Jag har cyklat!

Jag och Anna var på middag hos hennes kusin Matilda och hennes kille Anders i dag. Det var jättetrevliga och bjöd på en väldigt god tacolasange! Annas kladdkaka var inte heller helt fel som efterrätt.

Eftersom de bor inne i stan lånade vi en cykel till mig och cyklade in. Det var första gången på väldigt länge jag cyklade och framförallt på en lagom stor cykel! Jag kände mig som tio år igen! Det var så roligt! Jag måste komma ihåg att be pappa ta ner en cykel när han kommer!

Nu är det dags att sova, första riktiga skoldagen i morgon!

Bilder från finsittningen

Så här fina var vi allesammans!


(foto: Carolina Svensson)

Jag!
Så här fin var jag på finsittningen!
(foto: Anna Lennartsson)

Då har nollorna blivit ettor!

Nu är nollningen över. Tråkigt men skönt att ha två dagar att vila ut innan plugget sätter fart!

För att fortsätta där jag slutade så gick jag den där promenaden runt sjön och som jag skrev så var det en regnig dag så när jag var på andra sidan sjön öppnade sig himelen och det bara vräkte ner! Jag hade som tur var en regnjacka på mig men dessvärre inte regnbyxor vilket slutade med att jag var dyblöt från rumpan och nedåt. Trots detta tyckte jag att det var rätt skönt men Anna var rätt nöjd med att hon hade bangat!

På kvällen var det som sagt campusfestival! Det var några lokala förmågor som spelade så rockstarsgruppen höll sig mest i danstältet, helt okej för mig del och jag kan ju säga att jag är rätt nöjd med att jag tog med mig mina stövlar hit!!!

På torsdagen väntade en beachvolleybollturnering! Vi vann två av tre matcher men hade för dålig poängskillnad så vi gick inte vidare till slutspel. En afterbeach på Sivans men grillad korv och valfri dricka hann vi med innan vi skyndade oss hem och gjorde oss i ordning för utgång inne i Växjö. Kvällen avslutades alltså inne i Växjö med förfest hos en tjej ur gruppen innan vi gick vidare till Loftet där alla grupper var med!

Fredagen innehöll en pokerturnering som nästan ingen var med på, jag tror att de var 30 deltagare och vi är i runda slängar ca 350 stycken som är med på nollningen... Inte så stor uppslutning med andra ord.

Den kvällen kom det som i alla fall jag hade väntat på hela veckan, finsittningen! Av med skitiga rockstars kläder och på med finklänningen! Jag hade på mig min coctailklänning som jag köpte till Malins student och mina skor jag köpte av Ebba ni vet de skorna med nästan en decimeters klack, tur att min kavalier var 195 cm lång...

Nollningsveckan var verkligen jätterolig och inte alls så tuff som alla varnade för! Att jag känner så kan i och för sig bero på mina bra alkoholvanor, jag kan tänka mig att de som drack mycket inte hade en lika lätt vecka...

I går åkte jag och Anna till IKEA. Det var på tiden! Nu har jag köpt massa nya bra saker t.ex. gardiner, prydnadskuddar överkast och lite annat bra-å-ha. Nu ska här fixas och donas så kanske det blir lite hemtrevligt här! Dessvärre skiner solen alldeles för mycket för att samvetet ska må bra av att sitta inne hela dagen så jag tror nog att jag ska släpa med mig Anna ut en sväng när hon är klar med tvättstugan!

Men lite måste jag fixa redan nu!

Nollningen har börjat!

Då har nollningen alltså startat! Klockan nio i måndags samlades vi ovetandes i föreläsningssalarna på en fejkföreläsning som ganska snart stormades av kickers (tvåor). Vi blev indelade i grupper och forslades iväg till amfium där "våra" kickers väntade med dvs dricka (det ska börjas i tid). Vi fick reda på temat för gruppen, vi i grupp 4 är rockstars! Vi gick vidare till en lägenhet och fick fina rockkläder och fick information om hur veckan kommer att se ut.

Måndagen bestod sedan av en massa aktiviteter där man skulle skämas ut mer eller mindre, jag avstod alla avklädda aktiviteter med hedern i behåll. På kvällen var det bland annat "klassfest" på Sivans som är EHVS egna nattklubb (EHVS står för Ekonomihögskolans i Växjö studentförening).

Tisdagen var idrotssdag och tyvärr visade Växjö sitt rätta jag med regn men trots detta kom hela gruppen! Man möttes två lag mot varandra i olika grenar och vi vann fotbollen, dra svans, spindelnätet, såpabacken och dragkampen. Tyvärr förlorade vi brännbollen med ett poäng, typiskt, och tyvärr, tyvärr förlorade vi hoppa säck mot Annas lag, Bratsen.

På kvällen var det overallsittning så alla tvåor hade sina overaller på sig medan vi nollor fick nöja oss med våra utklädnader. Tanken är att vi ska använda våra kläder hela veckan men jag vet inte om jag har lust att sätta på mig dem igen med tanke på hur svettig jag var efter dansgolvet...

Nu idag har vi än så länge bara haft en brunch på Siwans. Det var bra planerat av dem att bara ha en lugn aktivitet på dagen för alla såg rätt slitna ut idag...

I kväll väntar Campusfestivalen nere på amfibium och jag tror faktiskt att jag ska ta mig en promenad runt sjön nu!

Jag lovar att återkomma med mer när jag får tillfälle!

Slapparsöndag

Idag har jag bara slappat. Det blev tillslut en promenad runt sjön! Solen sken och jag blev faktiskt nästan lite svettig tillslut men det var så skönt att komma ut en sväng.

På kvällen väntade en "middagsdate" med Anna, det blev hemmagjorda hamburgare, så gott! Vi satt i hennes soffa och kollade på OS och bara slappade tills dess att jag blev jättetrött och gick hem.

Nu väntar en veckas nollning och om man ska tro ryktena kommer den att bli hård och full med aktiviteter så det är nog lika bra att passa på att sova nu när man har chansen!

God natt!


Full rulle...

Nu känner jag mig inte som världens bästa bloggare med tanke på att det är ett par dagar sen jag skrev sist men det har sina skäl. De senaste dagarna har jag fått mitt rum, haft upprop, gått rundvandringar, gått på välkomstfest för nollorna (det vi kallas i en vecka till), samt gjort i ordning mitt rum så gott det går.

Rummet, vad ska jag säga om det. Det är inte en drömlägenhet direkt. Det ligger på bottenplan men som tur är går mina fönster ut mot en gräsmatta och inte mot en väg! Möblerna är visserligen helt nya (!) men väldigt tråkiga. Tillråga på allt så var det inte städat när jag kom heller. Anna såg nått som såg ut som ett popcorn under bordet men jag trodde att det bara var en papperstuss och det förklarade bostadsbolaget med att det kommer från när de packade upp möblerna och erbjöd sig att åka dit och sopa upp det. Jag avböjde det och tyckte det var löjligt av dem. Tyvärr så var Anna modig nog att kolla upp det där under bordet och det visade sig att det faktiskt var ett popcorn! Jag vet inte vad jag ska göra för på ett sätt känns det löljigt att kontakta dem igen men å andra sidan är det ju ett bevis på att det verkligen inte var städat! What to do?

I går och i dag har jag ägnat min lilla lediga tid åt att packa upp och försöka få någon sorts ordning på allt. Jag har nästan lyckats få upp allt det som återstår är mina kläder! Jag måste köpa fler galjar ich det ska jag göra på IKEA nästa vecka, 9 kr för ett fempack tycker jag är lagom! Sen ska jag be pappa ta ner en byrå eller liknande för att få in det som inte ska hänga på galjar. Det kommer nog att bli bra detta tillslut ska ni se!

Snart väntar en "romantisk" promenad runt sjön, får se om jag får med mig någon eller om jag får gå själv. Jag är lite osäker på vägen men det ska nog gå bra!

Jag ska försöka bättra mig på bloggandet men nu väntar nollningsveckan och då verkar det som om man inte har många sekunder till övers men det kommer nog att bli kul!

Ciao!

Växjö

Nu är vi framme i Växjö. Anna kom och hämtade mig i morse. Malin trodde aldrig att vi skulle få in alla mina saker i bilen och jag tycker det är synd att hon inte stannade hemma och såg att vi faktiskt fick in allt! Bra jobbat Anna som fick stå för inpackningen medan jag bara bar ut sak efter sak efter sak...

I Växjö låg även min nya mobil och väntade på mig! Den är så fin men Anna har avrått mig från att börja använda den innan nollningen är över så den får endast vara för hemmabruk i en dryg vecka!

Vi passade på att fira med en middag på en Kinesisk/Mongolisk restaurng och åt en sån där buffé där man får plocka ihop maten och så steker de den åt en. Gott!

Tyvärr hann jag inte ner i tid för att hinna hämta ut min nyckel så min första natt i Växjö får bli på en skön luftmadrass hemma hos Anna. Nu är det nog bäst att jag stänger av datan så Anna och jag får våran skönhetssömn!

God natt!

Nästan färdig!

Sista natten hemma nu. Jag har packat och packat och packat... Jag tror nog att jag skulle kunna fylla en bil helt själv men det skulle ju inte vara så snällt mot Anna så jag får helt enkelt hoppas att vi får plats med alla våra saker båda två.

Har träffat både pappa och Elin idag. Lite jobbigt att säga hej då men det är bara att bita ihop, jag ska ju inte försvinna för alltid!

Nu känner jag att detta inte blev bra skrivet överhuvudtaget så nu tar jag och går och lägger mig!

God natt gott folk!

Packning!

Så där ja, då har man skapat en ny blogg igen. Detta blir en liten tradition varje gång jag ska lämna mina kära föräldrar och min kära hemstad Vaxholm. Denna gången bär resan av mot Växjö och skall denna gång innehålla en massa pluggande, jag ska nämligen studera Marknadsföring där under tre år på Växjö universitetet. Förhoppningsvis ska mina texter bli bättre och bättre med tiden för jag måste erkänna att det var rikigt länge sedan jag skrev regelbundet och jag känner att jag har tappat mycket!

Idag har min dag mest bestått av packning och diverse andra roliga saker man måste göra så som att tvätta och skaffa sig en hemförsäkring. Inte ett lätt val men nu är det gjort!

Jag har lyckats packa: pärmar och papper m.m., täcke och en kudde (den andra skall hämtas hos pappa i morgon), lakan, handdukar samt en stor väska med underkläder och liknande. (Tror ni att det räcker med 25 par strumpor?) I morgon ska resten packas för på onsdag morgon bär det av. Jenny och Anna i en bil med massa saker!

Elin kom på besök med lite saker som är mina samt en present från henne, hennes syster och hästarna som tack för hjälpen under våren, snällt! Jag kommer att sakna Elin och alla galna saker vi hittar på! Jag ska nog se till att hon kommer ner och hälsar på snart så ska vi göra Växjö osäkert för en helg!

Ina, min lilla vovve, har somnat i min säng med huvudet på en tröja (som som tur är inte ska med till Växjö). Hon tycker att det är lite konstigt att jag tömmer garderoben men tror säkert att det finns någon bra anledning till det. Om hon bara visste, stackarn! Henne kommer jag verkligen att sakna!

Nu ska jag göra ett sista ryck med packningen och sen gå och lägga mig!

Ciao!

RSS 2.0