Hej då

Nej, bli inte rädda jag ska inte sluta med min blogg!

C på jobbet har nu gjort sin sista dag och det var med ett glädjeskutt han gick ut genom dörren! Härligt att se! Synd bara att jag lärde känna honom så sent, han kom tillbaka från semestern förra veckan och har idag slutat helt för att gå vidare med ett nytt jobb. Nu har både L och C lämnat oss och kvar i sommar är en vecka med en 25 åring och sen två veckor med 50+arna...


Fotboll är farligt...

Folk säger att det är farligt att rida men jag ska nu tala om för er att fotboll kan vara lika farligt det!

En kille på mitt jobb spelade en fotbollsmatch i förra veckan och sparkade ihop smalbenen med en kille i en närfight. Min kollega fick lite ont i benet och en liten bula men inte mer än så. Dagen efter ringde hans tränare och berättade att killen i motståndarlaget bröt sitt ben på två ställen! Farligt, farligt med andra ord!






Idag innan lunch har jag haft cirka 10 kunder samt hunnit äta prinsesståra! Är det fredag så är det!


Orolig

Jonathan och hans kompisar åkte idag till Magaluf för en veckas "solsemester". Ett gäng killar på Magaluf, ja vad tror ni, sol eller fest? Men det är inte därför jag är orolig, nej då jag litar på Jonathan! Det jag är orolig för är att det har varit ett bombattentat där idag! Ursh, ursh! Men det ska väl gå bra, de lär väl vara klara med att bomba nu...

Vuxenpoäng

I morse samlade jag massa vuxenpoäng genom att ta bilen till jobbet! Hur vuxet är inte det liksom?

Jag stötte bara på ett smärre problem längs vägen som jag borde skämmas över. Trots att jag dagarna i ända står och hanterar parkeringtillstånd och berättar för folk vart de kan parkera och inte så kunde jag inte komma på om den parkering jag siktat in mig på var okej att stå på med endagsbiljett. Jag tänkte att jag chansar och körde in men nehe, det gick inte så jag körde vidare. Då dök nästa problem upp, jag vet exakt vart den största pakeringen är (både på kartan och i verkligenheten) men jag kunde inte hitta infarten! Tur att det inte är så mycket trafik i Kista kvart i sju på morgonen för jag körde lite långsamt fram och hittade tillslut en infart! Sen gick allt galant, parkeringsautomaten fungerar precis så som jag har talat om för folk att den ska göra!

Humorn är (inte) på topp

Okej jag är sjukttrött idag så varning för konstiga blogginlägg med tråkig humor!

Jag fick mig just ett litet skratt då jag drog i sladden till datamusen så åkte en låda ut! Haha! Knäppt. Men är man trött är humorn på topp. Igår skrattade vi tills tårarna rann när jag illustrerade mitt och Jonathans förmodade nästa möte i slowmotion... Trots lite att göra så har jag kul på jobbet, bra det!

Okej jag är skolskadad men den där med lådan finns som metafor i en bok för organisationsterori: organisationer är komplexa ting där man inte alltid förstår vilka följder, och var, ens handlande kan få. Trycker man på en lampknapp i ett rum kan det spola på en toalett i ett annat hus. Känns det igen? (Bolman & Deal)


Baksmällan

Igår träffades jag och Anna inne i stan för att se filmen Baksmällan, den var riktigt rolig! Jag skrattade så jag grät stundtals och man kände hur hela bänkraden skakade emellanåt, det var alltså inte bara jag som hade kul!




Efter bion åkte vi hem på en gång, klockan blev ju mycket ganska snabbt... Det var däremot tråkigt att säga hej då till Anna, det var sista gången innan hon åker till USA som vi sågs. Det tog emellertid inte mer än tio minuter innan vi hade satt igång att messa varandra, haha! Tur att det finns internet konstaterade vi så vi kan prata med varandra ändå.

Bi do bi dam dam

Jag har tråkigt!

Bara så att ni vet!

Måndag igen

Som vanligt har det blivit väldigt lite (för att inte säga inget) bloggande i helgen. I fredags var jag hemma och tog det lugnt på kvällen och tänkte passa på att sova ut ordentligt! Jag gick och la mig kl 23 efter att ha pratat med Jonathan en stund och vaknade inte förren Malin skulle gå till jobbet på lördagen, kl 12:30! Vad hände där liksom? Jag måste ha varit jättetrött!

I lördags var jag på middag (stekt strömming!!!) hos Elin tillsammans med Lotta innan det bar av till Badholmen. Jag hade jättekul hela kvällen och sprang på en del gamla vänner varav ett par som jag inte hade förväntat mig att se där, mitt ute i skärgården i lilla Vaxholm. Men det vart två låånga kramar i alla fall!

I går var jag och hälsade på lilla Anna. Anna ska överge mig i Växjö (hur ska jag klara mig utan att ha Anna att fråga om allt?) för att åka till USA och läsa vid ett universitet i North Carolina. Det blev en lång dag och tiden bara flög iväg! Som tur är bestämde vi oss för att gå på bio i morgon så vi får ses en gång till innan januari...

Idag har det varit lite folk här i alla fall. Vi har nog haft lika många kunder nu som på hela fredagen! Okej nu överdrev jag men vi är på god väg att komma ikapp och gå om.

Jag fick några bilder av Anna igår, kommer ni ihåg att jag berättade att hon var och tog kort på Vaxholm, hundarna (och mig) för några veckor sen? Här får ni ett smakprov på bilder tagna av Anna med den nya systemkameran!


Två små sötnosar!



De kan göra vad som helst för lite godis...

Recept

Jag har en ny hobby (man hittar på många nya saker att göra när det är lugnt på jobbet), nämligen titta på recept! Jag sitter och kollar på alla möjliga goa grejer. Hur gott låter det inte med "Potatisknyten med fläskfilé", "Piggelin sommarsallad" (med jordgubbar, melon, mynta och fetaost) eller "Helens rabarberknyten"? Det tråkiga är bara att jag inte får tillfälle att göra dem, det är inge kul att göra "lyxig" mat till sig själv och jag skulle ju inte må så bra om jag åt en hel sats bullar själv! Tur att mamma kommer hem snart!


Falsterboveckan!

Men egentligen borde jag inte skriva den rubriken eftersom jag får skämmas lite och medge att jag inte var på Horse Showen så mycket... Jag har hittat på andra roliga saker istället!

På tisdagen åkte Jonathan, hans föräldrar och jag på en liten utflykt till Österlen. Det var en jättetrevlig dag med massor av fina utsikter, god fisk (rökt makrill till lunch och varmrökt lax till middag) och mindre goda kakor i en kakbuffé. Vi besökte bland annat Ale Stenar, Simrishamn, Stenshuvud, Café Annorlunda och Kivik.


Ale Stenar


Utsikten från Ale Stenar


Jonathan


Utsikten vid Stenshuvud


Jag vid Stenshuvud

Dagen avslutades med att vi gick en promenad i Kivik och köpte en väldigt god varmrökt lax som vi tog hem och åt till middag med hela Jonathans familj samt Malin och Sebbe som kom för att sova över.

Malin och Sebbe följde på onsdagen med till Falsterbo Horse Show för att titta på Huntingen.



Malin och Sebbe


Vi stod riktigt nära ett av hindrena

På tordagen var det dags för Jonathans systrar att fylla 18 år. Självklart var det middag och fest. Vi blev "utslängda" och åt middag på en pizzeria. På pizzerian spanade jag in ett gäng pojkar vid ett bord lite längre bort, det var inte vilka som helst utan tre unga ryttare (med vänner) varav en av dem har varit väldigt omskriven för sina insatser under veckan. Det var Robin Ingvarsson och bröderna Zetterman (där Alexander har varit väldigt framgångsrik i år) med sällskap.

Efter middagen var vi välkomna hem igen och förfestade lite tillsammans med Jonathans kompisar som hade kommit till tjejernas fest. Vid midnatt bar det av till Falsterbo där det var fest, fest, fest. Fick även syn på Ellis (som jag jobbade med för två år sen) men hittade henne inte igen sen så blev inget prata av där.

Fredag och lördag tog vi det lugnt med sol, bad och middagsgäster med mer. Jag läste klart den andra boken i Stieg Larssons triologi Millenium, nu är det bara en bok kvar och det är så spännande!
 
På söndagen bar det av norrut förbi Helsingborg, närmare bestämt Kullaberg. Där hade jag kunnat stanna hela dagen om jag inte hade haft ett plan att passa...


Vågorna slog upp mot klipporna.

Vi stannade till i Arild och åt en varsin god laxbaugette och fortsatte sedan mot Tågarp där vi stannade i stallet där jag jobbade för två år sen. Jag hade tur för alla var hemma så jag fick prata och krama om dem och titta på gamla och nya hästar. Det var kul men jag hade ju som sagt ett plan att passa så vi kunde inte stanna så länge.

Nu sitter jag hemma och längtar tillbaka till Skåne och Jonathan.


Jobb, jobb, jobb, eller?

Här på jobbet är det så lugnt som det bara kan vara en sommardag mitt i semestern. Jag vet att jag inte har uppdaterat er om varesig Falsterboveckan eller Paris(!) men så fort jag fått ordning på alla bilder så kommer det ett inlägg eller två!

Tankar om bussar

Hur kommer det sig att när man kommer till en busshållplats en eller två minuter sent så har alltid bussen varit i tid men nästa är alltid minst fem minuter sen?

Snart så

Snaaaaaart ska jag få träffa den här snygga mannen igen! Den söta vovven med för den delen!





Nu bär det av! Tjoho!

Hungrig

Qvicksies öga är nu bra! Jag tänkte bara bjuda på en liten historia bara som jag inte berättat än; veterinären gav henne någon bra medicin när vi var där vid ett tidigare besök. Hon nämnde att detta kunde påverka aptiten så hon blev lite hungrigare. Qvicksie blev JÄTTEHUNGRIG och ville bara äta heeeeeela tiden. En dag när mamma stod i fönstret på övervåningen såg hon Qvicksie gå omkring nere på verandan. Hon gick från blomma till blomma och luktade och höll på. Tillslut hade hon tydligen bestämt sig för vilken som var godast och tog sig en tugga av mandarinträdet, buse! Nu går hon på bantningsfoder och får en större mängd mat än vanligt och är inte fullt så hungrig längre. Detta hindrar henne dock inte från att utnyttja alla chanser till att se vrålhunrig ut i förhoppning att vi ska tycka synd om henne och ge henne nått.





Hungrig Qvicksie

Idag har jag bara jobbat lite (jag jobbar olika tider varje dag och idag var det dags för den tidiga tiden). Dessvärre var det sista dagen med min favorittjej eftersom hon ska byta jobb i samband med semestern. Skönt för henne, hon har stått ut i över ett år här nu så det är dags för henne att göra något inom det hon gillar och dessutom är utbildad inom, musik!

Efter jobbet bar det av till stallet där jag tog en barbacka tur tillsammans med Elin och en annan härlig ryttare på en vit springare! Jag kommer definitivt ha ont i ljumskarna i morgon men det är det värt eftersom jag fick en så fantastisk sommarkänsla när jag satt där i skogen barbacka på en mysig häst!

13 kronor

Jag har precis fått reda på att "den nya tjejen" på jobbet tjänar 13 kronor mer än mig i timmen. Hon är från samma konsultfirma, gör samma arbetsuppgifter och har mindre erfarenhet än mig då jag ju jobbat här i 10 månader vid ett tidigare tillfälle. Jag hade då även fler och "svårare" uppgifter. Det enda som talar för henne är att hon är fyra år äldre än mig. Jag är trött på att bli särbehandlad för att jag är så ung! Gör jag samma eller till och med ett bättre jobb vill jag ha lika (eller mer) betalt!

Tur att det snart är helg och sen en veckas semester så jag kan bli på bra humör igen!

Papparazzi på besök

Igår har jag besök av Anna utrustad med sin nya kamera! Skitsnygg! Hon har inte riktigt blivit kompis med den än men en hel del kort blev det ändå. Vi tog hundarna och gick ner till hamnen och sen hem igen via Norrhamnen. Tyvärr var vädret inte det bästa så trots en bra kamera blev nog bilderna bara gråa... Jag hoppas att Anna skickar över något fint kort som jag kan lägga upp här så ni får se, eller hur Anna?

Nu är det dags att jobba, undrar om man får nått att göra idag...

Landet

Bättre sent än aldrig brukar det ju heta. Här kommer bilder på de förbannade Kanadagässen som smutsade ner hela tomten!



Jag och pappa gjorde även köttbullar på farmors vis i hennes gamla köttkvarn



Gott vart det! Smakade precis som farmors köttbullar, bra jobbat av pappa och mig!
(Vitpeppar är ju gott, eller hur pappa? Ingen nämnd, ingen klämd...)

Lite bilder

Här kommer lite bilder på Skorpan och Mascot som jag har haft den äran att få rida lite i veckan. Det blev till och med en barbacka tur på Skorpan i torsdags, jippi!


Skorpan i hagen



En törstig Mascot med kompisen Golden i bakgrunden



En törstig kossa i hagen mitt emot valackarna

Vaaaaarmt

I morse när jag började jobba (07:15) var det 27,7 grader och det har sakta men säkert ökat. Just nu står den på 29,9 så vi kommer nog att slå tisdagens rekord på 30,8 idag.

Idag har inte mindre än två gamla kolleger som "bytt plats" kommit hit och hälsat, bland annat min gamla chef! Det var trevligt, alltid lika glada! Snart är det lunch, jag tror jag ska gå ut och svalka mig...

RSS 2.0