Tentan är över!

Så där ja då var den tentan avklarad. Det kändes bra så det ska nog inte vara några problem. Jag firade med att ta en tupplur med Ina, långlunch med Jonathan och sen en två timmars promenad med Ina runt sjön bland annat. Snart är det dags att träna och sen ska jag på mitt första möte på med vugis styrelse! Jag är inte invald än (eftersom årsmötet är i höst) men jag ska vara med och se hur det är och så. Kul!


Vi såg ett gäng pensionärer som spelade boule. Det påminnde mig om när jag gick i högstadiet för då var det alltid ett gäng pensionärer som spelade boule i närheten av skolan.


Ina vid sjön

Tre årstider samtidigt

Jag läste just en artikel på DN.se att vi i Sverige för tillfället har tre årstider samtidigt. I norr är det fortfarande vinter och i Halland har sommaren kommit. Resten av Sverige har vår, även om det idag känns som sommar hos oss! Härligt men tyvärr är jag instängd inne i läganheten med böcker och annat. Tentaplugg hela helgen (nästan). Anna kommer hit snart och ska ta med sig Ina på en prommenad, det ska nog gå bra tror jag även om Anna är en rookie.

Här är en liten bild från igår när vi grillade. Jonathan tittade förbi och Ina blev skogstokig. Favoriten!!Just det, jag höll på att glömma, telefonen startade om sig idag igen! Denna gången höll den i två veckor... 

Pratande bussar...

I morse på vår morgonpromenad träffade vi en talande buss! Ina förstod inte riktigt vad den ville eftersom den varken lät som henne eller mig utan hade eget språk. Den lät mera som "psssccccchhhh ussshhhhh, schhhhhh" hon satte sig ned, la huvudet på sne och skynklade pannan och försökte förstå vad bussen ville henne. Kanske sa den "God morgon! Det kommer att bli varmt idag, inte ett moln så långt ögat (ljuslykterna) kan nå!"

Jag som stod brevid (och har lite mer förförståelse för bussar och dess ljud och såg den leende busschauffören) förstod att det bara var busschauffören som busade med henne genom att trycka på olika knappar som gjorde att bussen pyste ut luft samtidigt som han satt och tittade på henne. Vem kan inte motstå henne när hon är så söt? Jag önskade att jag hade haft en kamera med mig så ni kunde sett hur söt hon var!

Nu har vi varit på promenad igen och tyvärr inga talande bussar denna gången men en joggande klasskompis stötte vi på ute i värmen, jag led med honom men det är ju hans egna val att vara ute och springa när det är som varmast! Snart är det träning för min del och sen ska jag och Ina iväg och grilla med Anna och tjejerna.

Jag vill också vara prinsessa!

Jag hörde just på radion att Kronprinsessan och hennes fästman Daniel Westling har fått Haga slott av regeringen. Hur shysst är inte det liksom att få ett slott bara sådär? Nu ska jag ut i Världen och leta upp en prins att gifta mig med!

Eller så nöjer jag mig med den fina prinsen jag redan har! (och får köpa mig mina hus i framtiden)


Plugg, plugg, plugg

Semiotik, narratologi, retorik och hermeneutik bland annat sitter jag och försöker lära mig samtidigt som jag bara vill busa och leka med Ina!

Idag ringde jag i alla fall Växjö kommun och frågade hur det var med den där sjön som ligger närmast campus (Trummen) då ryktet gått att den skulle vara förgiftad. Mannen jag pratade med blev väldigt förvånad över detta rykte, det hade han aldrig hört talas om. Han försäkrade i alla fall att Ina skulle kunna bada och dricka vattnet i både Trummen och Växjösjön utan att dö av förgiftning. Skönt att veta då man känner sig som värsta sortens djurplågare när man säger åt henne att hon inte får hoppa i sjön när det är varmt ute och hon flåsar som aldrig förr.

Idag när jag kom hem från assarmötet kom jag däremot på henne att vara olydig. Hon låg på ryggstödet på soffan trots att hon vet att hon inte får göra det! (Som tur är har jag klätt in hela soffan i lakan och överkast så ingen skada skedd där i alla fall) Hon var hur söt som helst när hon låg där och kollade ut genom fönstret så det var nästan så jag inte kunde bli arg men det var jag ju tvungen att bli det. Sen skämdes hon jättemycket, hon kom fram till mig med svansen mellan benen och viftade bäst hon kunde samtidigt som hon tittade på mig. Så efter några sekunder var jag ändå tvungen att klappa och pussa på henne igen för jag kan ju inte gå runt och vara sur på henne hela kvällen!

Här får ni en liten bild på båda hundarna från förra veckan:


Dålig uppdatering, jag vet!

Nu har jag varit jättedålig på att uppdatera jag vet. Mamma och Qvicksie åkte hem igår och kvar blev jag och Ina. Vi började med en liten tupplur och en promenad innan det blev dags att grilla lite med Anna och Katta. På kvällen gick jag på förfest med Anna och Emelie men följde inte med ut på krogen utan gick hem istället.

Idag har vi bara hunnit med två korta promenader men ska ut på en lång, lång i kväll, det blev jobb med ett paper idag istället då det är deadline i morgon. Som tur är så har vädret inte varit det bästa idag så man har kunnat sitta inne med gott samvete.

Fullt hus!

Nu är jag tillbaka i Växjö tillsammans med två hundar och en mamma! Det är minst sagt fullt i lägenheten nu men vi klarar det galant. I natt ska jag dock fly fältet och sova hos Jonathan...

Mamma och Qvicksie ska åka hem i helgen men Ina ska få stanna kvar här hos mig. Jag tror att det kommer att gå bra eftersom jag har fått löften om hjälp från både väntat och lite mer oväntat håll! Det blir bra så jag kan sitta på en lång tenta eller föresläsning med gott samvete.

Glad påsk!

Glad påsk mina kära läsare!

Den här helgen har jag tagit det lugnt, jag har varit på IKEA och på landet och i skogen med hundarna i skogen samt läst en del i kurslitteraturen, dessvärre hade jag velat hinna med en "vanlig" bok också men det hann jag inte så det får bli en annan gång.

Nu är det kvällsfika och Harry Potter är på tvn!

StepQueen?

Nej det är jag verkligen inte men jag har idag varit på det andra steppasset i mitt liv och jag måste (tyvärr?) erkänna att jag hade fel, det är ganska kul. Jag får passa mitt knä bara för det kan inte vara så bra att hålla på att hoppa upp och ner på en bräda sådär. Jag hittade en bild som visar ungefär hur duktiga vi var (eller kanske inte...).Efter stepen var det ett muskelpass, inte samma instruktör som vanligt utan samma tjej som hade stepen. Det var både kul och nyttigt att ha en annan instruktör då de inte betonar samma saker och inte har samma övningar.

Efter dessa två pass var både Anna och jag helt slut och just nu längtar jag bara efter middagen som står på spisen! Lax med kokt potatis och romsås, låter inte det gott?

I morgon bär det av mot Vaxholm igen! Men det får nog bli sista gången för denna terminen, mamma kan ju få för sig att jag flyttat hem igen! Nä jag skoja bara men jösses, terminen är ju snart slut och om fem (eller var det sex) veckor åker jag och Jonathan till Paris! Jag längtar så mycket tills vi är där, jag vill se allt som går att se men det är tyvärr inte möjligt på så kort tid så i morse konstaterade jag att det får bli fler resor dit i framtiden. Det låter väl som en bra idé?

Påsklov?

Nu har vi haft det sista schemalagda innan påsken så man skulle nästan kunna säga att det är påsklov nu! Dessvärre har denna eftermiddag bestått av jobb med Projekt 1 och tro det eller ej men vi börjar se ljuset nu! Efter middagspausen ska vi sätta oss och skriva det sista sen får arbetet "vila" några dagar innan den sista genomgången. Härligt!

Sommarfin!

Den här klänningen är verkligen jättesöt! Tänk att få dansa runt midsommarstången i den...


Prinsesstårta!

Nu har jag och Anna bakat prinsesstårta! Mums!


Anna kavlar ut marsipanlocket


Den ena datorn fick agera "Den moderna kokboken"


Medan den andra visade Sing a long versionen av Mamma Mia!


Slutresultatet (ja, den är precis lika god som den ser ut att vara!)

Jag blir så trött

Det sista man vill höra en fredagkväll är "vi borde sitta i helgen och jobba". Jag är trött på att aldrig kunna vara ledig med gott samvete. Det är alltid något som borde göras. Tur att det är påsk nästa helg så jag får komma hem och kela lite med hundarna och bara tänka på att jag borde läsa kurslitterturen, skriva en sammanfattning och när jag kommer ner igen måste jag fixa det och det och borde jag inte också läsa igenom arbetet en gång till, jag är nog inte nöjd...

Nu ska jag och Anna snart baka en prinsesstårta! Det kan väl inte vara så svårt? Ni får se resultatet sen! (Under tiden ska jag gömma alla skolböcker tror jag!)

Tack tjejer!

Idag tog jag en promenad in till stan och fixade ett nytt pass samt köpte min present! (Presentkorter har omvandlats till ett fat!)  Tack tjejer!


Vår!

Idag har jag varit på föreläsning, suttit och jobbat med projekten och tränat men allt det där vet ni redan att jag sysslar med så jag skulle tro att det jag har att berätta nedan är lite roligare.

På eftermiddagen var min lilla pojkvän uttråkad och less på att sitta inne med kurslitteraturen medan solen sken som aldrig förr utanför! Jag såg att min mjölk snart skulle ta slut så jag förslog en liten promenad till affären. Sagt och gjort vi traskade till affären, köpte mjölk och glass och satte oss på en bänk i solen och smaskade på glassarna. Underbart! Solen värde lite lagom och efter en stund var vi tvugna att gå hem, jag hade ju trots allt köpt mejerivaror...

Väl hemma lockade solen ännu mer så vi tog en varsin bok (kurslitteratur i alla fall), en filt, vattenflaska och solglasögon och begav oss ut till närmaste gräsmatta!Vi var inte ensamma om denna idé utan idag har campus alla gräsmattor varit fyllda av studenter med grillar, solstolar och diverse leksaker, alltifrån krocket till fotboll och basket.

Vårkänslor!

Idag har jag känt doften av blött gräs, varm asfalt och lite andra "vårdofter". Det låter kanske inte så gott men det luktar underbart såhär års! Eller va säger ni?

Idag har jag varit på en intervju med en ordförande och en kassör. Vilken förening? Det får bli en överraskning. Det kändes bra i alla fall och de verkade nöjda! Nu är det bara att hålla tummarna!

Idag är det som bekant första april. Är det någon som har blivit lurad idag? Det har inte jag, inte vad jag vet i alla fall... Jag har mina aningar om vilken artikell i Dagens Nyheter som inte var sann men man vet aldrig, jag kan ha blvit lurad där.

RSS 2.0