I feel good!

Tentan är avklarad och min mobil har kommit! Hurra!

Tentan kändes jättebra. Skönt att ha den avklarad och hela 24 timmars ledighet innan nästa kurs.

Emelie, Therese och jag cyklade in till stan och åt en tentalunch. En jättegod pastasallad åt jag. Efter lunchen passade vi på att shoppa lite. Jag inhandlade en bra sak, en resebok till Beijing.


Svininfluensan

Nu har den kommit in i min bekantskapskrets! Ahhh!!!

Men ni kan vara lugna, den insjuknade befinner sig i Sydkorea denna terminen så jag tror att han hinner tillfriskna innan vi ses nästa gång. För er som är lite nyfikna och/eller oroliga ska jag citera honom angående händelseförloppet: "Första dagen hade jag jätteont i halsen. Sedan på natten fick jag feber, började hosta, började nysa, fick huvudvärk och senare på dagen försvann all ork" Så eftersom jag nös tre gånger idag så har jag nu svininfluensan!!! Eller så ska man ta detta med en nypa salt. Det blir nog bäst så tror jag.

Igårkväll gjorde jag något kul igen! Jag och Emelie jobbade på Sivans. Ideelt arbete men vi blev bjuda på mat både innan och efter (kl 03:00...) sen fick vi äta så mycket frukt, grönsaker och godis vi orkade och dricka hur mycket alkoholfria drycker vi klarade av, men framför allt; vi hade riktigt kul! Jag har fått mersmak för det här så nu vill jag jobba mer, mer, mer!

Jag började dock kvällen med att sätta mig på en klappstol som höll i ungefär fem minuter. Pang sa det så satt jag halvt på golvet med pizzan i knät! Fint, tur att det inte var läsken jag hade i handen... Men nu kommer alla de jobbarna i alla fall minnas mig.

Första passet på Sivans var det roligaste igår, jag fick nämligen stå i Loungen och göra drinkar! Mycket roligare än att städa toaletterna måste jag säga.

Nu är det dags för mig att göra ett sista (?) ryck med plugget för idag. De sex timmarna i bibblan förut var bara början. Tentan närmar sig ju med stormsteg!

Så nära men ändå så långt borta...

Just nu, efter åtta veckor, är min telefon nära, riktigt nära! Den ligger och väntar på mig uppe på ICA, så nära har den inte varit på två månader, det ni!

Det är bara ett litet, litet problem. För att kunna hämta ut den måste jag ha legitimation (check) och en avi (...) vart är avin då? Jo den är skickad men den har inte kommit fram så jag får fint sitta och vänta tills på måndag då den förhoppningsvis kommer. Dessvärre är det dagen innan tentan då så jag kommer nog inte ha tid att gå dit.

Alltså,

min "tentapresent" kommer att bli min mobil! Hurra. Jag längtar!

Vilken dag!

Idag bokade pappa vår gemensamma Kinaresa! Hurra! Vi kommer att vara borta över nyår så jag slipper årets "vad-ska-jag-göra-på-nyår-ånget" fantastiskt! Det ska bli så kul att åka dit! Jag har alltid velat se Kinesiska muren och en resa med bara pappa är ju bara jättekul! Längtar redan! Massa fin kultur att titta på, trevligt sällskap och billig shopping. Det får kompensera för att det inte blir någon resa med Jonathan (shoppar upp respengarna, haha).

Jag och Jonathan ska prova på sambolivet och vi har fått den lägenheten som vi ville ha! Den första december kommer jag att flytta ca 20 meter. Bokstavligen. Jag ska inte ens flytta ur huset bara till en annan lägenhet. Hihi.

När jag kom till ICA var det en trevlig överraskning som väntade i fruktdisken. Clementiner! Mums!

Sen är det även en viktig dag idag, nämligen mammas födelsedag! Hurra! Ett år sen hon var i Thailand nu. Tänk vad tiden går fort ibland. Tyvärr har sitter jag vid Jonathans dator idag så jag har ingen bild på födelsedagsbarnet. Men hon får lite hurra av mig:

Hurra, hurra, hurra!


Varumärkeslagen

"Ett varumärke kan betså av alla tecken som kan återges grafiskt, särsklit ord, inbegripet personnamn, samt figurer, bokstäver, siffror och formen eller utstyrseln på en vara eller dess förpackning förutsatt att tecknen kan särskilja varor som tillhandahålls i en näringslivsverksamhet från sådana som tillhandahålls i en annan."

Det var en lång mening, inte sant? Den ska jag försöka lära mig utantill nu hade jag tänkt. Önska mig lycka till!

SonyVersity

Igår hann jag inte med att blogga, tentaveckan har börjat så förmiddagen gick åt att bara sitta och plugga. Eftermiddagen tillbringades i skolan på en Workshop angående arbetet men på kvällen blev det annat!

Igår var jag och Emelie och en kompis till henne som heter Ulf i Kalmar och jobbade på ett event som Sony arrangerat. Deras turné kallas SonyVersity och är ett event för alla säljare som hanterar deras produkter, det vill säga försäljare på ElGiganten, Media Markt, OnOff och liknande.

Vi fick stå i garderoben och i baren samt servera hamburgare. Det var kul! Inte minst var det kul att hitta på något utanför "bubblan". Om jag får fler erbjudanden så ska jag nog ställa upp om det passar med mitt schema.

Idag har jag tvättat och jobbat med arbetet. Inte så kul att berätta om så nu är det slut!

Ännu en tidig morgon

I morse var jag i stallet klockan sju, det ni!

Ida från Boxholm (mamma och pappa borde minnas henne) har kört ner sin lilla treåring hit till Växjö för att hennes kompis ska få låna honom ett tag. De kom i går med honom och i morse fick jag följa med och hälsa på snyggingen! Han är som sagt tre år och hon har fött upp honom själv! Mamman är Idas gamla ponny som jag red för hur många år sen som helst när jag var och hälsade på henne. Kul!

Här är en bild från i våras, nu är han ännu ädlare. Svårt att tro att han är en C-ponny va?



Rednex

Nu ska jag sätta mig och plugga. Behövde värma upp mig med en kopp te när jag kom hem. Pappa har rätt, det är alltid kallt i stallet!


Tågbiljetter

Hmm nu är jag irriterad! Trots att jag kollat upp vilken dag jag ska åka hem till jul och trots att jag kollat upp vilken dag som är 90 dagar i föreväg missade jag att köpa en billig tågbiljett! Suck!

Jag blir så trött på SJs konstiga system! Enligt mina beräkningar skulle jag köpt biljetten igår för att få den för 95 kr. Jag hade satt en påminnelse på mobilen för att inte missa detta men på nån vänster har jag inte sett så nu när jag kom på det (en enda dag försent) hade priserna redan stigit till nästan 400 kr! Så nu får jag sitta här och häcka en dag till innan jag åker hem. Men men vill man ha det billigt får man väl göra det. Jag kan ha min egna lilla jul här i min ensamhet. Nej då jag tror inte att alla lyckas åka ifrån mig men de flesta drar nog så fort föreläsaren har sagt: Merry Christmas everyone! (Ja sista kursen är på engelska...)


Härliga lördag

Den här dagen har varit underbar! Solen skiner så att man nästan får vårkänslor!

Jag började dagen med ett pilatepass. Det var första gången jag provade det och det var rätt okej, jag blev inte jättesvettig men det var en lagom start på dagen.

Efter en liten brunch tog jag och Jonathan en promenad in till stan längs med sjön. Vi satt en stund vid vattnet inne i centrum och lät solen värma våra ryggar. Det var inte ett moln på hela himmelen! En söt svartvit hund tyckte nog precis som vi  att det var en härlig dag för han, efter att ha frågat sin matte om lov, slängde sig i sjön! Han bokstavligen kastade sig ut från bryggan, det såg ganska kul ut. Han fick sen simma en ganska bra bit för att kunna ta sig upp på land men väl där ville han i igen. Inte mindre än tre gånger tog han och slängde sig ut för kanten.

Jag och Jonatan har även hunnit med att vara lite duktiga idag, vi tillbrinade några timmar i bibblan på eftermiddagen och nu håller Jonathan på att tvätta för fullt. De har ett så smart system här där han bor, de har två tvättstugor där den ena är bokningsbar och den andra har Drop-in. Smart när man har lite tid över och en full tvättkorg!

Nu väntar lite lördagsmys med middag (fläskfilé och potatisgratäng) och filmkväll.

Ingen fredagsfestare

Jag har idag insett att jag är ingen fredagsfestare. För andra veckan i rad har jag kommit hem från träningen, hoppat in i duschen, kommit ut, satt på mig en klänning och sen känt mer för att gå och lägga mig än att på nytt sminka upp mig och göra mig i ordning för att gå ut och festa. Jag skulle inte ha något emot en film- eller tvkväll med någon för jag känner mig inte osocial, bara inte på festhumör.

Just idag är det kanske inte så konstigt att jag är trött för jag kunde inte somna i onsdags (fest hos grannen), hade svårt att somna igår (vilket var konstigt eftersom jag var så trött) och gick (efter fem timmars sömn) upp halv sex i morse och har sen hålt igång heeeela dagen. En liten tupplur är kanske inte för mycket att begära? "Ärsh du är ung och dum" tänker nog de flesta, sätt fart, ut och festa! Men nej, inte idag. Imorgon kanske jag är fit for fight igen men inte nu. Idol lockar ganska mycket. Ska nog krypa ner i soffan och se vad som händer.

En sak till är bra med att hålla sig hemma i kväll: jag kan träna i morgonbitti! Yey!

Trevlig helg på er!

Teknik på muskelpassen

Den här veckan har VUGI en teknikvecka vilket innebär att det på varje muskel- eller styrkepass finns en instruktör som håller i passet som vanligt samt att hon har sällskap av en till instruktör som går runt och "petar" på folk om de gör fel. Hon visar vad man ska ändra på för att det inte ska slita på kroppen och för att man ska använda rätt muskler. Det är jättebra! Jag efterlyser minst en sån vecka per termin, minst!


Sju veckor av väntan är (snart) över

Idag fick jag äntligen ett sms från Elgiganten att min telefon är klar och redo att hämtas. Nu återstår bara ett test för detta inkompetenta företag; ska de lyckas komma ihåg att skicka ner den till mig också?

Nu är jag glad! Jag lämnade in den i somras, närmare bestämt 30 juli. Nu, sju veckor senare, är jag väldigt trött på att vänta! Skönt, skönt, skönt ska det bli att få min egna telefon igen!


Bilden är från Sonyericsson.se


Helgen

Som vanligt har jag inte hunnit blogga ordentligt. Ni får en liten inblick i min helg nu istället.

I fredags var det plugg hela dagen, sen lite träning och på kvällen var der dags att ta tag i vugi-sakerna! Jag gick igenom alla papper och fixade och donade. Tillslut hade alla problem löst sig och jag kunde krypa i säng ganska tidigt.

I lördags åkte jag och Jonathan in till stan för att handla lite och gå på Smålands marknad. Vi hjälpte dem lite med finansieringen genom att köpa både lax och melon. Mums!

På kvällen hade Jonathan förfest då några små skåningar var på besök hos hans kompis som också har börjat plugga här. Det var kul, många skratt blev det, i min byxa. Eller vad säger ni?

Söndagen blev nästan bara slapp. Vi kollade på Idol 2009 nästan hela dagen. Okej nu överdrev jag men det kändes nästan så i alla fall! Jag läste även en hel del i boken så nu börjar jag närma mig slutet i den! Jippi!

Intressant

Idag hittade jag en väldigt intressant lista. Ni tycker säkert att den är jätte-, jättetråkig men det är sånt här jag tycker är spännande! Jag kom över en lista där de rankat BEST GLOBAL BRANDS 2008, det vill säga Världens 100 bästa (mest igenkända) märken 2008. Det finns med två svenska märken (HM nr 22 och IKEA nr 35) men föga förvånande är USA det vanligaste landet bakom dessa märken.

Vem tror ni knep första platsen? Jo:  Förvånade? Det är inte jag...

Ta er en titt på listan och se om ni känner igen alla märkena. Jag känner igen de flesta men inte alla.


Varför..

.. stelnar inte nagellacket i flaskan?

Bara undrar.

Fanta Lemon

Årets comeback säger de i sin reklam och jag kan inget annat än hålla med! Äntligen! Jag har nog längtat efter den i 10 år. Den har funnits utomlands så varje utlandssemester har jag druckit den och njutit, mums!

Igår var jag och Jonathan på bio. Vi såg Beck - I stormens mitt. den var jättespännande och Gunvald och de andra var lika roliga som vanligt! Vi cyklade in till cetrum och det var väldigt skönt, det är fortfarande så pass varmt att man inte fryser även om man inte har jacka. När vi skulle hem vid 22-tiden frös jag dock lite om händerna men än är det inte höst!

Idag är det fredag! Sista tidiga morgonen för den här veckan, yes! Jag är verkligen trött nu.

Dagens schema består av lunchmöte med KROM, sen grupparbete i bibblan, träning på eftermiddagen och sen får vi se hur kvällen artar sig.

Svininfluensan

Den här roliga bilden fick jag på mailen nyss från Hanna.


Jag gjorde det!

Jag kom på (efter en liten påminnelse) att jag aldrig berättade att jag faktiskt tog mig iväg till träningen klockan sju igår! Duktigt av mig tycker jag! Väl på vugi insåg jag och instruktören att det inte finns så många morgonpigga som vill träna men i sista sekund trillade det ändå in tre stycken till. Fyra tappra motionärer och en instruktör jobbade på flitigt i går morse och vi blev alla dö-svett som det tydligen heter i Vimmerby!

Google Earth

Nu har vi haft lunchrast lite för länge. Vi sitter och leker med Google Earth istället för att plugga. Här har ni vårt bibliotek:


Träna kl 7

Jag måste vara knäpp men det är sant, jag ska träna klockan sju på morgonen! Tror ni att vi blir många på passet? Antagligen inte...

Bilder!

Nu har jag fått alla bilder som jag och Emelie lyckades knäppa av med hennes systemkamera på nollningen. Eftersom vi lyckades få ihop ca 1200 st (mån, tis, tors, fre) så kommer det att ta lite tid innan jag lyckats välja ut de bästa och sen publicera dem för er. Ni får ett smakprov så länge på hur jag ser ut som Coach för The Titans!



Coach Jenny - The Titans


Trifs och träfs

Jag fortsätter på temat konstiga dialekord.

Jag hade sällskap upp för trapporna av en bekant på tredje våningen idag. När vi skiljdes åt sa han "Trifs och träfs!" Haha, antar att betydelsen är "Trivas och träffas", inte lika tydligt som navelen men minst lika kul!

Inte rikssvenska direkt

men det är ganska gulligt!

När man bor såhär i en ny del av Sverige med en massa människor från Sveriges (och världens) alla hörn upptäcker man många språk-, eller snarare dialektskillnader. I morse när jag tränade sa instruktören vid ett flertal tillfällen navelen och axelen, det heter navel och axel tänkte jag för mig själv men det lät ju så gulligt så jag kunde inte låta bli att småle lite...

Så var sommarlovet slut för i år...

Som vanligt gäller regeln: ju mer att göra, desto mer att berätta men desto mindre tid över för att göra det!

I söndags satt jag och Jonathan och pratade med TVn på i bakgrunden när jag plötsligt hör en väldigt bekant röst strömma ur högtalarna. Det var kul att se Karin i rutan och hennes historia om hennes första ihopp som programledare var rolig!

Måndagen började jag med att tvätta redan klockan sex, ursh. Efter det åkte jag in till stan med några kompisar och gick runt i affärer och åt lunch på ett café. Jag åt en jättegod Italiensk sallad, den var verkligen supergod och superstor! Jag orkade inte ens äta upp hela.

På kvällen var det dags för terminens första träningspass, jag invigde terminen med "Muskel", mitt favoritpass! Direkt efter det var det dags för VUGIs (Växjö Universitetes Gymnastik- och Idrottsförening) årsmöte och jag kan numera titulera mig Kassör! Det ska bli kul men lite tufft. VUGI bjöd på middag, en Grekisk sallad blev det denna gång och den var inte riktigt lika god, eller stor.

Tisdagen, årets sista sommarlovsdag, ägnades åt att städa, plugga och träna. Ordföranden "lurade" in mig på Volleyboll, det var riktigt kul! Jag har verkligen noll bollsinne men det gjorde inget, det var kul ändå!

På onsdagen var det då dags att börja plugget. Vi började inte förren klockan ett men höll sen på till fem. Kursen kommer nog att bli riktigt rolig. Den heter Varumärkeshantering och det är ju sånt jag tycker är kul! Det var kul att se klassen igen och en liten utmaning att se vilka som hoppat av, jag tror vi fick det till bara tre eller fyra stycken! Inte illa!

Torsdagen bestod av plugg på förmiddagen och sen föreläsning kl 15 - 18 (inte att reckomendera!). Klockan sju hade vi möte med KROM (Kronobergs marknadsförare) jag sitter i deras Future-styrelse (d.v.s. ungdomarna). På kvällen var jag verkligen jättetrött men kunde ändå inte sova! Låg och pratade med Jonathan alldeles för länge trots att jag skulle upp tidigt dagen efter.

Upp innan klockan sex borde ju inte vara några problem efter denna sommaren men oj vad man vänjer sig vid "sovmornar" snabbt! Anledningen till denna tidiga fredagsmorgon var att jag cyklade in till stan med två andra tjejer ur KROM Future för att gå på Frukostseminarium. Temat var Idrott och sponsring och en herre från Swedbank talade om hur Swedbank stöttar idrotten genom olika projekt, bland annat Swedbank Arena som ska byggas i Solna i höst.

En kortis i bibblan hann jag med innan min laptop la av, skitdator! Gick hem och fortsatte med arbetet och försökte få tag i pappa. Nu har jag kanske fått ordning på datorn igen men jag är inte helt nöjd än...

På kvällen skulle några kompisar gå och se Inglourios Bastards på bio men eftersom jag såg den förra helgen avstod jag detta. Jag följde dock med in till stan och åt middag på den Mongoliska buffén. Gott!

Nu ska jag snart ivåg på ett muskelpass och sen blir det nog till att städa, det behövs!

RSS 2.0