The Titans!

eller: Tight Ass!

Nu är veckan slut och det är jag ledsen över. Det har varit en sjukt kul vecka och Anna hade rätt, att vara kicker är sju resor roligare än att vara nolla!

Jag jobbade på Sivans i onsdags och det är något jag tänker göra om, det var inte så jobbigt som jag trodde faktiskt.

I torsdags var det colleybollturnering. Vi vann varenda match förutom finalen som vi förlorade med två poäng, typiskt! Afterschoolen var lika "kul" som vanligt. Kvarnvik kämpade på men folk droppade av en efter en... Kvällen på Loft var kul i alla fall! Vi gav våra nollor olika uppdrag, jag och Emelie stod vid ett bord och skickade iväg dem för att hämta saker.
Saker de skulle hämta till exempel:
En stövel med klack
En tjej med minst två hårfäger
En kille över 190 cm (undrar vem de hämtade...)
En blommig kjol
En kostymkille
En som är född 1991
Ett halsband med hjärta
Ett par örhängen från någon i Kommittén (de hittade Nisse, förra årets General och hans piercingar...)
Något rosa (de kom med Generalen som hade en rosa klänning, top noch!)

Sjukt kul kväll var det i alla fall och jag fick årets första promenad längs sjön hem.

I fredags skippade vi rundvandringen och hade mysdag med våra nollor istället. Pizza och film (The Anchorman, ursäkta stavningen) hemma hos Ferm (Kicker) lät mycket bättre tyckte alla! Finsittningen var trevlig men inte så jättekul. Den var lite väl seg på slutet, drygt fyra timmar är lite väl långt...

Jag minns inte alla vinster men några kommer här:
Årets Kicker: Johan Forshällen
Årets idrottdag: THE TITANS!!!
Årets skattjakt: minns inte...
Årets volleyboll: Pilots (Elin Järnström, Evelina Bertilsson och Johanna Johansson bland annat)
Årets grupp: Bebis (Ylla, Esa, Diana bland annat)

Trots att vi "bara" fick idrottsdag känns vi som de största vinnarna ändå för vi inte bara vann idrottsdagen, vi kom tvåa i volleybollen och var nominerade till Årets grupp! Inte illa! Att bebis vann årets grupp är ett mysterium dock, de har varken synts eller hörts förren i torsdags. Alla vart jätteförvånade. Vi trodde Reagge (Forshällen, Fredrik Sandevärn bland annat) skulle ta hem det för dem har vi både sett och hört varenda dag!

I går kom pappa och min syster Malin hit på besök, pappa blev dock inte kvar så länge. Malin hade glömt sitt pass! KLANTSKALLE! Mamma fick ta passet och sätta sig i bilen på väg söderut samtidigt som pappa satte sig i bilen och åkte norrut och de möttes på vägen och pappa fick köra ner igen. Stackarn åkte typ 60 mil extra igår... Han kom tillbaka hit halv ett och gick och la sig för att sova men det var inte så lätt då en granne hade glömt stereon på och sin playlist på repeat. Det bästa av allt är dock att han/hon var på bortamatch i natt och kom inte hem förren halv elva på förmiddagen. En riktig studentnatt med andra ord!

Nu ska jag på lunch med Emelie!


Nollningen har börjat!

Nu har nollningen (Kickoffen) börjat! Vi har fått de bästa nollor man kan önskla sig! De är nästintill självgående. De hakar på och gör alla aktiviteter till 100% och har bra sammanhållning. De gillade sina kläder som vi gjort och ingen kille tvekade att sätta på sig de rosa kjolarna. Härligt! Namnet på gruppen, The Titans, är från filmen Remember the Titans som handlar om ett american football team.

I måndags hade vi lekar på Amfium (gräsplätt på campus) där det var lite olika lära-känna-varandra-lekar. Våra nollor gick in i sina roller och killarna gjorde pyramider och dansade medan tjejerna tacklade ner alla rivaler. Lite fest på kvällen blev det sedan.

I går var det idrottsdag. Fotboll, brännboll, såpabacke och staffet stod bland annat på schemat. Våra nollor kämpade på bra och vann både det ena och det andra. Bra jobbat Titans! Självklart stod fest på kvällens schema.

Idag har vi haft en skattjakt i stan och aktiviteter på amfium. Jag har jobbat med assar hela dagen så jag har inte riktigt koll på skattjakten men de skulle ha med sig en husvagn, vilket faktiskt de flesta grupper hade. Det bästa var ändå när våra nollor skulle redovisa allt körde de in allt i en bil och när kommittén kom fram till bilen fick de en trevlig överrasking, där i låg Naken-Janne (inte den riktiga dock). Haha han hade bara ballonger i vägen för sina juveler. Shit va de skrattade! Hoppas det gav några pluspoäng.

På Amfium var det sedan lite olika stationer typ sumobrottning och bungyrun men det bästa var ändå bungyjumpen! 100 platser fanns det och rangordningen var : nollor, styrelsen, kommittén, dagens jobbare (vi!) samt övriga Kickers. Vi trodde aldrig att vi skulle få komma med men både jag och Emelie fick plats! Emelie var skitnervös och nästintill skakade. Jag vart mest nervös när jag skulle röra på mig uppe i luften, vända sig i korgen där uppe var inte kul. Men jag hade bestämt mig för att enda vägen ner var med huvudet före så när killen räknade ner lutade jag mig framåt och väntade på att det skulle strama åt runt benen, sen var det bara att skrika! Som om jag inte skrikit förut denna vecka... Men det var glädjeskrik utan dess like! Vilken befrielse! Jag måste lägga upp bilder sen!

Nu är det lite paus och vila innan det är förfest för nollorna och jag ska till Sivans och jobba. Det kommer bli sent i kväll och jag är så trött att jag helst skulle vilja gå och sova klockan elva eller nått.

BUNGYJUMP!!!

JAG HAR HOPPAT BUNGYJUMP!!!

Det var sååååå coolt! Adrenalinet sprutar ur öronen på mig!

Jonathan är en FEGIS men han var ändå snäll att filma mig och mina nollor har fotat så bevis finns!

Pappas kommentar: "Tur att du inte ringde mig INNAN!!!"

Teknikens under

Datorer och internet är bra facinerande ibland! Jag kan sitta och prata med Anna i USA samtidigt som jag själv sitter i bilen någonstans på vägen mellan Vaxholm och Växjö. Det är väl inte lite coolt?


Packningen går segt

Jag har problem. Stora problem. Ni kan ju själva lista ut vad det kan vara. Jag har för lite och för små resväskor! Det måste vara det som är problemet, det är nämligen inte så att jag har för mycket saker, nej då alldeles lagom tycker jag själv! 11 par skor måste väl ändå vara minimumgräns?

Jag kan ju ändå säga att jag är pappa evigt tacksam för att han ställer upp och kör ner mig. Att få med sig allt detta på tåget hade varit ett skämt folk hade berättat för sina barn och barnbarn i generationer! Måste ju ändå påpeka att jag ska ha med mig en stationär dator och en stor dataskärm (med Sveriges tyngsta fot!) samt en massa saker till nollningen bland annat. Och regnställ måste man ha, och gummistövlar, och 15 par klänningar, nej nu överdrev jag men mycket är det! Mitt största problem, insåg jag nyss, är faktiskt att få plats med allt i min pyttelilla lägenhet! Men det löser sig! Det gör allt i slutändan!

Jag kommer att sakna Stockholm! Allt liv och all rörelse. Växjö är så litet. Men "bubblan" trivs jag i! Där händer det grejer! Alltid fart på campus! Det jag kommer sakna mest här ifrån är nog ändå familjen, hundarna, mina Sthlms vänner och min stoooora säng!

Nu är det färdigpackat för ikväll tror jag. Måste klura lite på hur de sista sakerna ska packas ner...

Dagbok från Paris

Nu har jag äntligen satt mig ner och skrivit ihop en liten berättelse om Parisresan och haft tid att ladda upp bilder (det har gått åt åtskilliga timmar åt detta då de har en väldigt dålig teknik för att lägga in bilder här). Eftersom det blir många bilder jag har valt att lägga in dem som miniatyrer men det är bara att klicka på dem så blir de större!

Torsdag


Torsdagen var (nästan) bara en enda lång väntan på att få åka! Vi tillbringade den hemma hos Jonathans familj, vi kelade med deras nya valp och fikade med hans mormor och morfar. Årets första rabarberpaj, inte illa!


Resan gick bra. Jag tog fram kameran redan på Öresundsbron, jag var ju tvungen att dokumentera allt!




När vi närmade oss landning tittade vi ut genom fönstret och vi såg faktiskt Eiffeltornet sticka upp över taken. Jag letade efter Notre Dame men såg henne inte, däremot en kolsvart skyskrapa, Paris högsta byggnad på 210 meter. Att ta sig från flygplatsen in till city var riktigt enkelt! Vi hade redan hemma tittat på en karta över tunnelbanenätet och bytena gick ursmidigt! Tur att vi hade våra biljetter bara för dem behövde vi från start.


När vi klev av tunnelbanan tog vi vår karta och börja vandra, dessvärre var kartan inte den bästa och smågator var inte ens utritade vilket gjorde att vi räknade fel på kvarteren och hamnade fel. Jonathan ville ta en taxi men taxichauffören ville inte köra oss då det var för kort sträcka utan han bara pekade. Irriterande nära! Vi började fråga folk om de kunde hjälpa oss men de sa att de inte kunde engelska... Vi stötte tillslut ihop med en jättetrevlig äldre kvinna som inte heller kunde engelska men var villig att hjälpa oss ändå. Hon kunde inte riktigt heller vägen utan hon sprang runt och frågade folk om de visste och tillslut pekade hon ut vägen för oss och vi hittade vårt hotell! Vilken snäll dam! I hotellet kom dagens sista överraskning: en liten, liten hiss som personalen knökade in oss och väskorna i! Men det gick!


 


 



Fredag


Vi började dagen med en riktig fransk frukost på hotellet: en baugette med marmelad, en croassoint, en kopp te och ett glas juice. Inte riktigt vad två nordbor klarar sig på även om det var gott! Vi var uppe tidigt och tog oss in till centrum för att ta en "hop on, hop of" buss och få en överblick över stan. Dessvärre var busschaufförerna inte lika morgonpigga som vi så vi fick stå och vänta vid busshållsplatsen i över en timme!



När vi väl kom på var det värt väntan då den var precis vad vi letat efter. Vi envisades med att sitta uppe (ute) och då klockan inte var mer än tio på förmiddagen vart det ganska kallt. Genomfrusna hoppade vi av och åt lunch innan vi promenerade till Eiffeltornet. Det var klarblå himmel och vi ville inte missa denna chans att få se hela Paris från ovan.


 




 

Här är samma vy men från första, andra och tredje stoppet!



 

Efter detta tog vi en "hop on, hop of" buss igen och åkte vidare in mot stan för att avrunda resan. Vi klev av vid Louvren och passade på att göra ett kvällsbesök hos Mona Lisa.




Hon var inte den mest imponerande tavlan tycker jag utan jag gillade en tavla föreställandes Napoleons kröning av hans fru Josephina bättre. Den var både vacker och mäktig. Om jag inte minns helt fel är den ca 50 m2 stor!





Kvällen avrundades med en middag och sen stupade vi i säng.



Lördag


Lördagen var ägnad åt saker som inte skulle ta så lång tid, det vill säga saker som man tittade lite snabbt på och sen tog sig vidare, inga långa köer eller resor. Vi började med Notre Dame. Hon var inte bara häftig på utsidan utan även på insidan! Mest imponerad var jag av de stora rosettfönstrena där ett av dem fortfarande var original ifrån 1200-talet! När vi var klara inne såg vi den långa kön till tornen och tänkte att vi hoppar nog över det, vädret var inte det bästa och vi hade ju sett hela Paris dagen innan. Vi tog en promenad runt basilikan istället och jag hittade min nya favoritvinkel: Notre Dame från baksidan. Mycket coolare!




Vi fortsatte en bit bort till Sainte-Chapelle som ligger på innergården till Justitie palatset. Här såg vi ännu fler original fönster ifrån 1200-talet och dessa var mäkta imponerande då de var jättehöga!



Promenaden fortsatte vidare ner i de latinska kvarteren, via Panthéon till huset där morfar bodde på 1950-talet! Jag hoppas att det är samma hus i alla fall.


 



Nu var det dags för lunch. Vi köpte varsin panini och flaska vatten och gick till Jardin de Luxembourg och satte oss ner för att äta.





Vi hade just bestämt oss för att gå vidare när himmelen öppnade sig. Vi trängde ihop oss under mitt paraply och gick mot Hôtel de Invalides. Här såg vi Napoleons grav. Han ligger i sju kistor och runt kistan står det änglar och vaktar. Det var en fin syn. Änglarna var mäktiga.



Därifrån tog vi oss till Sacré Coeur uppe i Montmartre. Det var en promenad som hette duga men väl framme var utsikten fantastisk. Det blåste dock ganska kraftigt och var molnigt men det var fint ändå.


 



Vägen tillbaka gick igenom Mountmarte, vilken härlig stadsdel! Små gator med mysiga hus!






På vår väg tillbaka till centrum gick vi på en gata och sprang på Moulin Rouge, vilka affärer denna gata består av tänker jag dock inte gå närmare in på...





Eller en typisk frukt- och grönsaksaffär hittade vi!


Efter kvällens middag tog vi en promenad (vi hade ju inte gått mycket alls på dagen...) och hamnade vid Château de Vincennes, mer om detta slott senare. Stort var det i alla fall och med en riktig vallgrav!



 


Som ni kanske har förstått så gick vi väldigt mycket denna dag och vi kom upp i 31 000 steg!






Söndag


Hela söndagen var ämnad åt Château de Versailles och det behövdes! Jisses så stort det är! Vi började med en rundtur inuti slottet.


 




Känner ni igen den här från Louvren?


Trädgården (parken) var något av det största jag har sett! Den var 3,5 km lång! Vi hann inte gå igenom hälften ens en gång men vi hann ro i kanalen, ligga och sola, äta glass och besöka Marie Antoinettes lilla gård. Det var riktigt varmt så det gick åt många liter vatten och en glass var verkligen välbehövlig efter en stund i solen. Temperaturen var 35 grader mitt på dagen!


 




På kvällen åt vi middag på en restaurang inte långt ifrån hotellet och avslutade kvällen med lite ost och kex tillsammans med lite rosévin. Gott och mysigt!


Måndag


Vi började måndagen med att besöka Château de Vincennes. Det är det slottet som användes av kungarna och drottningarna innan Versailles byggdes. Det hade en kärna som såg ut som ett medeltida slott och sen lite nyare byggnader runt om.





Vi tog oss sen in till stan och åt en lunch i parken fram för Louvren. Det blev baguetter och dricka. Det var mysigt att ligga en stund i solen och mysa! Sen gick vi på Pont Neuf och tog en guidad tur på Seine (som jag längtat). Det var svalkande då Paris bjöd på 35 graders värme även denna dag. Vi tog en liten tur bland affärerna och köpte några souvenirer.






Vi åkte tillbaka till hotellet för att hämta väskorna och sedan bar det av mot flygplatsen.





Resan hem gick bra och Jonathans pappa hämtade upp oss och körde hem oss mitt i natten. Det blev några timmars sömn innan tåget tillbaka till Växjö avgick på tisdags morgonen.


Det var en jättehärlig resa med världens bästa sällskap! Vart ska vi åka nästa gång?



Dåligt av mig

jag har inte uppdaterat på en vecka! Det händer så mycket på jobbet numera så jag hinner inte slösurfa lika mycket som tidigare...

I fredags var jag på Elin/Lotta/Camillas kräftskiva i Vaxholm. Det var både gott och trevligt! Jag träffade en kille från Washington D.C. som jag satt och snackade med. Hans pappa kom ursprungligen från Vaxholm och de har en sommarstuga här så det var inte första gången han var och hälsade på. Jag tyckte det var kul att prata med honom eftersom jag inte behövde tänka på att prata perfekt engelska, han förstod vad jag menade ändå. 

I lördags åkte jag till mormors landställe tillsammans med Qvicksie. Det var trevligt. Vi fikade och slappade, läste tidningen och tittade på en deckare. På söndagen hjälpte jag till med att kratta mossa och gick en långpromenad i trakterna kring hennes tomt. Jag kände mig lite vilsen ett tag och förbannade att jag inte var på en ö, då kommer man alltid till vattnet förr eller senare! Men jag hittade hem till mormor igen utan vidare problem.


Qvicksie ligger i mormors trappa, skönt?


Det ser mycket skönare ut på terassen!




I måndags mötte jag upp Emelie i stan och vi åkte genemsamt ut till Vaxholm för att fixa och dona med lite saker för nollningen. Det blev mycket fint och nu gäller det bara att inte glömma allt på fredag när jag åker ner...

Igår vart det sommarens sista ridtur med Elin. Tyvärr regnade det konstant så vi var blöta och kalla när vi kom hem men det var kul ändå! Innan det var dags att skiljas åt fick jag en jacka av Elin som var alldeles för stor för henne. Superfin och varm... Skönt!

När jag kom hem stod det en dataskärm och väntade på mig, hade påmint pappa på morgonen att jag behövde en ny och han hade snabb leverans! Härligt!

Tjuvlyssnat på Servicecenter

Ibland hör man massa roliga och knasiga saker på jobbet!

Tjuvlyssnat 1:
- Hej! Jag skulle vilja lämna in min telefon för lagning, den har tappat minnet. Alzheimers...

Tjuvlyssnat 2:
- Hej!
- Hej hej! Länge sen! Hur är det?
- Bara bra, tack. Själv?
- Jo tack. Varit i Brasilien i sommar nått?
- Nej vi har just separerat...
- Jaha, jaja men då kan du ju jobba dygnet runt utan nån som störs!

i övrigt har jag bara att tillägga att det är fullt ös här igen! Roligt att det händer nått!

Välkommen hem!

Nu är Jonathan hemma, välbehållen och brun! Tittade lite på honom i webcam och han var väldigt brun och fin.


Snyggingen tidigare i somras

Uppdate: Gissa vem som ringde mig och frågade om vi kunde äta lunch tillsammans? Jo, Jonathan! Han har flugit upp hit för att tillbringa helgen hos mig. Vilken trevlig överraskning!

Qvicksie

Ja! Mamma och Qvicksie var hos veterinären idag och hennes rygg är okej. Skönt! Nu kan hon busa med Ina som vanligt igen!


Fårstoryn

I morse stod det om fåret jag berättade om igår och där stod det att han nu har fått komma ner till tackorna som gick i hagen under elledningen så nu behöver han inte pröva att ta sig dit via vajern...


Torsdag, igen?

Nej det är veckans första torsdag men hela dagen igår gick jag runt och inbillade mig att det var torsdag så förstå min besvikelse i morse när jag insåg att det var torsdag, igen...

Jag blev dock glad igen nyss när jag fick en kram av Wille! Han skulle på möte här hos oss och jag passade på att sno åt mig en kram i hans förbifart. Då blev dagen lite bättre igen!


Wille

Helt galet!

Jag stod och läste mer eller mindre intressanta nyheter på Aftonbladets hemsida nyss när jag snubblade över denna artikel. Det är ett får som har fastnat med hornet i en elledning och glidit ut och hänger i hornet i luften i elledningen! Som tur var överlevde fåret och var lycklig över att få fast mark under klövarna igen! Läs artikeln så förstår ni...


Hurra!

Idag fyller en av mina trognaste läsare 79 år! Det är verkligen en imponerande ålder! Dagens födelsedags"barn" är ingen mindre än min morfar, Hans. Grattis!


Här är han på sin 76 årsdag!

Osexigt

En man i 45 årsåldern bör inte stå och nynna på Britney Spears låt "Womanizer".
En kvinna 50+ bör inte använda magtröja!

Sjukt osexigt...

Smaaaart

Anna är en smart Anna hon har kommit på att man kan prata i videomsn! Coolt! Klockan är fyra och det är varmt. Här i Sverige är klockan tio och inte fullt så varmt... Jag ska snart hoppa i säng trots att jag ju faktiskt har sovmorgon till klockan sex i morgon!

Ina är ju som vanligt världens sötaste lilla voove! När Anna sa "Hej Ina!" stannade hon upp och tittade på datorn och funderade över varför jag låst in Anna i en dator! Hon hoppade till och med upp och nosade på den. Sen gav hon mig en puss. Jag vet inte om jag ska tolka det som om hon var tacksam över att jag äntligen låst in den där läskiga Anna som hon ibland blir lämnad hos eller om hon ville att jag skulle hälsa Anna att hon fick en puss. Jag valde det senare.

Full rulle!

Äntligen något att göra! Kl 11 (som har blivit min nya "mellantid") har vi 20 gånger fler kunder än i fredags vid samma tid. Nu är vi uppe i det dubbla mot hela förra måndagen. Ericssonarna är tillbaka från semestern!

Det tog mig ca en timme att skriva detta då kunderna kommer in då och då.

Nu är Anna och hennes syster i luften någonstans över Atlanten på väg mot en liten semester i New York innan det är dags för Anna att börja plugga i North Carolina om två veckor.

Det kliar!!!

Jag har 14 stycken myggbett på min väntra axel. De sitter tätt, tätt, tätt och det KLIAR emellanåt, annars märker jag inte ens av dem. Skumt! Myggen har valt att bita mig på en liten, liten yta så allt som allt sitter de på en yta med 3 centimeter i diameter. Suck...

I dag har det varit jättefint väder efter det där åskvädret som drog förbi förut. Jag klarade mig undan regnet men det var blött i skogen när jag och hundarna var ute. Dagens bästa är ändå att jag har sovmorgon till klockan sex i morgon, jippi!!

Hurra!

Idag fyller Elin 25 år! Detta firades ju som ni såg igår och det var en trevlig kväll med god mat och trevligt sällskap. Vi höll till ute på Resarö hos Elins farmor och farfar och vi satt och åt och pratade halva natten! Grannarna hade tydligen en bröllopsfest för det var det drag! Men deras fest tvärdog någon gång mellan tolv och ett.


Elin tankar på vår roadtripp förra sommaren



Just nu sitter jag med huvudvärk, även om jag inte trodde jag skulle få det, då det är åska i luften. Jag får alltid ont i huvudet då och det är inte kul! Jag ska försöka komma ut med hundarna mellan regnskurarna så jag får lite frisk luft.

Kalas!

I morgon fyller Elin 25 år och detta ska givetvis firas med kalas ikväll! Grillbuffé på Resarö är utlovat och med tankte på vilka gäster som kommer förväntar jag mig snarare magvärk än huvudvärk i morgon. Jag kommer nog skratta en heeel del ikväll!

Igår träffade jag en barndomsvän från landet inne i stan. Vi åt en middag på Café 60 och satt sen kvar och pratade tills klockan blev jättemycket och det var dags att åka hem. Vi pratade verkligen om allt och inget och vi hade jättetrevligt!

En sak slog mig nyss, den här helgen är det två år sen jag och Anna träffades första gången. Två-årsjubileum, hurra!


Anna hoppar av glädje

RSS 2.0