packa för i morgonbitti bär det av mot Vaxholm igen!

Kanske ett alternativ?


Man kanske ska pröva det här istället för att betala dyra biljetter?

Dyrt...

Jag beställde en resa hem även denna helg! Kul för mig, mindre kul för ekonomin...

Tåg upp: 586 kr
Flyg ner: 549 kr

Tänka på miljön? Nä det verkar ju onödigt när tågbiljetterna den dagen låg på mellen 750 och 880 kr! Jag får faktiskt lite dåligt samvete för miljön men som tur är flyger jag inte så ofta.

VATTENkokare

Någon har försökt koka mjölk i vattenkokaren...

Två månader kvar tills jag får flytta, hoppas tiden får fort!

Mina första poäng!

Idag trillade de första högskolepoängen in! Först ett poäng och sen nio till! Nu saknas bara poängen från tentan sen är min första kurs avslutad! Underbart!

Detta firar vi med en bild från finsittningen!


Jag, Emma, Anna

Höst

Denna dagen började med en promenad runt sjön med Anna. Skönt även om det börjar bli lite kyligt nu.



Alla löven som hela sommaren har prytt träden ligger nu på marken och städas bort av dessa oranga män.



Undrens tid är inte över

Inte för att jag tror att det är någon som har missat det men USA röstade inatt fram Obama till nästa president. Jag trodde ärligt talat inte att USA var redo för en svart president än men som sagt: undrens tid är inte över än!


Chefsredaktör Jenny Axelsson?

Jag har blivit erbjuden att bli chefsredaktör för Assar. Jag tror säkert att det skulle vara jätteroligt och det skulle minst sagt se bra ut i framtida CVn men är det värt allt jobb? Det ska tydligen vara ganska mycket jobb...

Vi får se vad jag bestämmer mig för...

Klantigt!

Haha hör på det här, det tar alla pris på min klantighet!

Jag har inte kunnat skicka sms idag så jag blev ganska irriterad eftersom det är typ det enda jag gör hela dagarna och det var frustrerande att få massa sms jag inte kunde svara på. Hur som haver så bestämde jag mig för att starta om telefonen för att se om det gick bättre då så jag startade om telefonen och när jag skulle skriva in pinkoden kom jag på att jag har ett nytt sim-kort med en ny kod. Jag minns inte den koden...

Nu sitter jag här utan mobil och eftersom jag inte har fått igång min hemtelefon så kan jag inte använda den heller och ringa Telia och be om en ny pinkod. Så nu sitter jag bara och skrattar åt mig själv och funderar över vart jag kan ha lagt lappen där pinkoden står!

När jag skulle beklaga mig över msn för Anna berättar hon att hela Telias nät har krånglat idag vilket alltså betyder att det inte bara var min telefon som krånglade och att jag därmed stängde av telefonen helt i onödan...

Nu ska jag minsann leta upp den där pinkoden! Wish me luck!

Helgen i Vaxholm

Okej jag måste bara börja med att berätta om helgens största miss, tror ni inte att jag glömde mammas paket här nere?! Så typiskt! Men hon fick titta på ett kort så nu får hon längta tills jul innan hon får se vad som gömmer sig innanför det fina omslagspappret...

I fredags när jag kom hem möttes jag av två MYCKET glada hundar! Ina sprang bara runt och pep stackarn, hon visste inte vad hon skulle göra! Men tillslut hamnade vi i soffan i en enda stor hög och det skulle pussas och kelas. Stackars mamma fick jag hälsa på när hundarna lugnat sig lite.


Knähunden (?) Qvicksie



Ina nöjer sig med att ligga i knät!



På lördagen bakade jag mammas favoritmuffins och sen blev det en tvåtimmars sväng ut till stallet och sen hem igen med hundarna. Riktigt mysigt även om kinderna var frusna när i kom hem igen. På kvällen gick jag hem till Elin och satt och snackade och drack lite rosa bubbel, gott! Hon hade sytt en jättefin och smart finklänningen som hon ska ha på onsdag när hon ska få sitt gesällbrev i Stadshuset i Stockholm. Den är svart, klassisk modell med en underkjol i tyll som är lös och därmed går att byta mycket lätt. På onsdag ska hon ha en lila underkjol sen skulle hon sy nya för framtida bruk! Själv fick jag med mig en påse med gamla kläder som hon städat ur garderoben. Tackar!

Söndagen tillbringades mestadels hos morfar och Karin. Mamma fyllde 50 år för sex veckor sen men eftersom hon rymde till Thailand så har hennes födelsedag inte firats ordentligt än. Morfar och Karin hade bjudit in alla hennes syskon, mig och Malin och vår mormor. Det var trevligt att träffa dem alla igen, det händer inte så ofta. Min moster hade med sig kort på mitt kusinbarn Einar, han var verkligen söt! Nio månader har han hunnit bli redan!

Efter en trerätters lunch och mycket prat var det dags för mig att bege mig mot tåget. Jag mötte upp Anna på centralstationen i Stockholm och åkte tillbaka till Växjö. En alldeles för kort helg i min a ögon men vad ska man göra när man har föreläsning idag? Ny kurs och nya tag! Ska bli spännade och se vad det är vi ska få lära oss nu. Grundläggande mikroteori och marknadsanalys, även kallat Nationalekonomi. Spännande!

RSS 2.0