Vi har ridit!

Jag såg nu att inlägget jag försökte posta i helgen från min mobil inte kom upp så får göra ett nytt försök nu.
Jag, Emelie och två andra tjejer var på ett stall i närheten av Växjö (ca 20 min med bil) och red islandshäst. Det var jättekul men alla hade ont och träningsvärk både här och där dagen efter. Men det var det värt! Och ja, det botade hästabstinensen till viss del.
.
Det här är hästen som jag red, Dúkka:
.

Alla sätt är bra

Så här kan man ju göra om man ska flytta men inte har tillgång till en bil:
.
.
De har hittat något på hjul som de har ställt en massa flytt-kartonger på. Två stycken tjejer fick sedan äran att bära svarta soppsäckar med saker. En av dem ser ni här.

Rätt låt vann!

Jag tycker helt klart att rätt låt vann årets ESC. Underbara Lena från Tyskland med låten Satelite.
.

Så har äntligen jag fått mitt sommarschema

och "i princip heltid" som var sagt skulle jag nog kunna ändra till "halvtid". Typiskt! Hur kul är det att sitta i Växjö och jobba tre dagar vara ledig i fyra, jobba två, vara ledig i fem och så vidare? Trist! Jag hoppas dock på att antalet dagar ska fyllas på så småningom. En sak som i alla fall var väldigt skönt är att när jag väl jobbar så är det många timmar. De kortaste passen är nog sex timmar, hade ju varit värdelöst att komma dit för att jobba halvdag.
.
En positiv sak är i alla fall att de två veckor jag har "semester" är samma veckor som Jonathan är ledig! Jippi! Vi ska vara minst en vecka på landet och åka vattenskidor och bara ha det bra tillsammans med pappa. Vi kanske snor med oss Ina också. Jag ska jobba på det...

Sommar, sommar, sommar

Snart, snart, snart!
.
Just nu har jag hemlängtan, dels för att jag såg den här bilden på dn.se och dels för att de hoppar på utebanan utanför mitt fönster. Jag vill också rida!
.
.
Jag ska snart (om en vecka) åka hem en sväng så jag får titta lite på båtarna inom en snar framtid.
.
Idag ska jag, Emelie och två andra tjejer åka iväg och rida islandshäst! Ingen Mascot eller Skorpan men det ska nog bli trevligt ändå! Det botar nog lite av hästabstinensen i alla fall.

Alla barnen gick på bio utom Jenny, she don't have a penny!

En liten ramsa från min barndom men den är inte riktigt sanningsenig. Jag valde en kväll med träning och plugg framför både SATC och Prins of Persia.
Det behövs kan jag ju meddela. Nu jäklar ska jag plugga en hel vecka, dag som natt och sen ska jag sätta den där tentan i marknadsrätt och bara njuta av mitt sommarlov!

Vaccinerad!

Så där ja! Tredje Twinrix-sprutan är nu tagen och jag har ett fullgott skydd i minst 20 år, hurra! Inga mer (sådana) sprutor på ett bra tag med andra ord.
Jag tog även en spruta mot TBE, "fästingvaccin" med ett annat ord. Den kändes knappt! Det kan bero på att det var hälften så mycket i den som i den andra. Allt detta kostade mig nästan en fjärdedel av mitt csn, resten går till hyra och försäkringar (självklart lyckades både person-, hem- och bilförsäkringen komma nu). Tur att man har lite sparpengar att utnyttja denna månaden...
Nu ska jag hugga tag i lagboken igen och plugga flitigt så jag kan ägna sommaren åt jobb, sol, bad och vanliga böcker och inte åt omtentaplugg!

What to do?

Åh nu vet jag inte hur jag ska göra! Det känns liksom inte helt klockrent att åka till Frankrike i höst, särskilt inte om de få marknadsföringskurser jag ska läsa överlappar dem jag har eller ska läsa här hemma.
Beslutsångest!

Plugg på hög nivå

Den här dagen tillbringas i ett grupprum i bibblan tillsammans med Therese. Vi har kanske inte pluggat precis hela tiden men ganska mycket har vi gjort.
Förutom att plugga har:
- jag öppnat dörren till en toalett som, ja, inte var ledig om jag säger så...
- jag "hjälpt" folk på facebook med svåra (hrm..) juridiska problem
- vi skrattat åt skumma kommentarer från föreläsningsanteckningar, vad sägs om "mord endast om offret dog inte om det nästan dog" och "Missbruk är förbjudet men att vara stor är ej förbjudet"
Jösses va smart jag är... Eller hmm..

Du kan sätta din logotyp på...

ALLT! Ja nästan i alla fall. Jag har suttit i några timmar och kollat på profilsaker till Olympen och jag har bara en sak att säga: man kan få det på i princip allt. Tröjor och pennor är ju vanliga saker men visste ni att man kan få sin logga i en brödrost? Ja, ni hörde rätt! I en BRÖDROST! Jag tror jag ska beställa ett gäng brödrostar med Olympens logga!
Va tror ni om det?

För ett år sen

var vi i Paris!
I år har vi också umgåtts. Vi har varit inne i stan och tittat på när Fredrik spelat en tennismatch. Jag måste även tillägga att han utklassade den lilla motståndaren. Heja Fredrik!

Luktar gott!


Linnéuniversitetet

Det här Linnéuniversitetets reklamfilm som de har kört med den här terminen. Jag tycker den är häftig! I slutet ser man även några klasskompisar till mig, kul att de ställer upp i!
Företagen bakom denna reklamfilm är Bläck o Co. och Wondermedia. I höstas var vi i KROM Future och besökte reklambyrån Bläck o Co. och i eftermiddag ska vi åka in till stan och besöka produktionsbolaget Wondermedia! Är det någon som är sugen på att följa med så finns det en plats kvar!

Schizoväder...

Nu är det strålande sol samtidigt som det verkligen smäller till emellanåt! Jag pluggar med min laptop tills batterierna tar slut sen får det vara nog för idag!

Det närmar sig!

Kolla in den här väderkartan. Åskan är ju inte så långt borta men här skiner solen än så länge!
Det åskar liksom i de flesta orter runt om Växjö, haha!

Sol!

Så där ja, nu har solen och värmen hittat till de småländska skogarna också. Me like! Dessvärre har jag hört lite rykten om att regnet kommer i eftermiddag. Då blir det säkert ett härligt åskoväder! Men först ska jag och Emelie äta en glass! Mums!

Som man bäddar får man ligga...

Men jösses då! Läs denna artikel! Ser ni inte finns samma artikel här eller mest lättläst här.
Okej, jag hoppas att alla läste igenom det på bilden innan ni nu läser min kommentar!
Ja, jag måste erkänna att detta är ett aprilskämt och ja, jag gick på det! Kan ju i och för sig bero på att jag såg det idag och inte associerade till 1 april. Här finns även en artikel som kom efter där de "erkänner". Jag tycker det var ett väldigt kul skämt, så otippat!

Nu var det ett tag sen sist, jag vet!

Nu händer det massor så jag har inte hunnit skriva något på länge. Jag ska bara skriva lite kort om de senaste veckorna.
För två veckor sen sprang jag mitt första lopp någonsin, Vårruset! Det var kul så det vill jag göra igen! Jag ska bara lära mig att löpträna också så kanske jag kan springa något längre lopp. Tyv ärr är det ju så tråkigt att springa, det var bara kul när det var några tusen andra människor också som också sprang...
Förra helgen var vi i Linköping och hälsade på Jonathans kompisar. Det var trevligt men jäkligt kallt eftersom festen var utomhus. Tyvärr drog Jonathan på sig en liten förkylning så vi åkte hem redan på lördagen.
Den här helgen har Jonathan varit hemmahemma men inte var jag ledsen för det eftersom Elin kom ner och förgyllde min tillvaro istället! Det var lite festligheter i Växjö också, Allkår kallas det. Det var egentligen olika aktiviteter under hela förra veckan men jag kände att jag var tvungen att plugga så jag höll mig till fredagens och lördagens festivaler. Även denna helgen var allt utomhus men det var liiite varmare än förra helgen. Vi har grillat och sen festat. Trevligt, trevligt! På dagarna har vi varit ute och gått eller latat oss hemma. Helt okej helg!
Nu är det dags att hugga in i bok nummer tre av åtta i denna kursen. Så bra att tentan är om två veckor. Panik? Snart!

Titta vad jag hittade

Den här affischen hittade jag på en anslagstavla. Någon som känner igen modellen i stjärnan?

Hade du varit i min ålder hade jag sagt gikt men du är lite för slim för det

Rubriken är ett citat från läkaren som undersökte Jonathans fot igår.
Jonathan och jag var inne i stan på en blixtvisit på sjukhuset. Jonathan har haft ont i foten sen i lördags och tyckte att det nu gjorde så ont att han skulle kolla upp den. Nu är den undersökt och röntgad och den är inflammerad men inte bruten eller något annat som syns på röntgen.

Något av det bästa som finnsRSS 2.0