30 grader

Den högsta (bevittnade) temperaturen blev 30,1 grader. Ursh, ursh. Som tur var hamnade jag vid datorn närmast bordsfläkten på slutet så eftermiddagen blev rätt dräglig. Tyvärr lite långtråkig emellanåt när arbetsuppgifterna sinade.

Jag måste passa på att berätta om min och mammas intressanta upptäckt igår vid middagen. Vi åt pannkakor med rårörda jordgubbar och grädde eller glass (riktigt gott). Jag åt någon pannkaka i början med grädde men sen vart det mest med glass, mot slutet bestämde jag mig för att jag ville ha en sista med grädde och gör i ordning en pannkaka och smakar på den. Den var inte god! Grädden hade hunnit bli sur under tiden vi åt! Det gick fort! En mycket märklig upplevelse men en bra varningsklocka, glöm inte något framme i den här värmen!


29 grader...

Idag har vi en termometer med oss till jobbet för att se hur varmt det egentligen är och sist jag kollade stod den på 29,1 grader. Tur att en medarbetare har tagit hit en bordsfläkt annars hade vi nog gått ut i strejk. Luften är dålig dessutom så huvudvärken kommer och går på de flesta. Men jag ska inte bara klaga, det är kul att vara tillbaka på jobbet igen!


Gamla bilder

Igår satt jag och surfade runt lite och hamnade i ett bildgalleri från min gamla ridklubb, det var fullt av bilder från årets tävlingar och det ser ut att ha riktigt kul allesammans. Tillslut kom jag i alla fall till en mapp vid namn "Terrängträning Nibble 2004" och den innehöll en del gamla bilder bland annat från en terrängträning som jag och min syster och några stallkompisar deltog i för fem år sen. Jag rider Spencer och Malin rider en av ridskolans ponnyer, Straus. Jag minns den här träningen mycket väl då Straus blev lite rädd vid ett tillfälle och nästan tänkte hoppa över Spencer och Queen (tror jag det var som stod brevid just då). Busponny! Det som även gör det minnesrikt är att det var så nära vårt stall att ett gäng av oss red dit genom skogen som uppvärmning samt att både mamma och pappa kom och tittade. Sist men inte minst (som ni ser på bilderna) var det jättefint väder!



Samling


Jag och Spencer


Malin och Straus


Bilderna är ifrån BLRs hemsida

Hera

Här får ni ett kort på den lilla busungen vars favoritsysselsättning är att bita på allt hon kommer över. Hon är 13 veckor gammal så det är ingen katastrof att hon bits, hon är faktiskt väldigt duktig på att bita mjukt, det kunde hon inte sist jag var här...


Midsommar

Jag hade en jättetrevlig midsommar och jag hopas att alla andra också har haft det!

Jag och några kompisar firade på mitt landställe ute i skärgården. Vi lekte lekar och åt en massa god mat. Tyvärr var jag inte så flitig med kameran utan ni får nöja er med några få kort.


Lag 1


 


Lag 2


Pappa utmanade mig och Jonathan på kubb och trots en bra start för oss vann pappa.




Dagen efter klippte han äntligen gräset, duktig pappa!





Nu har jag åkt med Jonathan ner till Höllviken för att tillbribga den sista semesterveckan (denna omgång) i Skåne. Idag jobbar Jonathan men det gör inte mig nått, jag får tillbringa dagen med en liten 13 veckors valp vid namn Hera!

Glad midsommar!

Nu beger jag mig snart av mot landet med Jonathan och pappa. Det blir nog fint väder, de sa att det skulle bli bättre längs kusten. Hoppas alla ni som läser får en bra midsommar så hörs vi igen efter helgen!

Mat, mat, mat

Ingen går hungrig hos mig på midsommar! Jag har handlat massor med mat och snacks. Nu ska det bara tillagas och sen är det party, party! Jag och mamma tog en snabb tur till landet med maten idag och när vi körde hemåt igen på motervägen anade vi oråd inför morgondagen, det var redan en lång kö i norrgående riktning! Ursh! Va ute i god tid gott folk!

Igår var jag på en snabbdate med Hanna inne i stan. Vi kollade på målgången vid Skeppsbron för båtarna i Volvo Ocean Race. Ericssons båtar kom både etta och tvåa, hurra!



Jag och Hanna avrundade daten med glass innan jag var tvungen att skynda hem då mamma, jag och hundarna åkte till veterinären. Ina skulle bara vaccineras och Qvicksie har än en gång bevisat att hon är världens bästa hund då de fick pilla henne i ögat utan att hon bråkade. Duktiga Qvicksie, hon är verkligen världsbäst!



Solen har äntligen kommit till stan!

Nu äntligen har solen hittat enda till Vaxholm! Det har i och för sig varit växlande molnlighet hela dagen men jag har passat på att njuta av varenda sekund då solen har visat sig.

Qvicksie har skadat ett öga och har varit hos veterinären och ska nu droppas med diverse vätskor dygnet runt (ja, även på natten...) Mamma tyckte hon var så duktig hos veterinären när de gjorde alla undersökningarna så hon köpte en ny leksak, den har båda vovvarna busat med idag. Dragkamp är ju det bästa som finns!


Flaskpost!

Idag när jag var ute med Ina hittade jag en flaskpost som låg i strandkanten. Det var en modern variant då det låg i en Coca Cola flaska. Tjejen som skrivit brevet heter Katrine och kommer från Norge. Jag misstänker dock starkt att denna flaska inte "postades" i Norge utan antagligen här i Vaxholm... Hon skrev även att jag skulle panta flaskan och tjäna en krona men då ettiketten trillat av var det ingen bra idé. Den får gå till plaståtervinningen istället.




Världens bästa Jonathan!

Jag har världens bästa pojkvän som saknar sin älskling så mycket att han fixar flygbiljetter ner till Malmö veckan efter midsommar! Wieee!!! Jag åker samma flyg ner som honom och sen åker jag hem dagen innan jag ska börja jobba. Tajming! Tack, tack, tack är allt jag har att säga.

I helgen har jag och pappa varit ute på landet och fixat och donat. Pappa började helgen med att förklara krig mot Kanadagässen eftersom det var inte mindre än 12 stycken på gräsmattan när vi kom ut och de hade uträtta sina behov överallt! Ursh! Det hela resulterade i ett "staket" längs med stranden på cirka en decimeters höjd. Snyggt!

Sen fick pappa lägga nästan all tid på en trasig båt så han fick inte så mycket annat gjort men jag har städat och ordnat. Nu har alla som redan sagt att de ska komma fått täcken och kuddar (med lakan och allt!) och det finns en plan på hur jag ska stuva in folk. Det viktigaste är ändå att jag har klurat och fixat inför lekarna! Ni kommer inte undan så vida det inte öser ner regn! Alla ska vara med! och jag är domare för jag kan alla rätta svaren och har tjuvtränat på lekarna, moahahaha!

Jag har ont i rumpan

men det är det värt! Jag har nämligen ridit idag! Jag och Elin tog oss en sväng på Mascot och Skorpan och det var härligt att komma ut! Det var länge sen sist! Skorpans sadel är däremot nog Sveriges hårdaste så jag har ont i rupman och kommer troligen ha blåmärken i morgon.

i morgon ska Elin och jag till Grönan och se EMD. Det ska bli kul! Jag hoppas bara att det blir lite varmare i morgon för idag har det varit riktigt kallt.

Hemresa!

Idag bar det av mot Vaxholm och Norrtälje för mig och Anna. Det var en lugn resa och pappa fick köra hela vägen så jag och Anna passade på att sova lite vilket var välbehövligt efter en sen sänggång efter packningen igårkväll...

Ina och Qvicksie var jätteglada att se varandra igen och de sprang runt och busade utomhus när vi kom. Dessvärre har de redan rykt ihop två gånger (de började en varsin gång..) men jag hoppas verkligen att de ska bli vänner nu när vi alla fem kommer att vara hemma under sommaren. (Malin kommer hem om några veckor igen!)

Innan vi åkte i morse gjorde jag och Anna vår plikt (och skaffade vuxenpoäng) genom att rösta. Vi var där ca 8:30 och röstmottagarna skojade med oss och menade att det var ovanligt att se studenter innan kl 11. Nu har jag suttit och följt valvakan och det har gått bra för "mitt parti" och jag måste även tillägga att Piratpartiet har gått framåt mer än vad jag trodde! Där ser man. Inga fler kommentarer...

Nu är det snart läggdags! Undrar hur många hundar jag får dela säng med i natt..



Jag och Jonathan framför Napoleons grav

Du gamla du fria!

Idag är det Sveriges nationaldag och det ska jag inte fira. Hmm det där var verkligen en konstig början men så är det. Jag ska nämligen tvätta, städa och packa idag och göra klart för avfärd! Om några timmar kommer pappa och sedan i morgon bär det av mot Vaxholm igen! Härligt att få komma hem ett tag även om jag kommer att sakna både livet och folket här. Jonathan åkte igår liksom Maja. Emelie åkte idag och Anna åker ju samtidigt som mig. De flesta kommer att åka hem över sommaren även om jag har ett par kvar här nere. Jag tror dock att jag behöver en liten paus från Växjö, ni vet ju: Omväxling förnöjer!

Igår var tanken att det skulle bli terminens sista utekväll med pumptömning på Stallarna. Problemet var bara att vi kom dit alldeles för sent så det var lång kö och det som gällde var "en ut, en in". Det var bara att välja mellan att köa i en evighet eller hitta på något annat. Det slutade med att vi hamnade i en lägenhet på mellan-/efterfest och vid halv tre gav jag upp och tog en promenad med Ina istället innan jag gick och la mig. Ikväll blir det än lugnare, möjligtvis att det blir till att titta på fotbollsmatchen efter att jag har bjudit Anna på middag.

SOMMARLOV

Nu har jag äntligen sommarlov! Det har jag inte haft på fyra år skulle man kunna säga...

Poliserna har sin examen idag och de är verkligen snygga! De har sina uniformer och fina vita mössor. Det ser verkligen tjusigt ut! Jag funderar på att bli kompis med någon polis nästa år så jag kan få vara med på deras examen och titta på!

Present

Tänk om man fick en sån här fin present!



Jag har börjat tröttna på alla vägar här nere nu, det känns som om man går samma väg som vanligt hela tiden. Jag frågade Anna om hjälp men hon kunde inte komma på någon ny väg så jag sa kort och gott att jag går ut i kohagen och kastar boll istället. Sagt och (nästan) gjort; jag och Ina tog med oss en boll och gick ut. Jag bestämde att vi skulle ta en omväg till hagen eftersom den annars bara ligger några hundra meter bort. När vi kom halvvägs runt hittade jag en ny stig och tänkte att den kan jag följa! Det slutade med en lång och spännande promenad! Vi gick förbi hästhagar och (typiska?) smålänska små gårdar och söta hus, vi gick förbi en vägkorsning där alla fyra skyltarna pekade mot olika gårdar. Vi gick på skogsstigar, på ängar och landsvägar. Tillslut började vi faktiskt bli lite trötta båda två och fundera över när vi skulle komma fram. Vi kom hem lagom tills att solen gick ner och det blev mörkt. Vi hade gått runt Trummen åt andra hållet! Vi kom nämligen (inte allt för överraskade) fram till den nya bron och gick via slottet hem. Det som var så skönt var att jag inte var det minsta stressad trots att vi var borta i två timmar eller nått sånt. Jag hade ju ingenting jag var tvungen att gå hem och göra. Det var så skönt! Tyvärr är det lite kallt annars hade man nästan känt att sommarlovet är nära!

Jobbigt lång?

Hur många är det som har problem med att  den här lilla öglan på jeansen som man ska sätta skärpet i fastnar i dörrhandtag? Mina höfter borde alltså sitta i ungefär en meters höjd och det händer då och då att jag fastnar i dörrhandtag och en gång har jag faktiskt haft en sån fart att skärphållaren gick sönder! Mycket jobbigt...


Åh en vanlig bok!

Idag har jag firat det stundande sommarlovet med ett lägga mig i sängen med Ina brevid mig och läsa en VANLIG bok, det vill säga en deckare! Ska ta mig an Stieg Larssons böcker i sommar. Efter lunchen nu ska jag gå ut med Ina på en lång promenad! Sen är det bara att börja packa och städa för snart bär det av hem till Vaxholm!

En bild på en Waxholmsbåt från mamma

För att citera en klasskompis

Den här fina bönen fann jag på facebook nyss från en klasskompis till vår lärare Dan.


Sommarvärdar!


Denna bilden har jag lånat av www.sr.se

Årets sommarvärdar i P1s Sommar släptes idag och det finns ett par som jag definitivt vill lyssna på! Ingvar Kamprad är först ut och jag skulle väldigt gärna vilja höra vad han har att berätta. Det finns bara ett litet problem, han pratar på midsommarafton så jag måste övertyga alla andra att de också vill lyssna på honom... Men det ska nog gå! Annars får jag helt enkelt välkomna alla efter klockan halv tre.

"Växjö? Du vet att det är en förort till Älmhult va?" Kamprad skojar lite med ett gäng fotbollsspelare i yngre tonåren.

Under ytan...

Ett väldigt intressant samtal med tre stycken träningsfantaster en helt vanlig tisdagskväll:

S: Jag har verkligen ingen motivation till att laga mat! Igår åt jag popcorn till middag...
T: Nä inte jag heller, jag åt guacamole till lunch idag!
J: Hmm...

Lite senare på msn:

S: Nä nu ska jag ta mig an den där godispåsen!
J: Gör så, jag högg just in på en muffin...

Det är tur att vi tränar bort allt detta sen!

Foton

Hej å hå en liten paus hade jag (eller okej jag åt samtidigt) men nu finns fotoalbum uppe på facebook. Följ bara min länk så kan ni titta på dem!

Parisalbumet


Juni redan!

Då var man redan inne i juni! Tiden går så otroligt fort och snart är mitt första år här i Växjö avklarat! Flyttlassen går i skyttetrafik här på campus och varje dag är det någon lägenhet som blir finstädad och tömd på möbler. Nästan varje dag firas det att terminen är slut och för dem som tar examen skålas det i champange. Jag måste säga att även om jag inte får ta del i allt det här utan får nöja mig med att ligga på en filt i solen och plugga till tentan dagarna i ända så tycker jag att våren är den absolut bästa tiden här på campus! Tur att jag ska få vara med vid minst två vårar till här nere!

På söndag går vår resa upp till Stockholm igen och jag ser verkligen fram emot en sommar hemma i Vaxholm. Tänk att få ta del av bara den bästa tiden på året i Vaxholm! Jag slipper den tråkiga och öde vintern (förutom över julen) och får bara ta del av tiden då staden är fylld av liv och rörelse!

Bilder och berättlese om Paris kommer jag lovar! Jag måste bara koncentrera mig på tentaplugget först...

RSS 2.0