Vlogg = video-blogg!

Jaha nu har jag gjort precis som alla fjortisar och gjort ett videoinlägg till bloggen. Men, jag ska försvara mig lite, det är för att ni ska få se min lägenhet nu innan jag packa ihop den. Japp ni läste rätt, i eftermiddag börjar jag plocka ihop alla mina saker och i kväll kommer mamma för att hjälpa mig. På måndag går nämligen flytten till min och Jonathans lägenhet! Hurra!



Sushi!

Nu har jag och tre av mina Växjö-kompisar gjort och ätit sushi. Jag måste säga att det gick bättre i våras att göra sushi för idag vart riset först inte tillräckligt kladdigt och sen för blött. Typiskt! Vi gjorde en liten kompromiss och åt "skål-sushi" som mamma kallar det. D.v.s. inga bitar utan var och en får plocka ihop sina egna saker i en skål. Jag är inte ledsen för det, det var riktigt gott ändå!

Igår gick jag och Jonathan och vaccinerade oss. Jag har velat fram och tillbaka hur jag ska göra men bestämde mig tillslut för att det skulle vara väldigt tråkigt om jag blev sjuk när jag ska åka till Kina, därför blev det vaccination tillslut. Förstår ni nu vilka framsteg jag har gjort? Jag har tagit en spruta utan att jag var tvungen. Ha! Det skulle man inte kunna tro va? Jag är stolt i alla fall! Idag gör det ont i armen (mer än efter Twinrix) men jag har inte haft feber eller andra biverkningar. Skönt eftersom jag hört så många olika biverkningar folk har fått.


Plåster som "bevis"


I övrigt är det en massa plugg som vanligt som gäller. Inte så kul att berätta om.


Helgen

Full rulle som vanligt! Nu har jag äntligen lite tid över för att slänga ihop ett blogginlägg om helgen.

I torsdags kom pappa ner hit för att övernatta innan han åkte vidare ner till Tyskland och hämtade upp lillasyster. Det var trevligt med hans besök även om det blev väldigt kort.

Dagen efter var det dags för nästa besök, Elin kom på eftermiddagen och hon stannade desto längre, ändå till måndagmorgon, härligt! Fredagen blev en lugn dag med fika i stan, en tur till Willys och fredagsmys framför Idol. Anledningen till detta var att vi klev upp redan 6:45 på lördagen för att ta bussen till Tingsryd. Vad skulle vi göra i Tingsryd så tidigt? Ja va tror ni? Hästbutik! Med tanke på att bussarna inte går så ofta på lördagar så hade vi antingen en timme eller fyra timmar på oss. Tro det eller ej men så kul var inte affären att vi ville stanna där i fyra timmar och vi hade tur, utan att stressa hann vi tillbaka till bussen fem minuter innan tiobussen skulle gå. Vi kom tillbaka till Växjö strax efter elva och åt en god lunch på favoritstället i stan där de har jättestora och supergoda pastasallader.

På kvällen bar det av mot Sivans men innan det hade vi förfest där vi spelade Emelies roliga spel, alltid lika kul!

Jag måste bara avsluta med att säga att Ina verkligen har gjort ett gott intryck på Växjöborna, i lördags fick jag återigen höra att hon är en underbar hund, denna gången från en polisstudent som känner Jonathan sedan tidigare. Jag kan knappt ens minnas att han träffat henne men de måste ju ha setts eftersom hon gjorde ett bra intryck på honom!


Veckans YouTubeklipp

Det här klippet tycker jag är bra. Det är vackert och det ger en lite att tänka på, det är samma kille som gör alla "rollerna" utom en (han längst ut till vänster). Kul att fundera lite på hur han lyckats med detta!

Lyssna och njut av ett Michel Jackson medly som du aldrig tidigare sett det.


Regn, regn, regn...

Som ni kanske redan har hört är Växjö Sveriges regnigaste stad. Det man lurar sig på är att det regnar oftast inte så mycket men det regnar ofta. Hmm konstig mening, alltså: det regnar ofta men inte i så stora mängder. Jag tror att det är så att Växjö har flest regndagar men inte mest nederbörd. Jag kan nog hålla med om det för det är sällan det regnar så pass mycket att man behöver paraply, man kan oftast hitta ett uppehåll att ta sig hem i. Detta gäller dock inte idag då det verkligen öser ner idag, hela tiden! Blä.

Som tur är ska det tydligen bli fint väder i helgen, vilket jag verkligen hoppas eftersom Elin kommer och hälsar på! Men innan dess kommer pappa och sover en natt och sen nästa helg är det dags för mamma att komma på besök. Hurra så många som kommer och hälsar på lilla mig!

14

Två veckor kvar nu, hihi.

För alla Växjöbor!

VUGI har denna hösten ett hälsoprojekt med olika föreläsare från skolan. Igår gick startskottet med en föreläsning om Att träna rätt och med variation. Jag missade tyvärr denna trots att jag sett fram emot den. Typiskt!

Kvar denna terminen är två föreläsningar:

Torsdag 26/11
Ät gott och må bra – om mat och hälsa
Ika Lönn

Onsdag 2/12
Kom igång – investera i din hälsa
Börje Jonasson/Peter Lönn

Alla föreläsningar kommer att hållas i sal J231 i Olympen och tiden som gäller är 18.15-19.45.

Det bästa med allt detta är att föreläsningarna är gratis och alla, medlemmar som icke-medlemmar.

Välkomna!

Bilder!

Nu är det länge sen jag hade massa bilder i bloggen så här kommer några!

Först ut är en bild på hur det blir när man försöker baka bullar i ett litet kök... Jonathan är bagare denna gången.




Nästa bild är från Ullared och Gekås. Jag har ju totalt glömt bort att skriva att jag har varit där! Det var en dag i förra veckan när vi kände att en paus behövdes som det bar av mot Ullred. Emelie, Therese, Annie och jag åkte dit och shoppade loss! För mig slutade det på 2053 kr vilket jag tyckte verkade lite väl dyrt eftersom det ju inte var så mycket och eftersom det är väldigt billigt där. Det visade sig att kassörskan hade slagit in en sak 6 gånger istället för en gång så det blev ca 1350 kr istället vilket jag tycker var betydligt mycket rimligare! Nu har jag massa shampoo och balsam och annat sånt som man kan hitta på Gekås. Jag har fått mersmak för detta, det var kul att shoppa loss för en billig peng! När åker vi nästa gång tjejer?





De sista bilderna är på min nya almanacka som jag berättade om för några veckor sen. Den är så fin! Hurra!


Back in Växjö

Japp nu är vi tillbaka igen i Växjö efter en snabbvisit i Höllviken och Malmö. Vi hann ju med ett besök på IKEA som ni såg i ett tidigare inlägg och en middag hos hans morföräldrar.

Min första Gåsamiddag var bra. Vi åt en massa, massa, massa. Jag vart så mätt, så mätt! Först var det välkomstdrink och snacks, sen åt vi hummersoppa till förrätt (så god!), sen huvudrätten, efterrätt och sist men inte minst kakor till kaffet. Mums!

Gås smakar inte som jag trodde, det smakade mer som farmors söndagsstek än som typ kyckling eller kalkon som jag trodde att det skulle göra. Det betyder inte att jag inte gillade det, tvärtom! Det var jättegott! Jag tror jag ska bli skåning när jag blir stor, haha.

Igårkväll ägnade jag tågresan åt att göra klart min ansökan till utlandsstudier så när vi kom hem gick vi och skrev ut det och lämnade in det. Sådär ja, färigt! Skönt, hell weeks var då äntligen över.

Detta firades (hmm eller så var det ett årsdagen som firades, haha) med en middag innan vi båda somnade helt utslagna medan vi kollade på film... Skönt.

Ett år av kärlek

Igår firade jag och Jonathan ett år! Hihi.


Från Kick-offen i somras.


Höllviken!

Äntligen är jag på "semester" i Höllviken. Jag och Jonathan är nere hos hans familj över helgen. Idag har vi varit på Malmös nyöppnade IKEA varuhus för att kolla på en massa saker vi vill ha till vår lägenhet och ikväll ska vi hem till Jonathans mormor och morfar för att äta en traditionell Gåsamiddag (fast utan svartsoppa hoppas jag). Det enda tråkiga är att jag måste ägna en massa tid åt att kolla på olika universitet för min utlandstermin.

När jag är klar med det valet är äntligen mina hell weeks är slut och livet kan återgå till det normala igen!

T-konton och BAS-planer

I morse skrev jag en bokföringstenta i drygt två timmar och på eftermiddagen och kvällen satt jag med VUGIs bokföring i drygt fem timmar, det är ju som en hel arbetsdag! Det enda jag nu är lite orolig över är att jag nog bara kommer att drömma om BAS-kontoplanen och T-konton i natt...

Trots att tentan nu är över vill jag inte påstå att jag har en massa tid över för "Hell-weeks" är inte över än...

27

ville bara säga att det bara är 27 dagar kvar till flytten idag!

Skönt!

Jag klarade tentan så ingen omtenta för mig! Jag befann mig i rätt halva av klassen med andra ord. Tur det för då blir de kommande veckorna lite, lite lättare i alla fall.

I dag var jag på ett infomöte om utlandsstudier i USA och det var väldigt givande! Nu känns det lite lättare också. Wonderful! Måste ju även tillägga att jag har världens bästa pojkvän som hittade kurserna på flera universitets hemsidor så där fick jag lite hjälp på vägen.

Tack älskling!

Fin klänning!

Titta vilken fin klänning jag hittade på Haléns hemsida!




Me like!

Vi hörs...

Kommer nog inte hinna blogga på ett tag. Personalen på VXU har ingen koll på tillvaron så nu är det fullt ös ett tag framöver.

Vi har på de två kommande veckorna två arbeten, en tenta, föreläsningar i två olika kurser (vi ska läsa parallelt nu tydligen), en omtenta för halva klassen (som vi för övrigt inte vet vilka eftersom Ladok ligger nere och vi inte kan se resultatet än) samt att vi ska välja utlandsstudier...

Bye, bye life, see you in two weeks. Det jag är mest ledsen över är att min lediga helg i Höllviken kommer att bestå av val till utlandsstudier eftersom jag inte kommer hinna det tidigare. Fan...


Fast vackert!

Japp, igår och i förrgår var det fullt ös hela dagarna, kul!

Fredagen började med frukostseminarie i stan kl 7 (jag kan meddela att det numera är väldigt kallt att cykla in till stan 6:30). Jag hann hem en sväng innan det var dags för datalabb i skolan. En lunch hemma med Jonathan (och "puss och kram hej då, ha en bra helg" innan han åkte hem till Höllviken). Tillbaka till skolan för att jobba klart med datalabben. Hem byta om, cykla till stallet. Där fick jag en ny kompis! En söt liten vovve på 16 månader. Så söt! Vet inte vad det är för ras men hon påminde om en labrador eller rottweiler. Efter att ha kelat med henne i några minuter var vi bästisar och hon skulle helst med in i boxen till Rednex men det tyckte varken jag eller hennes husse och matte var någon bra idé. Farligt ju! Det var i alla fall mysigt att kela med henne och bra för att dämpa Qvicksie- och Inaabstinensen. När jag kom hem igen blev det en snabb dusch innan jag gick hem till Emelie för en god middag och Idol.

Lördagen började i skolan med Sofia, vi gjorde klart vårt arbete som ska lämnas in på onsdag. Bra jobbat! Efter en lunch hemma och lite städning bar det av till stallet och lilla Rednex. Han var kelig och mysig som vanligt. Dessvärre var inte min nya kompis där, hunden, för hon var på hundutställningen som är i Växjö denna helgen (som jag förövrigt hade velat gå på om jag hade haft tid). Efter stallet åt jag middag och gjorde mig i ordning för utgång. Förfest var det hos Emelie denna gången och hon hade ett nytt spel som jag ska berätta om nedan. Först ska jag bara avsluta helgen! Jag hade kul på förfesten men efter att ha köat in till Sivans i 30 minuter hade jag väldigt ont i fötterna och det tog ett tag att återfå känseln i dem. Lite dans hann vi med i alla fall innan det var dags att gå hem och sova.

Idag har jag bara tagit det lugnt (än så länge vill säga). Snart bär det av mot stallet och sen får vi se vad jag hinner med. Har en del saker jag vill få gjort och förhoppningsvis blir det bio ikväll, jag har fortfarande inte sett "Flickan som lekte med elden".

Men för att sammanfatta helgen: Jösses vad mycket jag hinner med när jag är gräsänka!

För att då återgå till lördagens förfest och Emelies nyinförskaffade spel. Det heter "Med andra ord" och går ut på att man får ett ord som man ska förklara för sin lagkamrat fast med andra ord. Det kan tyckas vara enkelt med det är verkligen svårare än vad man tror (särskilt eftersom det såklart är på tid) och får man dessutom ett ord som man inte vet vad/vem det är blir det ju omöjligt!

För att ta några exempel:
Kadaver: "Något du har i din kropp!" Hmm nä inte så lätt att kläcka den då, hehe.
Nelson Mandela: "En amerikansk boxare" Nä, den kläckte jag inte heller. 

Sen kan man ju blanda ihop saker så som jag gjorde med Vändzon och Vändkrets, jag började förklara vändkretsen men på kortet stod det ju vändzon, inte så konstigt att Therese inte knäckte den!

Emelie gjorde en klockren förklaring av sjöman: Två ord, andra är "Inte kvinna utan ...." , "första ordet är en stor pöl i mitten av Sverige"

Jag tyckte att det var kul att höra hur olika man associerade kring ord! Jag tyckte att jag inte kunde vara tydligare än såhär när jag skulle förklara Fontän: "Något som sprutar vatten!" Emelie sa då vattenspridare. Nä, men hon kunde den efter ett litet förtydligande från mig: "Fast vackert!"


RSS 2.0