Vilka konstiga grannar man har...

När jag kom hem från en trevlig middag hos Emelie (Kycklinggryta med ris, mums) så luktade hela trapphuset Julskinka! Vem lagar julskinka i Alla helgonahelgen? Hmm. När jag sen kom in i min lägenhet (som förövrigt lukar popcorn trots att det var några dagar sen vi popade det) gick jag för att dra ner gardinerna ser jag att min granne snett under mig har en kundvagn i "vardagsrummet". Hmm undrar hur det kommer sig...

Nu ska jag borsta tänderna och bädda upp sängen samtidigt som jag sneglar på Idol, jag är så trött! Jag förstår inte varför jag ska gå upp 5:45 frivilligt vissa fredagar! Det är ju i och för sig trevligt med frukostmöten så jag står nog ut några gånger till.

Helg!

Finally friday!

Jonathan har lämnat stan och snart bär det av för mig mot stallet där lilla Rednex väntar. Jag har väldigt gärna åkt till Stockholm i helgen, jag förstår inte hur jag ska klara mig till december, jag vill hem! Men det går väl över ju närmare december vi kommer, då ska vi ju dessutom flytta! Ja, jag och Jontahan alltså. Det ska bli kul!

Nu har jag beställt böcker till nästa kurs (som börjar på måndag...). Det är nästan första gången jag måste köpa nya böcker, annars har jag ju köpt eller lånat av snälla Anna. Ursh, inte kul med massa utgifter men det är ju ett ont måste när man pluggar.

Nu ska jag skynda till stallet så jag hinner hem innan det blir mörkt igen.

Den som väntar på nått gott...

Yes! Efter en lång väntan har vi nu fått våra resultat från duggan (ja, det står dugga trots att vår lärare gång på gång tjatade att "Det inte finns nått som heter dugga! Ni ska minsann skriva en tenta!"). Ja, ja nog om detta. Jag fick i alla fall 49 av 50 så jag är nöööjd! Nu sitter vi bara nervöst och väntar på resultatet från arbetet också för att sen se vad det blir för slutbetyg på denna kurs...

Idag ska jag vaccinera mig igen. Ursh!


Just det: denna tenta var den vi skrev den 29 september så nu väntar vi bara på tentan från 15 oktober också.

Skam den som ger sig

Ha! Lite is i magen kan löna sig. Nu har jag fått tag i visumfoton för 70 kr istället för 295 kr. Yes! Hoppas nu bara att de duger så jag inte får avslag på ansökan. Kina, here I come!


Jag är kär!

och inte bara i Jonathan...

Tack Johanna för tipset om personlig almanacka, jag har äntligen hittat en jag vill ha! Eller hittat och hittat, jag fick "göra" den själv. Om ni är på jakt efter en ny almanacka vill jag tipsa om de här, man får välja vad man vill ha i dem och hur de ska se ut, vilja färger man vill ha och, hmm ja, nästan allt! Lite dyrt är det kanske men det struntar jag i, jag bara måste ha en!



Vill ha, vill ha, vill ha!


Jag undrar...

vilket tentaresultat som kommer först, för den tentan vi skrev 29 september eller den vi skrev den 15 oktober. Som det ser ut just nu tror jag nästan att den sistnämnda kommer först. Segt att vänta på svar!!!

Ett steg närmare sambolivet

Nu har jag sagt upp min försäkring för min lägenhet. Ett steg närmare sambolivet! Jonathan har fixat en ny försäkring till vår lägenhet. Hihi, spännade!

Söndagsmys!

Så är nästan en hel helg till ända igen. Okej några timmar till är det men jag tror inte att vi kommer att få så mycket vettigt gjort i eftermiddag och i kväll. Läsa en bok och titta på fotboll (ja fast det sista får Jonathan sköta själv). 

Jag har gjort lite söndagsfika till oss, en äppelkaka, äpplekaka eller vad det nu än heter! Så här tyckte Jonathan om den:



MUMS!


Att det kan vara så svårt...

Igår cyklade jag in till stan en sväng för att se om de lagat fotoautomaten där jag ska ta mina visumfoton (varför betala 295 kr när man kan få det för 70kr?). Dessvärre var den fortfarande inte lagad men jag ringde till dem och de sa att den ska lagas idag (fredag). Suck, tredje gången gillt nu då?

När jag ändå var inne i stan tänkte jag passa på att hitta en alamanacka till år 2010 (shit va tiden går fort). Jag kollade på varenda en inne på både Åhléns och Akademibokhandeln men jag kunde minsann inte hitta en enda som jag var helt nöjd med... Jag fick då åka hem tomhänt och sura lite över att jag vart inne i stan i en och en halv timme helt i onödan.

På kvällen var det dags för Dance på VUGI, första gången det passet gavs så det var lite spännande för oss alla. Tyvärr tyckte jag inte alls om det. Jag hade sett framför mig ett danspass likt det jag och Malin sprang på varje vecka på Friskis och Svettis där hemma men istället var det ett danspass som mer påminde om ett aerobicspass. Sorgset gick jag hem och insåg att jag får fortsätta drömma om F&S danspass... (Hoppas det ges när jag är hemma på jullovet!


Så söt!


Haha, så sött!


Om likheter och olikheter

Det finns en direkt likhet mellan svensk fotboll och svensk hoppsport. Båda söker en ny förbundskapten. Det finns också en stor skillnad. De stora tidningsdrakarna skriver spaltmeter om jakten på förbundskapten i fotboll men inte ett ord om jakten på förbundskapten i hoppning. Ändå är ridsporten den största sporten efter fotboll i antalet utövare.
 
Fotbollen har en internationell världsstjärna i Zlatan Ibrahimovic. Uppgifter har sagt att fotbollen kommer att rådfråga honom vid valet av ny förbundskapten. Ridsporten har en lika stor världsstjärna i Rolf-Göran Bengtsson och man får tro att ridsporten rådfrågar honom vid sökandet efter ny ledare.
 
Bland flera olikheter mellan de två sporterna är ekonomin kanske en av de väsentligaste. Fotbollen har resurser att anställa den man vill ha oavsett dennes begärda lön. Den möjligheten finns inte hos ridsporten som därför mer kanske får ta den man kan få.
 
Utöver olika ekonomiska resurser finns det också en annan stor skillnad. Fotbollen är beroende av skickliga spelare. För ridsporten räcker det inte med skickliga ryttare. Det behövs också hästar och eftersom ingen förbundskapten kan trolla är det lika angeläget att hitta nya hästägare som en ny förbundskapten.
 
Fotbollsförbundets första namn till ny förbundskapten har tydligen varit Sven-Göran Eriksson, vilket känns väldigt förvånande. Vad har ”Svennis” lyckats med de senaste tio åren utöver att tjäna mycket stora pengar? Inte har han väl tillfört sporten något direkt positivt under 2000-talet.
 
Förhoppningsvis har Ridsportförbundet en mer framåtsträvande vision i sökandet efter ny förbundskapten i hoppning. Att titta bakåt brukar knappast föra handlingen framåt.
 
”Svennis” borde förresten vara en potentiellt större tillgång för ridsporten än för fotbollen. Inte som förbundskapten men som hästsponsor. Han kan nog i princip köpa in en världshäst varje månad och ändå ha pengar över till hyra, mat och övrigt som behövs.
 
Hälsningar
Jörgen Ottosson
Webbredaktör
[email protected]

Pannkakor!

Mums!

Jag har inte så mycket annat att säga idag... Plugg och träning som vilken annan måndag som helst.

Ännu mer bilder!

Här kommer ännu en bild som jag hittat idag när jag rensat hårddisken. Den är från i påskas när jag var ute på landet en sväng. Uj så jag saknar landet när jag ser den här bilden!



När Ina bodde här fick hon lov att vara hemma ensam ibland och då hade hon ett faviritställe på soffryggen där hon kunde ligga och ha utsikt genom fönstret utan att behöva stå på bakbenen. Det var tyvärr inte tillåtet för den dumma "mellan-matten" att vara där. Här är ett kort när hon skamset är på väg ner efter att ha blivit påkommen. När man kom på henne med att ligga där brukade hon hoppa ner och komma springandes med svansen mellan benen och försöka "be om ursäkt", hon var väldigt söt även om man inte får falla för sånt fjäsk!

Ni ser va mycket saker jag lagt i soffan för att bygga upp en "mur". Ina är smartare än så, hon hoppade upp på sidan istället...


Ytterligare en bild från landet denna gången midsommar och fotograf Emelie:



Jag på midsommar! Någon annan som också längtar tillbaka till sommaren nu?



Middag på midsommar! Emelie är fotograf därför står hennes stol tom. (Det är inte Morgans plats...)


Med alla dessa sommarbilder blev jag lite varmare i höstrusket. Nu väntar snart en god middag som Jonathan håller på att koka ihop sen får det bli en kväll i tv-soffan. Wallander, in english, ikväll!

Bebis-Ina

Titta vilken fin bild jag hittade! Den är på mig och Ina när hon inte var äldre än tre månader. Är hon inte söt! Min lilla bebis!






Nu har hon vuxit lite...


Men hon är fortfarande lika söt!


Ina den fina

Idag bjuder jag på ett klipp på lilla Ina som jag filmade i våras när hon bodde här hos mig. Vi var ute och gick när hon hittar en pinne som hon tänker ta. Sagt och gjort hon tar tag i pinnen men hinner inte ta mer än ett steg innan hon släpper den och hoppar både högt och långt! "Den rör sig!!!" Det visade sig nämligen bara vara en bit bark som var så färsk att den fortfarande var mjuk... Hon trodde nog att det var en orm eller liknande för hon blev livrädd för den. Ina är dock inte den som är den utan hon gör några tappra försök till att få kontakt med pinnen/ormen. Hon hoppade på den, hon nosade på den och hon skällde på den. Tyvärr fick jag inte upp kameran förren efter ett tag men nedan bjuder jag er på ett klipp när hon faktiskt närmar sig slutet på detta.

Se och njut av den söta lilla vovven!


Rednex!

Så här söt är Idas lilla häst när han står i hagen och solar sig:


Söndagsmys!

Idag är det dags för söndagsmys. Jag har köpt svenska äpplen och ska göra en god äppelkaka som jag och Jonathan ska smaska på ikväll. Nu ska jag ligga i soffan och läsa såväl skolböcker som "vanliga" som böcker om Kina.

I fredags hade Emelie, Therese och jag en myskväll hemma hos mig då vi kollade på film. Det var en lagom fredagskväll tycker jag! Vi såg "The Boat that Rocked". Det var rolig så om ni funderar på att se den, tveka inte!

Lördagen började med ett muskelpass på VUGI´s SuperSaturday med Team Teach! Det var Sophia, Johanna och Heléna som höll i det. Trots att det var två roliga pass kvar som jag ville gå på var jag tvungen att springa hem och duscha och skynda ner till Jonathan där hans föräldrar, moster och mormor väntade. Vi hade en trevlig dag inne i Växjö och med en promenad på Campus.

På kvällen hade jag ett trevligt sällskap av tjejerna. Kvällen började hemma hos mig. Vi drog sedan vidare mot killarnas förfest. Därifrån bar det för några av oss vidare till ytterligare en fest för att avslutningsvis hamna på Sivans. Det var en kul kväll!

Idolfinal i Globen!

Yes! Jag och Jonathan ska se Idol-finalen live i Globen i december! Se upp, vi kommer och gör Sthlm osäkert helgen vecka 50!


Jenny goes Bree Van De Kamp

Oj, oj idag blev det en riktig storstädning! Jag har städat och städat för efter en tenta är det minst sagt smutsigt här hemma. Jag dammsög i och för sig i lördags men idag har jag verkligen gjort allt.

Snart bär det av till Jonathan för att få lite god middag innan jag ska springa hem igen och ha filmkväll med några klasskompisar, det ska bli kul!

I morgon kommer nästan hela Jonathans släkt hit på besök. Hans föräldrar, moster (hitflugen från USA) och hans mormor och morfar kommer hit över dagen. Vi har bara ett litet problem, vad ska vi hitta på!? Vi får inte plats alla sju i bilen så vi kan åka till typ Kosta Boda eller liknande.. Hmm en svår nöt att kläcka men nått ska vi nog hitta på!

Innan de kommer ska jag faktiskt träna (surprise). Det är SuperSaturday på VUGI vilket betyder att det är massa olika pass och att de har "Team Teach", alltså flera instruktörer på varje pass. Det ska bli skitkul! Tyvärr hinner jag bara gå på det första av dem men det är Muskel, mitt favoritpass som tur är!


Tentan är avklarad och solen skiner

så jag beger mig ut på en promenad! Jag tror att det får bli en sväng till ponnyn idag igen. Det är ju så mysigt med hästar. Typiskt va, en helg med honom och jag är fast igen!

I veckan har det inte hänt så mycket jag har mest suttit och pluggat. Tråkig vecka men så är det när man har tenta.

Just det glömde säga att tentan kändes bra!

Jaha?

Är det någon mer än jag som hade missuppfattat det här med fribeloppet? Jag trodde att de skulle höja gränsen för fribeloppet (summan man får tjäna innan de minskar studiemedlet) men idag fick jag ett brev från CSN att de från och med årsskiftet sänker denna summa från 58 850 kronor till 47 700 kr.

Jag trodde att borgarna ville främja arbete men tydligen inte...

Hurra, hurra, hurra, HURRA!

För både Malin och pappa!

Malin fyllde 20 år i lördags, jösses va stor hon är nu! Hon kommer alltid att va en liten tonårsflicka i mina ögon, så det så!
Hurra, hurra, hurra, hurra!

Pappa fyller desto mer idag, nästan så han blir gubbe snart tycker jag, hehe.
Hurra, hurra, hurra, hurra!

Visste ni att Adam Allsing också fyller år idag? Jag tror dock inte att han och pappa är "låtsastvillingar" utan han är nog lite yngre.

Här är en bild på lille Rednex som jag tog hand om i helgen:


Segt

Förlåt för dåliga uppdateringar men hemsidan har krånglat de senaste dagarna.

Här får ni en liten film på två coola (men fula) katter.




Nu ska jag njuta av helgen eller av "helgen" kanske jag ska skriva eftersom det är tenta nästa vecka igen och om jag ska vara ärlig hängde jag inte riktigt med alla gånger idag...

Vaccinerad

Nu har jag tagit min första Twinrix-spruta inför Kinaresan. Jag som är jättespruträdd har suttit brevid en diabetiker som tar insulin när vi är på föreläsning eller i bibblan så jag har kommit över den värsta skräcken vilket visade sig idag då det inte var lika hemskt som vanligt. Härligt!



Sen gick jag och "tröstshoppade" en fotoram så snart har jag Qvicksie på väggen!


Färdig och proppmätt...

Mums, mums, mums! Nu har jag ätit massor med köttbullar, biffar och kanelbullar. Köttbullarna skulle nog inte platsa på ett julbord men för mig duger de bra. Det var någon rolig variant med timjan och fetaost i. Kul!

Kanelbullarna vart också supergoda men där är jag inte så förvånad, jag har gjort såna hundra gånger förut!

Biff à la Lindström ska jag pröva att göra om och den gången läsa receptet rätt... Inga övriga kommentarer på dem.


  


Kanelbullens dag

Idag är det Kanelbullensdag och ja jag vet, det är bara nått komersiellt påhitt men jag tycker att det är ett utmärkt tillfälle att få baka bullar på så jag ska nu sätta fart med en sats bullar. Mums!

När jag ändå är i farten i köket ska jag ta igen gårdagens misslyckande (det blev en matlåda som rök) och laga mat som aldrig förr! Både köttbullar och Biff à la Lindström (är man i Småland så måste man ju göra det någon gång) och sen har jag inhandlat ingredienser till bland annat pannkakor och nått som jag hittade igår som kallas "Parmesangratinerad potatispizza". Hmm ja vi får se vad det är för nått spännande! Undrar vilken dag jag ska lura i Jonathan dem... Hehe, han har det inte lätt han inte! Men han måste lära sig en sak: att svara ärligt om det smakar skit. Ja menar det är ju för hans egen skull, annars får han ju äta det om och om igen... Så det så!

Nu: Mot köket!

Inspiration, tack!

Jag ska laga middag själv idag. Jonathan har åkt hem till Höllviken över helgen och jag är kvar här och ska försöka hitta på något att äta. Jag är jättedålig på att komma på vad jag ska äta och jag har ingen inspiration att laga en portion av nått, men det är i och för sig ingen nackdel med att få en matlåda eller två...

Jag satt nyss och bläddrade igenom en av alla mina receptsamlingar då jag helt plötsligt slogs av känslan att jag satt och bläddrade i en meny. En väldigt trevlig känsla ända tills jag kom på att jag inte bara kan beställa och få maten serverad utan faktiskt både måste laga den själv och, suck, handla in den också för tro inte att jag har de sakerna hemma som man ska ha i de goda recepten. Jag får nog ta migi kragen och ta ett recept och gå till ICA så jag får mat i mig någon gång, klockan är ju snart sju!

Skånskan är utrotningshotad!

Ja det är sant, enligt FN är bland annat skånskan och vissa dialekter av Samiskan (och lite andra språk) utrotningshotade! Inte bra! Men min fundering (precis som de på radion) hur har de kommit fram till det här? Jag tycker att det finns gott om skåningar så väl i Skåne som i Växjö och på tv. Jag tycker att jag hör skånska jämt!

Skulle det nu vara sant så tycker jag såhär: Skärpning alla skåningar! Nu får ni minsann ta och ta vara på er dialekt! Pappa, du med, hihi. :)

Smile and be happy!

Jag hittade två härliga bilder som jag vill dela med mig av. För ni vet väl att ett gott skratt förlänger livet och ett leende kan vända vilket dåligt humör som helst till det bättre!


BUNGYJUMP! Bevis!

Nu jäklar ser ni kommer äntligen filmen! Hurra!




Många glädjeskrik blev det! Hihi!

Det där ni, det trodde ni inte om mig va?

Nu ska ni snart förhoppningsvis få se mitt lilla bungyjumphopp!

Jag ska bara göra ett sista försök att lista ut hur man lägger upp filmer. Annars får jag göra det med en länk som vanligt!

Den som väntar på nått gott...

RSS 2.0