En liten film

Mamma önskade att jag skulle lägga upp en film på Qvicksie. Den är från sommaren 2006 och jag lurade Qvicksie och kastade en apelsin istället för en boll. Tyvärr fastnade inte första reaktionen på film och det är synd för den var helt underbar! Ni får istället nöja er med denna film.Vår lägenhet

Så nu ska ni äntligen få se vår lägenhet. Ljudet hamnar fel efter ett tag men det märks ju inte när man inte ser mig prata och jag har lite svårt att göra en ny film just nu.


God Jul

God Jul allesammans. Nu åker jag till landet och letar reda på julstämningen!

Qvicksie 2003-2009


QvicksieIdag tog mamma det tunga beslutet som ingen djurägare vill fatta. Qvicksie har ju en längre tid haft problem med ryggen och nu har det gått så långt att det inte var värt att vänta längre. Allt gick väldigt snabbt, från beslut tills det att det var över var det inte många timmar. Hon fick en tid redan samma dag.


 


TröttQvicksie kommer nu inte att fira jul med oss utan den får hon fira med sina fyrfota vänner i himlen. Hon kommer att ha sällskap av Nicke, Ika, Millan, Happy och alla andra fina hundar som inte finns bland oss längre. Jag hoppas att hon får många köttbullar och prinskorvar och även lite julskinka. Eftersom det gick så fort här var det enda jag hann ge henne lite smörgåsskinka och en fläskkotlett. Inte fy skam tyckte hon och åt upp det i ett nafs. Aptiten var det inget fel på!

 
Ligger och sover i en mycket bekväm(?) ställningDe sägs ju att boxrar leker tills de dör och även jag kan skriva under på detta nu. En timme innan det var dags att åka gick Qvicksie, Ina, Malin och jag ut i snön och Qvicksie fick sin julklapp; en boll! Hon hade en rolig stund i snön då hon jagade bollen och letade efter det då den försvann under all snö. Jag tror hon hade en bra sista dag och att hon somnade in i ro med mamma som klappade och lekte med henne in i det sista.Med bollen i tryggt förvar

 

Tack Qvicksie för alla de år vi fick tillsammans.


Hon håller Malin under uppsikt
Busa med syrran är det bästa som finns!Här tar hon sig en eftermiddags-lur hos mormor i somras.


Nu vänder det!

Ja nu jäklar vänder det minsann! Från och med i morgon blir dagarna lite längre och lite ljusare. Hurra!

I morse red jag Skorpan, det var riktigt roligt! Hon var pigg och busig. Det var nästan som i en saga när Elin och jag red ut på de snötäckta åkrarna.

På eftermiddagen träffade jag Hanna inne i stan. Jag har inte sett henne sen i somras så det var verkligen på tiden!

Hur ligger ni till med julklappsinköpen? Jag kan ju i alla fall erkänna att jag inte har hunnit köpa alla än...

I'm dreaming of a white christmas

Jag vill ha en vit jul så kan inte all denna underbara snö stanna kvar åtminstone tills jag åker till Kina? 9 dagar borde den väl klara av att stanna?


Jag har nu äntligen, äntligen lite jullov men som vanligt så har man ju inget riktigt jullov utan ”jullov” då det innebär tentaplugg mellan lussebullarna och prinskorvarna. Jag sitter på tåget nu efter att ha stått i Alvesta i en halvtimme och faktiskt inte frusit. Jag var nog den enda på perrongen som hade tillräckligt med kläder på mig trots att jag har leggins och kjol, det måste ha varit den stickade koftan och min mysiga jacka som höll mig varm.


Förra helgen var jag och Jonathan i Stockholm och hälsade på mina föräldrar samt besökte Globen och Idolfinalen. Det var riktigt kul och de båda finalisterna var jätteduktiga! Jag måste dock säga att rätt artist vann då Erik är mer entertainer än blyga lilla Calle. På lördagen bjöd Elin på glögg och diverse tilltugg och vi hade det jättetrevligt! Många skratt blev det som vanligt och ganska sent…


Vi stannade kvar i Stockholm tills i måndags (en riktig långweekend) och när vi kom tillbaka till Växjö var det bara att återvända till bibblan för att slutföra vårt paper. Igår hade vi slutseminarium och det gick bra. Skönt att ha det ur världen nu!


Jonathan åkte hem igår eftermiddag så jag har varit gräsänka ganska många timmar nu. Jag tillbringade dock stora delar av kvällen på VUGI där jag gjorde klart bokföringen så långt jag kunde. Lika bra att få det ur världen tänkte jag. De sena timmarna passade jag dock på att packa och fixa samtidigt som jag lyssnade på Musikhjälpen* i P3. Eftersom jag inte skulle åka in till stan förrän vid elva tiden idag så har jag haft en otroligt lugn förmiddag. Blev lite uttråkad tillslut.


Ni tror säkert att jag som vanligt glömt bort något som jag lovat er i bloggen men icke denna gången. Jag har filmat lägenheten jag har bara inte hunnit lägga upp filmen än. Den kommer så småning om när jag kommit hem och packat upp kabeln till datorn.


*Musikhjälpen är ett projekt som P3 har dragit igång för att samla in pengar till Radiohjälpen som ska användas i kampen mot malaria.


Zzzz

Jag höll på att somna när jag åt middag idag. Då är man trött! Nu har jag dock pluggat klart för idag och ska gå och lägga mig. I morgon bär det av till Stockholm! Hurra!

Anledningen till att jag varit väldigt, väldigt dålig på att uppdatera är att det har varit lite mycket den senaste tiden med plugg, flytt, plugg, VUGI, plugg, besök av diverse släktingar och kompisar, plugg, IKEA besök, plugg och plugg. Jag har bara hunnit träna EN gång den senaste veckan (och det var i morse, samtidigt som jag hade tvättid), det säger ganska mycket om hur mycket som har hänt.

Nästa vecka ska jag filma en liten snutt så jag kan visa den nya lägenheten. Jag vill bara städa upp lite. Våra sista möbler från IKEA kom idag så det är kartonger överallt igen!

JA!!!

Calle: Walking to Globen
Erik: Running to Globen

Yes! Det blev som jag ville, bort med Tove och kvar med två duktiga killar i finalen! Hurra! Det kommer att bli så kul i Globen nästa helg!


Brunettes have more fun?

Ja det där kan ni klura lite på. Jag har nu i alla fall efter 22,5 år som (mer eller mindre) blond gått över till den andra sidan. Dock blev det inte så bra, min kära sambo kallar mig rödtott så fort solen skiner. (Ja ni läste rätt, solen har hittat till Växjö!)

I övrigt har det hänt massor sen jag skrev det senaste inlägget! Det största måste väl ändå vara att jag numera bor i en ny lägenhet tillsammans med Jonathan. Vi har fått in det mesta men sista flyttlasset från hans lägenhet går på lördag då hans föräldrar är här med bilen. En film har jag redan lovat Anna så det måste jag hålla. Jag väntar dock tills det är så pass fint att jag vågar visa upp den...

Två stycken sittningar har jag hunnit med också! I lördags var jag på VUGIs sittning. Det var mycket trevligt och jag träffade många nya människor (mest innebandykillar, resten "känner" jag redan). I går var det Västkustens nation som bjöd alla sina jobbare på en Tack-sittning. Det var Boyband tema med ett "äkta" boyband på scenen. Jag hade skitkul och inte en tanke for genom mitt huvud att det bara var onsdag, tur att jag varit ledig idag!

I övrigt (ja, ni vet som kommer): har jag pluggat.


Bilder från gårdagens sittning (alla bilder ärligt stulna från Facebook)

BoybandetLekar på scenen
MatenVUGI-folkJag och Emelie


RSS 2.0