Landet

Okej jag ber genast om ursäkt för mina dåliga och tråkiga rubriker men jag är verkligen inte bra på det!

I går åkte jag och pappa ut till landet en sväng och tog med oss slagskämpen Ina. Det var kallt på landet och graderna sjönk mer och mer ju mörkare det blev men det var otroligt vackert i solnedgången! Jag tog en bild ner över vattnet men jag hade bara mobilen med mig så kvalitén är väl sådär... Jag lägger upp det sen när jag har fått in det i datorn!

Eftersom vi skulle sova över värmde vi upp det huset vi skulle sova i och sen tände vi en brasa i det stora huset för att få upp värmen lite i alla fall. Pappa och hans sambo har nämligen renoverat om det stora huset i sommar men har inte hunnit klart (det är ingen brådska så han gör det i sin egna takt) så det finns bara ett halvklart sovrum men eftersom det lilla huset är fullt beboeligt så bodde vi där dock med undantaget att vi invigde det nya köket i det stora huset! Vi insåg direkt att köksfläkten måste höjas mer än pappa trott (inte så konstigt med tanke på hur långa vi är) men annars funkade det bra!

På kvällen satt vi i soffan och tittade på tv och myste med Ina, det var trevligt att umgås lite ensam med pappa, det är inte så ofta. Jonathan ringde också för att prata lite, det var kul att sitta och retas med hans skånska och fråga pappa om en massa ord (han är också från Skåne men flyttade till Stockholm som barn) dessvärre tog batterierna slut och mobilen dog mitt i en mening och inte hade jag laddaren med mig, dumt! Skönt att höra Jonathans röst, bara en vecka kvar till vi ses!

I natt provsov jag i pappas Ektorpsoffa (samma märke som den jag ska få) och den var så skön! Det kommer bli bra med den! Vi tog en mysig promenad efter frukost och sen fixade pappa med en massa saker innan det bar av hemåt. En liten minisemester kan man kalla det!

Juldagen

Jag kom på att jag missade att berätta om fortsättningen på juldagen. Efter att ha legat i soffan och kollat på Mamma Mia tillsammans med mamma bar det av in till Stockholm för mig och Ina för att hälsa på min mormor. Det var en mysig eftermiddag/kväll med en lång promenad i innerstan (jättenyttigt för en galen boxer) och sen ett litet julbord för två. Det var en lugn juldag och jag var måttligt trött när jag kom i säng framåt halv tolv tiden, dock hölls man vaken av diverse kompisar som var ute och festade runt om i Sverige...

Annandag jul

Nu är jag nyss hemkommen traditionsenligt från julfirandet med mammas syskon och de flesta av mina kusiner. Detta är den enda traditionen som är kvar sen jag var liten även om den i år blev i en ny tappning eftersom den alla tidigare år har firats hemma hos min morfar och hans Karin men i år blev det hemma hos min äldste morbror istället. Det var mycket trevligt och roligt att träffa den delen av släkten igen! Sen som sig bör i juletider var man allt annat än hungrig när man åkte hem.

Hemma möttes man dessvärre av ett hundslagsmål. De hade rykt ihop innan vi åkte och vi hade särat på dem innan vi åkte men efter att de hade varit skötsamma när hundvakten varit här hade de släppts ihop igen och när vi hade hälsat på dem och de var lite uppspelta rök de ihop igen... Dumma hundar! Nu ska de få sova isär (en med mig och en med mamma) så får vi lösa problemet i morgon. Hoppas de sköter sig bättre då!

Kom på att jag glömde berätta om den mysiga morgonenritten! Jag och Elin var ute tidigt (i mina ögon) i stallet och red ut en sväng. Det har frusit på nu och det var ruskigt kallt men jag passade på att rida barbacka (utan sadel) på Skorpan så jag hade det varmt och mysigt! Frös dock om fingrar och tår i flera timmar efteråt...

Julottan

Jag lyckades komma upp i tid i morse och gick på julottan tillsammans med Elin.

Jag är inte stark troende, ska jag vara ärlig är jag nog inte så troende alls men det är onekligen vackert att gå i kyrkan. Jag fick rysningar när solisten (en tenor) sjöng O Helga natt. Jag förstår inte heller hur den lilla kyskokörer kunde låta så mycket, de såg ut att inte vara fler än tio men lät som minst dubbelt så många!

Nu har jag ätit frukost och tagit det lite lugnt här på morgonen och nu tänkte jag sätta mig och titta på vilket tyg jag vill ha på min soffa, jag längtar tills jag får den!


God jul!

God jul allesammans! Jag hoppas att den första av julens dagar har varit bra för alla, både för er som har jobbat och för dem som har firat den men även för dem som inte firat den. Själv har jag firat den både med mamma och med pappa (skillsmässobarn...).

Dagen började med mammas traditionella julbrunch med tomtegröt, julskinka, julost och annat smått och gott. Brunchen avslutas med paket öppning med paket från mamma, tomten och mormor. (Vad jag fick kommer senare)

Efter en snabb promenad i skogen med hundarna och en ännu snabbare dusch bar det av hem till pappa. Hemma hos pappa varieras antalet julfirare från år till år och detta år var det jag, pappa, min styvmamma och alla hennes fyra barn (bara min syster som saknades för att vi skulle bli fulltaliga). Efter glögg och Kalles jul var det julmat och tillslut en lång julklappsöppning. Min styvfamilj älskar allt som har med julen att göra och inte minst att ge varandra julklappar, jag tror seriöst att de fick någon stans mellan 10 och 20 julklappar var (vilket jag tycker är ovanligt när "barnen" är mellan 17 och 27 år...), alla dessa julklappar gjorde att julklappsutdelningen tog sin lilla tid men det var trevligt och alla var glada och nöjda med sina julklappar!

För att sumera mina julklappar lite snabbt kan jag ju säga att det märktes att jag ska flytta snart eftersom det mesta hade med inredning och köket att göra! Jag fick bland annat en vattenkokare (från Chiliserien!), en elvisp, en köksvåg, en toaster ("smörgåsgrill") och en stekpanna. Den bästa (och definitivt årets största julklapp) var ändå att jag fick en bäddsoffa!!! Jag blev så glad! Det var det jag önskade mig allra, allra mest! Nu längtar jag tillbaka till Växjö så jag kan flytta in i min nya lägenhet och möblera!

I morgonbitti ska jag och Elin gå på julottan och se när Emelie sjunger, det ska bli mysigt. Nu ska jag snart hoppa ner i sängen men först ska jag ringa Jonathan för att höra hur hans dag har varit!

Julklappar!

Idag har jag varit på lunch hos mormor. Det var trevligt! Vi åt rökt lax och rotfruktsgratäng, en mycket lyckad kombination som jag ska lägga på minnet! Efter maten gick vi upp på vinden och kollade på några av de saker som hon har sparat till mig och min syster som vi ska få när vi flyttar hemifrån. Nu är det i och för sig några månader sen jag flyttade men jag hittade ändå saker som jag ville ha, tackar, tackar!

Jag passade på att ta en sväng ner på stan när jag ändå var i Stockholm så jag gick ner och kollade på julmarknaden på Sergels torg, dessvärre var det inte många stånd kvar idag, det hade tydligen varit massor i helgen. I min besvikelse gick jag bort till NK för att de deras julskyltning och den gjorde mig glad igen. NKs julskyltning är en av julens höjdpunkter för mig och det har det varit enda sen jag var barn. Jag tog ett kort med mobilen som jag tänkte försöka lägga upp sen när jag har min egna data igen!

När jag var klar på stan (var ju tvungen att springa i några butiker också) gick jag hem till mormor och fikade innan vi gemensamt gick till Vaxholmsbussen med alla kassarna. Det blev en hel del påsar! Julklappar både till mig, mamma (och säkert hundarna också, jag har inte öppnat påsen än), lite julmat (ni vet hur mormödrar är) och det jag hade plockat på mig på vinden. Nu längtar jag tills på julafton för jag är så nyfiken på vad det kan vara i paketen!


Nyheter från England!

Här kommer lite glada nyheter från andra sidan Nordsjön:

Malin (min lillasyster) meddelar idag att hon varit på sin första tävling i England och att det gick bra, hon ställde upp i en höjdtävling och kom trea efter att ha hoppat 155 cm! Det var inte illa! Mycket modigt och bra jobbat måste jag säga! Glädjande nog kom hennes kompis på delad första plats på 160 cm!

Grattis till er båda!
Kram Storasyster

Lugn och ro hemma

Min dumma kong (mobilt bredband) vill inte fungera men nu har jag lagt beslag på mammas dator för att blogga lite om hur det är här hemma!

De första dagarna var jag bara jättelat och låg mest och läste när jag inte var ute med hundarna. I torsdags åkte jag och mamma till kenneln där våra hundar är uppfödda för att hjälpa dem att rasta hundarna då ägaren var borta. De hade tre valpar som är ca fyra månader gamla (två ifrån min kompis Hannas hund Tintin) och två som är ett och ett halv år. Jag var nära på att sno med mig en av Tintins valpar men jag höll mig eftersom jag vet att det är förbjudet att stjäla hundar (fy å skäms annars!) men även för att det inte är shysst att ha en boxer i en liten etta... Men himla söta var de! Efter besöket där åkte vi ut i skogen och gick en lång promenad med våra egna hundar, det var så skönt att komma ut i skogen en stund och hundarna var så söta när de sprang runt och busade med varandra.

I fredags stod Täby centrum på schemat, det var väldigt mycket folk där så jag var rätt nöjd med att ha hunnit köpa nästan alla julklappar efter en och en halv timme! På kvällen gick jag hem till Elin och hjälpte henne med dvs julbak till hennes glöggbjudning. Vi bakade saffrans semlor, ischoklad, pepparkakor (som dessvärre var helt oätbara så de åkte ner i papperskorgen med en faslig fart!) och smaskade på kola som Elin gjort tidigare på dagen. Det var kul att träffa Elin och få lite uppdateringar om både det ena och det andra...

Jag som verkligen inte är någon morgonmänniska tyckte inte om att behöva gå upp innan nio i lördags men står ridning på schemat kan under ske och även om jag sprang runt som en idiot och letade efter underställ, ridhjälm, jacka, vantar och allt vad man nu kan tänkas behöva blev bara tre minuter sen ut till Elin som väntade i bilen. Det var riktigt härligt att rida och Skorpan (som jag red) var på sitt bästa humör skulle jag tro för hon var pigg och glad och tyckte det var mycket roligare att galoppera än att trava, bushäst! Det märktes att det var ett tag sen jag satt i sadeln senast för jag hade så ont i sittbenen på kvällen och idag (söndag) har träningsvärken smugit sig på...



 


Skorpan och Mascot i somras
(bilden har jag fräckt tagit från Elins facebook)



 

På kvällen var det glöggbjudning hemma hos Elin med hemmagjord glögg blandannat. Elin är en av de händigaste människorna jag känner, inte nog med att hon är målare, hon syr kläder, renoverar sitt egna kök, pysslar och fixar och bakar alla möjliga kakor och andra godsaker. Vi fick så mycket gott att äta och dricka så jag tror alla hade problem att sova efter den sockerkicken! Men det var trevligt och roligt att träffa hennes kompisar igen, som vanligt var humorn låg men skratten höga!

Idag har jag förutom hundpromenad bakat ännu mer julgodis (jag räknar med att jeansen kommer vara ovanligt tajta i januari...), städat köket och pysslat ihop en julklapp. Roligare än så blev inte den här dagen och nu inser jag att det blev väldigt mycket text och lite bilder så jag ska nog avrunda lite nu innan jag tappar läsare!


På återseende!
Jenny


Hemma!

Nu är jag hemma. Eller "hemma hemma" ska jag nog säga, för jag är hemma i Vaxholm! Välkomnades som vanligt av två mycket glada hundar som sprang runt och hoppade och gnällde (de vet att de inte får skälla) och försökte pussa mig. Det var allmänt kaos både inne och utanför under några minuter innan de lugnade ner sig igen. Man kan ju säga att man verkligen känner sig välkommen hem!

Jag hann hem precis enligt planerna till Bonde söker fru och mamma och jag slog oss ned i soffan med te och mackor och följde den spännande upplösningen, vilka skulle bönderna välja? Jag tycker själv att alla gjorde rätt val (som om jag har nått att säga till om, men ni förstår vad jag menar) och självklart gladast blev jag när Peter, sist av alla, valde Wille! Åh de vart så glada! Det var så kul att se! Nu hoppas jag att det håller mellan dem även när kamrerna har stängts av, de var ju så söta tillsammans!

Nu ska jag åter falla för de söta hundögonen här brevid mig och leka lite innan det är läggdags!

Julbak med Jonathan

Nu har vi nästan gjort klart allt godis. Det blev två sorters tryfflar, två sorters ischoklad och knäck! Vi har precis provsmakat den mörka ischokladen, den var god! Kardemummatryffeln var god likaså och i morgon blir det provsmakning på resten!


Jonathan leker med maten...


Två sorters tryffel


Apelsinskal ska man ha (matchande tröja, fint!)


Mitt jobb som gick sådär...


Och så får jag rulla tryfflar...


Färdigt!

Hej å hå!

Idag har det varit fullt upp och så ska det fortsätta! Började dagen med en tvättid kl 7:30-10:00 sen föreläsning 10:15-13:00. Efter en liten lunchpaus bar det av in till stan för att fixa lite julklappar och nu ska jag hem till Jonathan för att baka julgodis! Jag ska försöka komma ihåg kameran så ni får se våra underverk! (Tro det eller ej med mina kökskunskaper men godis brukar jag kunna göra utan större katastrofer!)


Jag hinner!

Jag kollade just upp lite tider för min hemresa på onsdag och om allt går som det ska kommer jag att komma till Vaxholm 19:48 vilket betyder att jag har 12 minuter på mig att springa hem och slå på tvn för att kunna se Wille och de andra Bondfångarna! Peter ska göra sitt val på onsdag och jag är såååå nyfiken! Wille ser ut at ligga bra till men man vet ju aldrig med tv och med känslor...

För den som vill följa Willes bonfångarbetraktelser finns han här!


Tredje advent


Det tredje ljuset tände Jonathan i morse så det lös så fint när jag vaknade!

Dagen fortsatte i bibblan igen tyvärr utan tomtebesök idag men jag kan glädja er med en bild på två av tomtarna från igår! Jag hittade dem nämligen några timmar senare på Sivans...



Nu har jag äntligen kommit till skott med det jag har tänkt på att vi måste göra här i korridoren ända sedan vi flyttade in, nämligen sätta ut våra namn på kartan där vi kommer ifrån! Tyvärr syns det inte så bra på bilden men ganska utspridda är vi!


Den sista bilden tog jag i fredags när jag gick till skolan. Det är så vackert med snö på träden!


Nu ska jag skriva av Majas anteckningar från föreläsningen jag missade när jag var sjuk för i morgon ska jag lämna tillbaka häftet till henne. När jag är klar med det är det nog läggdags för mig, tvättid kl 7:30 i morgon...

Tomtar i bibblan

Jag måste bara skriva ett snabbt inlägg nu mitt i pluggandet. Jag, Rondek och Albana sitter i biblioteket och skriver på vårat arbete i lugn och ro (det är inte så mycket folk i biblioteket på lördagar) när vi ser ett gäng tomtar gå förbi utanför vårat fönster. Vi skrattar till och vinkar till det söta tomtegänget. Efter någon minut hör vi en låt spelas i det tidigare så tysta biblioteket "nu kommer det, nu kommer det, nu kommer det tomtar" skrålar ur en bergspängare och mycket riktigt stormar det in en sju, åtta tomtar i vårat studierum och bjuder på pepparkakor för att sedan dra vidare till de andra.

Vilket mysigt avbrott så här på luciadagen och allt!

Nytt nummer ute nu!


Här är mina två första artiklar i assar! De hamnade av en slump brevid varandra vilket gör det lättare att ta kort på dem, bra!


Dagen började med att vi kl 6:50 i morse samlades på EHVS kansli där vi tog med oss alla tidningar och begav oss bort till EHVS luciafrukost. Vi ställde upp ett bort och väntade på att alla andra skulle komma och sen delade vi ut tidningarna och sen var det bara att avnjuta en frukost och lyssna på ett (vackert vore fel ord) luciatåg. Även om luciatåget inte var vackert så var det roligt och bjöd på många skratt!

Resten av dagen har tillbringats i biblioteket och nu ska jag trött och jäklig sätta mig ned och njuta av lite gamla julkalendrar och lite glögg!

Snö(slask)

Jag är bara hemma en snabbis för att äta lunch men måste passa på att skriva att snön är tillbaka! Dessvärre har vi inte temperaturen på rätt sida utan all snö har sakta men säkert omvandlats till snöslask... Jag har inga bra vinterskor att ha på mig vilket har resulterat i blöta strumpor som jag kunde byta nu på lunchen men frågan är ju hur mysigt det kommer att bli att sitta på bibblan med blöta strumpor efter att ha gått tillbaka dit. Får väl ta med mig ett par och byta till och sen sitta i strumplästen, hehe.

Andra advent


Så var det dags att tända det andra ljuset i adventsljusstaken, så här fint är det i mitt fönster just nu!

Jag känner mig mycket bättre idag så förhoppningsvis kan jag gå på julsittningen i morgon! Det vore kul att gå eftersom det är terminens sista sittning och om inte allt för länge bär det av hemåt för mig och alla mina vänner (och icke-vänner).

Om tio dagar kommer jag hem och gör Vaxholm osäkert igen!

Onödiga saker som man bara gör när man har väldigt mycket tid över

Just nu tycker jag lite synd om mig själv som sitter ensam här hemma och är sjuk. Det som är roligt när man är sjuk är att man får ovanligt mycket tid över till en massa onödiga saker man aldrig skulle ha hunnit med att göra om man hade varit frisk och "på språng". Dessa onödigda saker kan ibland leda fram till ganska bra eller i alla fall roliga saker. Som till exempel när jag rotade fram denna bilden som är från nyår 2006/2007.

Hanna och jag

Så fina så! Även om jag kommer ihåg att en hel del svordommar kom ur min mun den kvällen när vi försökte göra något vettigt av mitt hår...

Sjukling

Jag har åkt på influnesan. Typiskt! Jag har ont i hela kroppen, har svullna lymfkörtlar och feber. Suck nu när helgen har kommit och allt! Det ser ut som om det blir en helg hemma framför datorn med diverse filmer och lite plugg.

Något roligt som har hänt är att en tjej från Titan ringde och frågade om jag ville jobba! Jag sa att jag för tillfället pluggade och bodde i Växjö men att jag gärna jobbar där i sommar när jag kommer hem på sommarlov! Jag fick hennes telefonnummer så jag ska ringa henne till våren. Det vore kul att komma tillbaka dit igen! Nu är väl loggingsjobbet inte det roligaste man kan göra med det är i alla fall ett jobb och man får betalt för det samt att jag gillade Titan när jag var där och jobbade sist.

Till jul har jag redan pratat med mitt gamla jobb och ska förhoppningsvis få komma tillbaka till Kista på Ericsson där jag var placerad innan jag flyttade hit.

Nu ska jag välja en film och slå ihjäl några timmar med!

Lampan har gått...

... i badrumet och då kan det bli så här mysigt till dess att man har köpt en ny glödlampa och bytt ut den trasiga!



Tyvärr känner jag att jag börjar bli förkyld, jag har haft ont i halsen och så har det börjat rinna lite ur näsan. Ursh jag vill inte bli sjuk nu! Det är ju dessutom bara två veckor kvar på terminen på VUGI där jag tränar och jag vill ju träna så mycket som möjligt tills innan jul eftersom jullovet med alla godsaker står för dörren.

Julpyssel!

Vad ska detta bli måntro? Mitt favorit julpyssel från när jag var liten!







Så nu har nog julpysslat klart för i år. Lagom är bäst! Det ska däremot julbakas mera! När vet jag dock inte...

Girls night out!

Här kommer lite bilder från lördagens Girls night out med klassen!






Den kammade jag hem!

Julbak med Anna

Jag är precis hemkommen från julbaket med Anna. Detta har varit planerat sedan en lång tid tillbaka och vi är glada att det blev av vi har haft roligt och både pepparkakorna och lussebullarna blev jättegoda!


Anna gör lussebullsdegen!


Jag är lite mjölig på magen efter att ha gjort mitt med degen!


Anna smakar på pepparkaksdegen...


Årets första glögg!


Degen när den hade jäst


Färdiga!


Mjölk är gott tillsammans med nybakta lussekatter!


Provsmakning!

När vi var klara med allt insåg vi att klockan var halv tolv och att det vid midnatt skulle slå över till första december. Eftersom Anna gillar Sunes jul (hon har redan tjuvtittat på det några gånger i höst) så bestämde vi oss för att vänta in tolvslaget och titta på första avsnittet av Sunes jul redan i natt.


Sunes jul!

Nu är det dags att sova!
Natti natti!

RSS 2.0