Mot Skåne!

I morse klev jag upp kl sex och tvättade, ursh så tidigt! Men tiden behövdes. Jag har hunnit packa och städa och tittat lite i boken. Snart bär det av på en "lunchdate" med Anna och Emelie och sen är det bara en föreläsning kvar innan jag ska springa hem och hämta min packning. Jag måste säga att jag är grymt imponerad av mig, jag har inte alls packat tokmycket saker utan det blev till och med lite luft i väskan. Inte illa va?

Det här står på menyn för lunchen, "subs". Mycket goda mackor på Subway!



Bild från Subway

En helg i Skåne

Den här helgen skall tillbringas hos Jonathan och hans familj. Jag måste erkänna att jag är lite nervös (det är tydligen en "tjejgrej" att vara) men det kommer nog att gå bra. Just nu sitter jag och funderar på vad jag ska packa samtidigt som jag läser om organisation och ledarskap.


Här ska helgen tillbringas.
Bilden är tagen från
eniro.se

Vilken nit

Idag skulle jag köpa mig en cykel hade jag tänk. Jag har längtat efter en cykel enda sedan jag flyttade hit och nu har jag äntligen fått tummen ur och tittar efter cyklar på blocket.se. Jag hittade en annons med två cyklar som var till salu som fanns här på campus, perfekt tänkte jag och stämde träff med ägarinnan.

Tyvärr visade det sig att cykeln var ganska liten (i storlek med min gröna cykel som jag fick när jag började trean, i grundskolan alltså)... Jag bad ändå om att få natten på mig att bestämma mig men jag har nästan bestämmt mig för att inte köpa den. Hmm nämnde jag även att det var punktering på bakdäcket? Åh nu vart jag besviken, jag vill ju ha en cykel! Bara att fortsätta bevaka blocket.se och hoppas på att hitta en cykel här i närheten som inte kostar allt för mycket.

Telefonförsäljare, suck!

Jag blev just avbruten i mitt pluggande av att en telefonförsäljare ringer och vill propsa på mig ett nytt mobilabonemang, jag säger att jag tyvärr sitter upptagen och att jag är nöjd med det abonemanf jag har idag. Det tycker jag borde räcka för att han ska ge upp men istället vill han att jag ska surfa in på deras hemsida och titta efter hur billigt och bra det kommer att bli med deras abonemang och så ringer han tillbaka i morgon. Då säger jag lugnt och fint att jag inte vill att de ringer mig igen och då säger han bara "Jo, jag ringer dig i morgon" och så lägger han på luren! Otrevlig typ!

Semla!


Idag är det den stora dagen för alla oss som älskar semlor! Mums! Den andra omgången semlor som jag bakade för några veckor sen blev mycket bättre än den första. Visst ser semlan på bilden mumsig ut?

Dagens stora nyhet har säkert inte ungått någon, nämligen förlovningen mellan Kronprinsessan Viktoria och Daniel Westling. Ett kungligt bröllop väntar oss nästa sommar!

Dödshot

Nä nu blev jag lite ledsen! Jag hörde precis på nyheterna att en lärare på Växjö universitetet har blivit dödshotad. Hur kan man vilja någon så illa?

Detta har jag totalt missat! Det var tydligen målat på gatan utanför skolan "Death to xxx" samt att han blivit hotad vid ett annat tillfälle också. Ursh! Varför ska folk hålla på så? Barnsligt och otroligt onödigt!

Snöslask

Igårkväll när jag skulle krypa ner i sängen tittade jag ut genom fönstret och såg att det snöat igen. Det låg ett vitt täcke över campus och jag tänkte "åh så mysig min promenad kommer bli i morgon!" Dessvärre hade detta vita, fina förvandlats till snöslask idag, typiskt! Kan det inte bli antingen vår (helst) eller riktigt kallt, med snö?

Nu är det inte många dagar kvar tills jag ska åka ner till Skåne och hälsa på Jonathans familj, spännande! Just nu sitter jag och funderar över, ja kan ni gissa? Vad ska jag ha med mig för kläder? Haha, tjejer!


Badrumslampan, igen!

Jag vet inte vad det är med mig och badrumslampor men det är andra gången sen jag flyttade till Växjö som jag måste byta! Den här gången blir det dock inte lika lätt för glödlampan gick sönder lite mer när jag höll på att skruva ur den, hur? Se på bilden nedan.


Nu måste jag fundera över hur jag ska lyckas med detta! Vill ju gärna inte stoppa in fingrarna i det där!

En fredag i lugn och ro

Jag är fortfarande hur trött som helst! Det kan ju i och för sig bero på att jag inte kom i säng förren vid ett tiden igår...

Enda sedan jag kom hem i eftermiddags har jag suttit och jobbat med fotoalbumet och tittat på diverse filmer och avsnitt av desperate housewives och bara tagit det jättelugnt. Gällande fotoalbumet är alla kort på plats men jag har inte skrivit några kommentarer än. Får se om det blir klart i morgon kanske.

Jag hoppas att det är strålande sol i morgon för jag känner för en promenad runt sjön!

Kvällens planer

var att göra ingenting. Eftersom jag inte har fått min kurslitteratur än kunde jag inte börja läsa den och eftersom jag måste erkänna att jag var (är) ganska utmattad kände jag för att göra just ingenting. Tror ni att jag klarade det?

Nja måste jag erkänna. Jag satte på en film men kunde inte titta många sekunder innan jag började pilla med annat så ikväll har jag bokat tågbiljetter ner till Malmö inför Parisresan (vi ska flyga från Kastrup, Köpenhamn), sorterat alla mina foton och tillsist gjort grunderna till det första fotoalbumet. Nu är det dags för mig att sova, klockan är ju ändå ganska mycket...

Tentan

Jag kom på att jag glömde att skriva om tentan. Den kändes bra! Jag hoppas att resultatet bara visar på samma som jag känner!

Kvällen innehöll tentafest med en inledande middag hos Anna. Vi gick sedan vidare till en förfest där jag pratade med två killar som går tredje året på Marknadsföringsprogrammet och de har nyligen kommit hem från sin "utlandstermin" så jag passade på att fråga lite om den och nu känner jag att jag vill att tiden ska gå fort så jag får åka snart! Det lät så roligt (och nyttigt) att läsa en termin i ett annat land!

Smickrande

Denna dagen har varit tillägnad Marknadsföringsprojektet som jag är med i. Vi har fått en massa kunskap om de olika utbildningarna på EHV (Ekonomihögskolan i Växjö) inför våra kommande gymnasie- och mässbesök. Det delades ut en "goddiebag" till alla innehållande papper, penna, godis, tuggummi (det "gamla vanliga") samt en t-shirt som vi ska ha på oss. Jag fick en t-shirt i Storlek S, dam. Jag, small... Jag sa till projektledaren att hon måste ha gett mig fel (särskilt efter att denna lilla tjej hade en i storlek M) men hon sa "Nej, jag tror du kan ha small!" Smickrande tänkte jag och sa att jag skulle gå hem och prova den och sen eventuellt komma tillbaka och byta till en medium. Vad tror ni resultatet blev? Den passade! Jösses! Jag har nu en tröja i small, det är jag inte van vid! Lite i kortaste laget dock men när vi jämförde en small och en medium så såg vi att det blev mycket bredare och bara lite längre så jag tror jag behåller denna.

Vad tycker ni? Är den för liten?


Svorska? Svenorska?

Svenska/norska skulle den rubriken föreställa, ungefär som svengelska!

Just nu sitter jag och kör sista rycket på tentaplugget inför morgondagens tenta (det är därför mitt bloggande har blivit lidande de senaste dagarna). Jag satt nyss och läste igenom powerpoint materialet från en av norrmannens föreläsningar när jag får följande fråga:

"Hur har du skaffat dig den bolig du har idag?"


Jag vet inte vad det är han undrar med den frågan men det gav mig ett litet leende i alla fall! Finns det någon där ute med anknytning till Norge som vet vad det betyder? Kommentera!

Nu åter till powerpoint blad och anteckningar!

Wish me luck!

Det är dagar som denna som gör att vi står ut hela vinterhalvåret!


Mysplugg

Nu är det dags att plugga lite för min del. Jag passade dock på att fredagskvällsanpassa pluggandet med att sitta i soffan med levande ljus och en skål med cashewnötter. Jag tänkte faktiskt inte heller plugga så länge utan bara läsa en (eller två) vetenskapliga artiklar (på engelska, suck) och sen titta på film eller något annat mera "fredagskvälls aktigt"...




(Bilden är även tillägnad mamma då hon inte har sett julklappen hon gav mig än...)

Vårtecken

Jag kom hem nyss från biblioteket och vad möts jag av då när jag kommer hem? Jo solen rakt i ansiktet! Underbart! Klockan är nästan fem och solen skiner i min lilla lägenhet!

Nu ska jag ibäg på after-school med ett gäng tjejer. Afroditisk kyckling tror jag det var, låter inte det supergott?


Förkylningstider

Jag har en tendens att vara småsjuk i flera veckor om jag blir förkyld och det är verkligen ingenting jag längtar efter så jag har nu kokat mig en kopp med "te". Jag vet inte om man får kalla det te om det inte är teblad i det, vet ni? Men tillbaka till saken, jag kokade några skivor citron med några tunna skivor ingefära i en massa vatten. Om man vill kan man även ha i lite honung i efterhand. Det kan rekomenderas då det blir väldigt starkt. Det roliga är att jag när jag redan gjort detta hittade ett recept som är nästan likadant enda skillnaden är att man även ska ha i lite mynta. Det måste jag prova!





Den här fina koppen fick jag i julklapp av min moster julen 2007. Den rymmer ca 8 dl!
Jag har massor av te att dricka med andra ord...

Seminarium

Jag är precis hemkommen från ett seminarium som jag gick till med en klump i magen men gick därifrån med betydligt lättare sinne! Det kändes jättebra och även om jag tyvärr stakade mig lite så tror jag inte att det spelar så stor roll då vårt arbete och helheten på presentationen kändes bra.

nu ska jag äta lite lunch sen är det tentaplugg som gäller. Jag måste erkänna att det tar emot enormt mycket att sätta sig och plugga idag eftersom det är fredageftermiddag och solen skiner! En promenad in till stan eller runt sjön skulle sitta så mycket bättre!


Jaa!!

Jag kommer att få min lägenhet ommålad av hyresvärden, dvs helt gratis. Nu ska jag bara gå in och välja vilken färg jag vill ha och sen är det bara att vänta. Superbra! Nu behöver jag inte hänga tavlor efter de befintliga hålen utan så som jag vill ha dem. Nu återstår bara frågan, vilken färg ska man ha? Det är vitt nu och det är kanske smartast? Ska se vad det finns för färger, det finns bara lugna, ljusa färger så att variationen är inte så stor men frågan är om man ska ha en helt vit, eller en gul-, blå, rosa- eller grånyans. Jag vet inte vilka färger som finns men ska gå förbi deras kontor och kolla in färgerna senare i veckan.

Väderrapport på datorn

En väderrapport i datorn, som dessutom är placerad på skrivbordet, låter ju som drömmen i denna datafixerade värld, dessvärre är den inte så tillförlitlig har jag precis upptäck...

Datorns väder:



Det verkliga vädret:

Vi är klara!

Idag körde vi stenhårt och satt i biblioteket från kl 8 till straxt efter kl 17 och jobbade med vår rapport vilket ledde till att den nu är klar! Det är så skönt att den redan är klar trots att deadline inte är förrän på fredag. Nu kan vi koncentrera oss på tentaplugg i två dagar med undantaget att vi på torsdag ska göra en powerpoint tillsammans inför redovisningen.

Jag klarade den!

YES!!! Jag klarade tentan! Jag har varit så orolig och nervös hela helgen och nu kom tillslut äntligen beskedet från tentan vi skrev för tre veckor sedan: jag klarade den! Underbart! Nu slipper jag omtenta och behöver bara koncentrera mig på den kursen jag läser just nu. Skönt!

Vilken vecka!

Vilken vecka minsann! Men för att sammanfatta det tråkiga och visa på att det har vänt ska jag göra en kort sammanfattning här:

Tjejen som åkte in akut till sjukhuset i måndags har blivit utskriven och har tillbringar helgen tillsammans med sina föräldrar men är nu tillbaka på campus för att återgå till det normala livet. Tjejen som flyttade isär från sin föredetta sambo har börjat få ordning på sin lägenhet och även hon har fått hjälp i helgen av sina föräldrar. Sist har även den här nere som står mig närmast förlorat sin hund denna vecka. Hunden var bara några år gammal men hade en njursjukdom och var tvugen att gå vidare tidigare än vad man hoppats på. Jag hoppas att en inbokad Parisresa kan glädja lite även om det är långt ifrån samma sak.

Den här helgen har jag gjort ett andra försök till att baka semlor eftersom de jag bakade förra veckan blev jättestora och jätteplatta! Jag fick släppa taget om grahamsmjölet och endast använda vanligt vetemjöl och resultatet blev något bättre! Mums!



Min telefon har kommit!



Den var väl förpackad jag tror att förpackningar skulle rymma typ 20 telefoner utan problem men jag är ju så klart bara glad att de skyddar min lilla telefon så bra som möjligt! Nu ska jag leka med telefonen hela kvällen! Jag har saknat den!


Tävling!



Det här är världens sötaste nalle! Den så kallade Mirandanallen. Nu har Gallerix startat en tävling där man kan vinna en 80 cm stor Mirandanalle (värde 1999 kr). Det enda man behöver göra är att köpa en Mirandanalle värd minst 99 kr och sen sätta ord på sina känslor för sin älskade. Det lottas ut en nalle per butik så sätt fart och tävla gott folk!

http://www.gallerix.se/DynPage.aspx?id=50466&mn1=4681&mn2=4857

Glada nyheter!

Min kompis blir utskriven idag! Så skönt!

Inte så ofta men länge...

Min mamma och jag pratar inte så ofta i telefon, i alla fall om man jämför med mina kompisar men när vi väl pratar så pratar vi länge. Vi har just avslutat ett två timmar långt samtal! Pappa pratar jag desto oftare men kortare med, det kan vara mellan tio minuter och en timme. Variation minsann.

För övrigt så är jag bara skitförbannad på allt och alla som är inblandade i reparationen av min mobil (förutom den som bestämde att det skulle gå på garantin, tack!!!) Jag lämnade in telefonen på lagning i början på januari, precis innan jag åkte ner hit och den blev inte färdig förren förra veckan och till råga på allt så skickas den tillbaka till butiken där jag lämnade in den trots att vi kommit överrens om att den skulle skickas hem till mig eftersom den närmaste butiken för mig ligger i Jönköping och jag tänker inte vänta med att hämta telefonen i Arninge (Täby) tills jag åker hem när jag fyller år! Hur som helst så ringde jag och mailade förra tisdagen och fick sedan beskedet att den skulle skickas till mig. Superbra! Dessvärre har den inte kommit än och när jag ringde i förrgår sa de att den var skickad och jag fick ett kollinummer att följa. För att göra denna långa historia lite kortare kan jag berätta att den minsann inte skickdes förren igår och jag kommer förhoppningsvis (men troligen inte) få den i morgon. Antagligen kommer den väl inte komma förrän på måndag. Suck... Jag har även haft problem med försäkringsbolget men det är inget jag orkar skriva om här och det kommer att lösa sig med tanke på att hela kalaset gick på garantin!

Långt och tråkigt inlägg blev det i alla fall. God natt!

Jenny

Paris!

Jonathan och jag ska åka till Paris över Kristi Himmelsfärd! Flyg och hotell är bokat och betalt så nu ska jag bara gå och köpa mig en reseguide samt prata med alla mina vänner som varit i Paris och sen börja planera allt vi ska se! Vad tycker ni är viktigast? Vad "måste" vi ha sett innan vi sätter oss på planet hem? Skriv gärna en kommentar och tipsa oss! Några saker har vi båda redan sagt att vi vill se men det kan vara kul att höra vad folk som har varit där tycker, ja menar de har ju sett det på riktigt och inte bara läst om det eller sett det på bild.



(Bilden är lånad från någons blogg)


Jag råkade visst sätta fart på folks tankar när jag skrev föregående inlägg men ni kan lugna er vi ska inte förlova oss eller flytta ihop än. Det skulle vara lite väl tidigt tycker jag nog, eller vad säger ni?

Jenny

Nyklippt!

Känslan av att vara nyklipp är så härlig! Man känner sig väl aldrig snyggare än när man kommer hem från frisören. Om man är nöjd vill säga. Jag är i alla fall nöjd även om luggen blev lite för lång.. Den kommer ju att växa ut på en vecka!

När jag gick ut ifrån frisörsalongen kollade jag mobilen och såg att jag hade två missade samtal från min kompis på sjukhuset så jag ringde upp och efter att ha pratat med henne i ungefär 10 sekunder bestämde jag mig för att gå dit. Jag tillbringade drygt tre timmar på sjukhuset och humöret vart mycket bättre trots att sjukhusets soppa inte föll damen på läppen (eller vad det nu än heter).

Väl hemma klockan tre blev det äntligen lite mat! Jag var vrålhungrig så jag slängde i mig maten, inte så smart för jag hann knappt känna vad det smakade. Eftermiddagen och kvällen bestod sen av plugg för att försöka hinna ikapp det jag inte hann göra igår och tidigare idag. Nu ska jag läsa lite i kurslitteraturen en snabbis innan jag ska över till Jonathan, vad jag ska göra där får ni veta i morgon!

Jenny

Vilken dag!

Idag har det varit full rulle! Dagen började med att vi i gruppen skickade iväg en tjej till akuten då hon hade svåra magsmärtor. Vi andra hade handledning av arbetet med våran handledare och sedan satt vi i bibblan och skrev lite på det. När jag kommit hem och ätit lunch ringer tjejen från sjukhuset och säger att hon blir kvar över natten så jag åker dit med lite böcker och tidningar och håller henne sällskap några timmar sen bär det av till VUGI för jag hade bytt pass med en tjej så jag skulle stå där en halvtimme på eftermiddagen. Jag hann precis hem för att byta om och äta innan jag sprnag tillbaka till VUGI för att träna. Träningen gick bra! Har dock lite träningsvärk från igår men det gick att övervinna den.

Nu har jag ätit middag och snart bär det av till sjukhuset igen med tandborste och lite annat man kan behöva då hon fått beskedet att hon blir kvar i några dagar. Hoppas de kan lösa problemet!

RSS 2.0